Chantal wil minuut coronastilte tijdens Songfestival

Als we volgend jaar in mei het afgelaste Eurovisie Songfestival inhalen, kunnen we hopelijk al terugkijken op een bijzonder moeilijke periode voor Europa. Chantal Janzen wil daar dan op gepaste wijze bij stilstaan. Dat zegt ze in haar column in de &C. Het is nog maar de vraag of een groot evenement als het Songfestival volgend jaar wél kan. “Ik hoop met heel mijn hart dat iedereen in Europa volgend jaar in goede gezondheid mag genieten van Jeangu en al die andere artiesten.”

Als het mogelijk is, dan móet er flink uitgepakt gaan worden, vindt Janzen. “Dat we er samen een immens groot feest van gaan maken, misschien nog wel veel groter en intenser dan dit jaar de bedoeling was.”

Maar ook moet er worden stilgestaan bij de corona-ellende die ons momenteel treft, vindt ze. “Ik hoop dat we gaan vieren dat we hier doorheen zijn gekomen. Dat er saamhorigheid is.”

Er moet ook een applaus komen voor alle hulpverleners, zegt Janzen. “Dat we hen eren die ervoor gezorgd hebben dat we er nog zijn en hen herdenken die er niet meer zijn. Dat we zij aan zij staan en laten zien dat we ons niet gek hebben laten maken, door luidkeels te zingen. Samen komen we hier doorheen.”

Overigens vertelt Janzen dat ze niet teleurgesteld is dat het liedjesfestijn dit jaar is geannuleerd. “Ik zou het totaal ongepast vinden om een feestje te vieren terwijl daar absoluut geen reden toe is. Het zou een risico zijn en ongemakkelijk, om dit nu te ‘vieren’ terwijl de wereld in brand staat.

De &C-column van Chantal Janzen kunt u lezen via Blendle.

Foto: AvroTros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen