Africa dat in 2013 records brak op NPO 1 nu naar SBS 6

Een jaar of zeven geleden zond de NPO ineens talloze natuurseries uit op prime time: het bleken onverwacht grote hits. Zo ook BBC’s Africa: met wekelijks zo’n twee miljoen kijkers in het voorjaar van 2013 en nog eens één miljoen kijkers voor de herhalingsserie in het najaar, was de David Attenborough-serie een enorm succes op NPO 1. Nu alle tv-zenders coronagaten in de programmering hebben, heeft SBS 6 zijn hoop gevestigd op Africa. De zender heeft de rechten gekocht bij BBC.

SBS 6 gaat Africa vanaf 17 mei uitzenden op zondagavond prime time, recht tegenover Boer Zoekt Vrouw. “De natuurdocumentaire geeft een uniek inkijkje in de natuur zoals hij is; authentiek, puur en spraakmakend“, zegt zenderbaas René Oosterman.

De zenderbaas vervolgt: “We zijn dan ook trots dat we de afleveringen, inclusief originele stem van David Attenborough, kunnen uitzenden bij SBS 6. Wij hopen met het uitzenden van BBC Wildlife: Africa dat we onze kijkers daarmee op dit moment een plezier doen.

In de vijf afleveringen van de natuurdocumentaire BBC Wildlife: Africa wordt telkens een ander adembenemend natuurgebied van het Afrikaanse continent in beeld gebracht.

Het programma is vanaf 17 mei elke zondag om 20.30 uur te zien op SBS 6. Na Africa, vanaf zondag 21 juni, zal de BBC-natuurserie Life worden herhaald.

Foto: BBC

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen