RTL Boulevard: ‘Kijkcijfers GTST zijn enorm gestegen’

De propagandamachine van RTL draait op volle toeren. Na het ‘onafhankelijke onderzoek’ van RTL Boulevard naar de veranderingen bij Goede Tijden Slechte Tijden – de kijker zou de serie nu weer helemaal top vinden – stelt de rubriek vandaag dat de kijkcijfers gigantisch in de lift zitten. ‘Kijkcijfers GTST zijn afgelopen halfjaar enorm gestegen’, luidde de kop vanochtend. Het is inmiddels aangepast in het iets objectievere ‘Veranderingen werpen vruchten af: GTST boven miljoen kijkers’.

De aanleiding voor het nieuwsbericht is dat er tijdens deze coronacrisis ineens veel meer mensen lineair naar GTST kijken. Gisteren waren het er zelfs 1,003 miljoen. In niet-coronatijden lukt de soapserie dat bijna nooit meer.

Toch is RTL Boulevard optimistisch. “Goede Tijden Slechte Tijden heeft woensdagavond meer dan een miljoen kijkers getrokken. De dagelijkse soapserie heeft daarmee zelfs een plekje in de top 10 van best bekeken programma’s van de avond verworven.

Eerder deze week liet RTL Boulevard een kijkcijfergrafiek zien, waaruit blijkt dat er in maart en in april veel meer gekeken is en gekeken wordt naar de soapserie. Geen van de ‘deskundigen’ achter de desk legden de link met het coronavirus, terwijl bij laagterecords alle cliché-excuses (‘Iedereen kijkt ineens via Videoland!’) over tafel vliegen.

Lees ook: RTL Boulevard doet GTST-onderzoek: ‘Soap is nu top!’ (gisteren)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen