RTL Boulevard doet GTST-onderzoek: ‘Soap is nu top!’

Het is niet meer nodig om kritiek te uiten op Goede Tijden Slechte Tijden en de ingestorte cijfers, want de veranderingen bij de soapserie zijn aangeslagen en de kijker is nu helemaal tevreden. Dat blijkt uit ‘onafhankelijk onderzoek’ van RTL Boulevard. Het GTST-onderzoek was dinsdagavond de opening van de showrubriek. “RTL Boulevard deed een uitgebreid en onafhankelijk onderzoek of die wijzigingen bij de kijker wel in de smaak vallen, want Rob: het was wel echt nodig hè?

Daarop kwam Rob Goossens, de nieuwe propagandapop van RTL, aan het woord. “Er moest wat gebeuren en dat hebben we vanaf september eigenlijk geleidelijk aan in de serie gezien.”

Vervolgens bracht RTL Boulevard in een item de onderzoeksresultaten. “In totaal doen er 414 respondenten mee aan het onderzoek dat RTL Boulevard laat uitvoeren naar het nieuwe Goede Tijden Slechte Tijden, waarvan 73 procent dagelijks kijkt. 83 procent van deze groep merkt dat de verhaallijnen de afgelopen maanden veranderen en maar liefst 82 procent is positief over alle nieuwe ontwikkelingen.”

Bovendien is 67 procent van de kijkers positief over het nieuwe gezin met Johnny Kraaijkamp en ziet 44 procent een meerwaarde in de toegevoegde hond Dolly.

Presentatrice Vivienne van den Assem: “Dit zijn hartstikke mooie, positieve resultaten.

Rob Goossens: “Ik denk dat er in Meerdijk wel opgelucht adem gehaald wordt dat dit zo’n positief effect heeft. Er is best wel wat gebeurd. We moeten ook niet vergeten dat de bezem door het dorp is gegaan en er veel mensen zijn weggegaan.”

Vivienne: “We hebben het onderzoek zelf gedaan, het is een onafhankelijk onderzoek. We hebben de resultaten gedeeld met RTL. Wat hebben zij voor reactie gegeven?

Rob: “Je kunt je voorstellen dat RTL best wel opgelucht is. Ze willen niet op camera reageren.”

RTL liet schriftelijk weten: “We zijn blij dat de kijkers de nieuwe verhaallijnen waarderen. We bouwen samen met de producent van Goede Tijden Slechte Tijden door aan het goede gevoel.”

Tot slot kwam RTL Boulevard ook nog met een goed-nieuws-bericht over de kijkcijfers. “De kijkcijfers waren al weer wat beter geworden dan hoe het was“, aldus Vivienne.

Rob: “Nu zit GTST weer op hetzelfde niveau.”

Ze trokken hun conclusies op basis van een kijkcijfergrafiek (zie onderstaand), waaruit blijkt dat de kijkcijfers van GTST in maart en april hoger waren. Allemaal te danken aan Johnny Kraaijkamp en hond Dolly natuurlijk. Hallo corona!

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen