Frank Dane wil moordenaar Pim Fortuyn niet spreken

Radio 538-dj Frank Dane heeft geen interesse in een interview met Volkert van der Graaf, de moordenaar van Pim Fortuyn wiens proeftijd volgende maand afloopt. Dat heeft hij vanochtend gezegd in zijn ochtendshow. Van der Graaf heeft nu nog een aantal beperkingen, waaronder een mediaverbod, maar dat loopt in mei af. “Wat nou als hij zich hier meldt en zegt: ‘Joh, ik wil bij jullie wel mijn praatje doen.’ Hij mag nu weer met de media praten“, legde een sidekick voor aan Dane.

Daarop gaf Dane aan totaal geen interesse te hebben in Van der Graaf. “Ik zou hem niet hoeven. Nee, ik zou hem niet hoeven spreken. Ik vind het ook heel erg dat hij rondloopt.”

Dane vindt het sowieso verbijsterend dat Van der Graaf niet achter slot en grendel zit. “Pim Fortuyn is dood, die familie heeft er nog dagelijks last van en hij kan weer doen en laten wat hij wil. Dat klopt niet. Ik heb daar soms echt een beetje moeite mee. Sommige mensen verdienen geen tweede kans.”

Het is bovendien een walgelijk type, vindt Dane. “Heb je toen die geheime-camera-beelden van hem gezien in Utrecht? Dat hij op het terras zat en vertelde hoe leuk hij het vond om in Rotterdam in het Feyenoord-stadion te zitten, zo van: hé, de Rotterdammers hebben niet door dat ik er ben.”

Waarschijnlijk zullen de meeste media hun vingers niet willen branden aan Van der Graaf. Hoewel: Twan Huys is inmiddels weer gerehabiliteerd in Hilversum.

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen