NPO 1 zet Sophie Hilbrand op Lego-strijd met RTL 4

Coronacrisis of niet: NPO 1 en RTL 4 gaan ook deze lente weer de zaterdagavondstrijd met elkaar aan. Wat hebben de zenders ditmaal te bieden? Als het erbarmelijk slechte HipHop Stars na dit weekend is afgelopen, begint de publieke zender volgende week zaterdag met een nieuw programma van Sophie Hilbrand: De Grote Generatieshow. Deze amusementstitel gaat het opnemen met de nieuwe legoblokjesshow Lego Masters op RTL 4, die dít weekend al van start gaat.

Zowel De Grote Generatieshow als Lego Masters zijn al voor de coronacrisis opgenomen. Het was al even bekend wat we van het door Ruben Nicolai gepresenteerde Lego-programma kunnen verwachten, maar wat is De Grote Generatieshow voor een programma?

De uitzendende omroep BNNVARA spreekt van een ‘informatieve spelshow’ met als teamcaptains Gerard Cox, Richard Groenendijk en Sahil Amar Aïssa. “Er zijn genoeg verschillen, maar hoe diep is die generatiekloof nou echt? Dat is waar het om draait in De Grote Generatieshow.”

Sophie Hilbrand neemt de kijker mee terug in de tijd, maar ook het heden en de toekomst komen aan bod in deze nieuwe spelshow. “In drie vakken met verschillende generaties wordt uitgemaakt wie het meeste weet van hun eigen en de andere leeftijdsgroepen.”

Iedere generatie heeft zijn eigen bekende teamcaptain. Voor het 60+ vak is dat Gerard Cox (79), de generatie van 30 tot 60 jaar wordt vertegenwoordigd door Richard Groenendijk (47) en de benjamins van de show hebben als teamcaptain Sahil Amar Aïssa (27). I

edere aflevering staat in het teken van een maatschappelijk thema zoals gezondheid, seks en liefde, eten en drinken en reizen en vakantie. Deze thema’s worden door de verschillende generaties onder de loep genomen.”

De Grote Generatieshow is vanaf 18 april iedere zaterdag om 20.25 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen