Ambulanceteam met coronapakken in huis Tijl Beckand

Het coronavirus heeft de afgelopen dagen flink huisgehouden in het gezin van Tijl Beckand. Niet alleen hijzelf, maar ook zijn gezinsleden zijn slachtoffer geworden van de nietsontziende horrorgriep. Zijn zoontje van achttien maanden was er zó erg aan toe dat er een ambulanceteam moest komen. “Er kwamen hier midden in de nacht mensen binnen met pakken en een ambulance. Mensen met maskers. Dat was nogal schrikken voor de kleine man“, aldus de RTL 4-presentator op Radio Veronica.

Het was een heftige confrontatie, aldus Beckand. “Ik mocht niet mee, daar had ik ook niet over nagedacht. Er mocht maar één ouder mee. Het was pittig. Maar ze hebben hem ontzettend goed opgevangen.”

Het zoontje had maandag last van ernstige ademhalingsproblemen. “Het gaat inmiddels heel goed. Hij is een nachtje in het ziekenhuis geweest en dat is heel pittig. Daardoor is hij wel getest en hij is positief getest op het coronavirus. Hij was het tweede kindje bij het AMC sinds de uitbraak, dus dat was heel bijzonder.”

Door de positieve coronatest bij zijn zoontje weet Beckand nu dat zijn hele gezin te maken heeft gehad met corona. “Daarmee is het 99,9 procent zeker dat wij het ook hebben gehad.”

Beckand was in zijn gezin de eerste met verschijnselen. “Ik ben nu een week vanaf de start dat ik ziek werd. Volgens de dokter zou ik nu al boodschappen doen omdat ik klachtenvrij ben, maar ik wacht nog even.

Hoe is hij besmet geraakt? “Nee. Ik heb echt geen idee. Ik heb er ook niet echt over nagedacht. Ik had pijn aan mijn rug, enorm gehoest.”

Het is kennelijk wel héél makkelijk om corona te krijgen, aldus Beckand. “Als we in dit tempo besmet raken, dan zitten we er nog wel een paar jaar aan vast. Ik ben geen specialist. Ik ben blij dat we er goed doorheen zijn gekomen, maar je krijgt wel een tikkie.”

Hoe is het met zijn twee andere kinderen? “Die hebben een beetje koorts gehad. De oudste heeft geen reuk. Maar ze hebben niet zulke heftige klachten. Maar bij de jongste was het zo dat hij pseudokroep kreeg en dat betekent dat je niet meer goed kan ademhalen.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen