Britt Dekker baalt niet van magere kijkcijfers op SBS 6

Britt Dekker heeft van John de Mol een paard in bruikleen gekregen ter waarde van zo’n 400.000 euro, maar moest in ruil daarvoor wel wat programma’s voor hem maken. Helaas voor de mediatycoon zijn die niet het succes waar op gehoopt was. Na het erg slecht bekeken Opgezadeld met Britt, is ook haar tweede programma Britts Gouwe Ouwen weinig succesvol. De eerste aflevering trok maandagavond 558.000 kijkers (9,5 procent), terwijl Chateau Meiland ervoor 1,3 miljoen (19 procent) had.

Baalt Britt ervan dat 56 procent van de Meiland-kijkers afhaakte toen zij in beeld kwam? “Ja, ik zeg altijd: ‘Kijkcijfers interesseren mij niet echt.’ Of er nou 300.000 of 700.000 mensen naar kijken, ik heb het paard al.”

Ze zegt dat de kijkcijfers vooral belangrijk zijn voor Talpa. “Het is meer dat ik hen die kijkcijfers gun. Ik werk voor de directie van Talpa en ik gun hen die kijkcijfers wel. Ik heb het paard al. Ik rij net zo lekker op dat paard met weinig of veel kijkers eerlijk gezegd.”

Is ze inhoudelijk tevreden over haar nieuwe programma? “Ik ben er eigenlijk wel heel blij mee. Het is hoe het is en je kunt er niet iets anders van maken.”

Kritiek

Haar grote idool Johan Derksen leverde afgelopen vrijdag in Veronica Inside nog enige kritiek op de tv-ster: “Die Britt, wat wel een aanstekelijk meisje is, bedenkt dan dat ze stage gaat lopen in een bejaardentehuis. Sociaal werk doe je anoniem. Nee, zij doet het alleen maar om er een heel programma over te maken. Ik word er gek van. Er wordt een sociaal sausje aan gegeven, maar zeg dan: het gaat ordinair om de kijkcijfers. Maar niet de sociale rol naar je toe trekken. Maar nogmaals: ik vind het een bijzonder aardig meisje, hoor.”

Britt reageert: “Het is een beetje moeilijk om een programma te maken zonder camera’s erop. Weet je wat het is… Hij zegt: ga het bejaardentehuis in en maak er geen filmpje van. Maar het hele idee was: ik krijg een paard van John en moet daar iets terug voor doen. Ze moeten dan toch even meefilmen.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen