Miljuschka propageert ongezond eten met #eerlijkefoto

Miljuschka Witzenhausen probeert met de hashtag ‘eerlijkefoto’ meer begrip te kweken voor vrouwen die het fijn vinden om zich lekker vol te proppen en daardoor hun vetrollen niet meer kunnen tellen. Dat liet ze zondag blijken op Instagram. Voor Witzenhausens business is het beter als huisvrouwen massaal koekjes en taarten gaan bakken, maar het oppeuzelen daarvan heeft natuurlijk wel een prijs: een hoger vetgehalte en een slechtere gezondheid. Die schaamte wil ze nu wegnemen.

De presentatrice is een actie begonnen om ‘eerlijke foto’s’ van zichzelf te laten zien. Door haar eethobby heeft Witzenhausen striae, cellulitis en vetrollen. Onlangs onthulde ze al een foto van haar striaebillen, maar gisteren kwam daar een nietsontziende foto van haar vetrollen bij. Het levert om onduidelijke redenen complimenten op.

Die ‘eerlijke foto’s’ op de Instagram-pagina van Witzenhausen worden omringd door foto’s van buitengewoon ongezonde voedingswaren, waaronder koekjes, tompoucen en chocoladetaart. “Makkelijk om te maken!“, klinkt het dan. Ondertussen propte ze gisteren in Boulevard het ene na het andere oranje gebakje in haar mond.

Dat gedrag leidt onvermijdelijk tot nóg meer ‘eerlijke foto’s’, maar het is de vraag of dat dapper is of oerdom. De zorg wordt normaal gesproken al gedomineerd door mensen met welvaartsziektes, maar inmiddels is ook nog eens duidelijk geworden dat obesitas van levensgevaar kan zijn bij het oplopen van een coronabesmetting.

Toch wil Witzenhausen, die haar vetrollen ‘spring rolls’ noemt, dat vrouwen bij wie ieder pondje door het mondje gaat straks gewoon lekker gaan shinen op het strand: “Geniet van je lijf, elkaar en het leven.

De ‘eerlijke foto’ van Witzenhausen:

 

View this post on Instagram

 

Het is mooi weer. Meivakantie breekt aan. Quarantaine kilos zijn er bij iedereen. Mijn inbox ontploft over welke bikinis goed werken voor mijn lichaam. Onzekerheid is weer voelbaar in de lucht omdat velen weer vrezen om straks in een bikini rond te lopen. Dus het leek me wel weer een goed moment voor een #eerlijkefoto Het overgrote beeld wat we voorgeschoteld krijgen op insta is namelijk niet haalbaar voor velen ook niet voor mij. Omdat je genetisch een ander lijf hebt. Omdat je ervoor kiest om te genieten ipv constant op te letten en te lijnen. Omdat je geen 16 meer bent. Omdat je het leven leeft naar jouw inzicht en maatstaaf. Maar samen kunnen we deze balans veranderen. Wees trots op jezelf. Maak foto’s op het strand dit jaar. Verschuil je niet achter een tas, doek of maak alleen een foto van de kinderen. Herinneringen leven langer als je het vast legt. Als je dus niet op de foto staat was je er op de lange termijn gevoelsmatig niet bij. Ik zou het echt te gek vinden als we weer samen een stroom van #eerlijkefoto kunnen creëeren. Dus post jouw #eerlijkefoto Zodat die foto’s het normale beeld word voor jou, mij, onze kids, partners etc. Geniet van je lijf, elkaar en het leven. Zeker in deze tijd realiseren we des te meer hoe belangrijk de normale kleine dingen in het leven zijn. Hoe zonde het is om je tijd te verdoen aan zelfhaat, jezelf af te zonderen vanwege onzekerheid en crash-diëten. Ik weet dat mijn foto’s op insta ook vaak verre van reëel zijn. Niet vanwege photoshop want daar ben ik op tegen. Filter nog tot daaraantoe. Maar vanwege het feit dat ik met een team werk. Maar wees bewust. Er is een heel leger voor nodig om me zo op de foto te krijgen. Make-up, styling en fotograaf. Dit is mijn duit in het zakje van de #eerlijkefoto LOVE YOURSELF😘

A post shared by Miljuschka (@miljuschka) on

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen