Leonie ter Braak coronashamet vrouwen op straat

Leonie ter Braak is op straat actief andere vrouwen aan het coronashamen. Als ze andere dames te dichtbij elkaar ziet staan of zitten, dan spreekt ze hen daar op aan. Dat heeft de SBS 6-presentatrice gezegd in Ladies Night. Ter Braak ergert zich er dood aan. “Ik ben naar moeders in een speeltuin gestapt, die dicht op elkaar zaten. Wel met een lichte trilling in mijn knieën. Ze zaten met vier vrouwen naast elkaar in de speeltuin, maar die blijft alleen open zolang we ons aan de regels houden.

De speeltuin gaat dicht als de coronaregels worden overtreden. “Het is ons uitje met de kleintjes“, briest Ter Braak.

Daarop besloot de presentatrice op de dames af te stappen. “Het is een schoolpleingevoel: je gaat in je eentje naar een groep vrouwen toe en zegt: ‘Zouden jullie alsjeblieft uit elkaar willen gaan zitten? Ik weet dat ik me nu niet populair maak, maar door jullie kunnen wij straks niet meer met onze kinderen naar de speeltuin en kan je zelf ook niet naar de speeltuin. Dus alsjeblieft even uit elkaar!’

Het was volgens Ter Braak een ongemakkelijk moment. “Ik zag ze op een gegeven moment denken: is dat niet die chick van televisie? Ik vond het heel eng om te doen, maar ik dacht: ik doe het wel.”

Ter Braak is niet de enige BN’er die zich ergert aan corona-uitlokkers. Eerder deed ook NPO-ster Teun van de Keuken uitgebreid zijn beklag.

Foto: Wessel de Groot, SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen