Teun van de Keuken woont vlakbij corona-uitlokkers

Geplaatst op vr 20 mrt 2020 om 11:30

NPO-ster Teun van de Keuken wordt bloedgiftig van mensen die bij hem in de Watergraafsmeer in Amsterdam wonen. Zijn wijkgenoten gedragen zich als heuse corona-uitlokkers. Dat heeft hij donderdagavond aangegeven in de talkshow van Eva Jinek. Van de Keuken wordt er doodmoe van. “Bij mij in de buurt heb je een pleintje en daar zijn heel veel kinderen aan het voetballen. De ouders staan eromheen en die staan echt gewoon op pré-coronatijdperk-afstand van elkaar.

De presentator kan het bijna niet aanzien. “Ik word daar echt heel giftig van. Ik fiets er eigenlijk snel voorbij. Ik wil er niet eens naar toe. Als ik mensen ken die dat doen, zeg ik dat wel. Van: hé, hou eens even afstand!

Die mensen weten kennelijk niet wat ze in de hand werken, aldus Van de Keuken. “Het gevolg is dat de lockdown er komt. Wij kunnen dat dus kennelijk niet. Wij kunnen ons daar dus niet aan houden.

Voetballen moet voorlopig worden afgeschaft, vindt hij. “Als je gaat voetballen dan wil je toch de bal van elkaar afpakken. Voor je het weet zit je toch weer te dicht bij elkaar.”

Zelf sluit Van de Keuken zijn dochters op in coronatijd. “Ik verbied het mijn dochters wel. Ze zijn 14 en 10.

Foto: Stijn Ghijsen, KRO-NCRV
49 Reacties op “Teun van de Keuken woont vlakbij corona-uitlokkers”


 1. Sjaak

  Wordt zo moe van die Gutmenschen die gefocussed zijn op wat anderen fout doen om zichzelf goed te kunnen voelen.

 2. Joska

  Teun van de Keuken vindt het blijkbaar fijn anderen de maat te nemen met als Arie Boomsma al heeft die laatste een vreemdere hobby dan Teun als je de geruchten mag geloven.

 3. Petronella

  Betaald door NPO/belastinggeld en graaien bij Jinek

 4. KoningWilly

  Talkshowgasten zijn collaborateurs en landverraders. Zij moeten met pek en veren door de straten (wel op 1.5m afstand).

 5. cor

  Kotsmisselijk mannetje. Weet altijd wat beter is voor de wereld. Chocola van zijn mer is bittere troep.

 6. Pieter

  Allemaal stug volk, Amsterdammers weten het altijd beter.
  @11:37 bedoel je dan savonds ‘wandelen’ in het Vondelpark als je de geruchten bedoelt of bedoel iets anders ?

 7. Whitedog

  Hiuj praat wel alsof hij alles beter weet, maar in dit geval heeft hij wel gelijk. Al is het een suffe dork.

 8. Marc

  Beste Teun,
  Jouw burgemeester vind dit goed.
  Amsterdam heeft met Halsema gekregen wat de hartewens was.
  Pak haar aan, als je durft.

 9. COSA NOSTRA

  Helemaal met je eens Teun! Het is gvd een dodelijk virus! Ik hoop dat iedereen die met iemand anders zijn leven speelt d’r aan gaat!!!!!!!!!!

 10. COSA NOSTRA

  Alle dode die vallen in Amsterdam zijn voor de conto van Halsema!!!!!!!!!

 11. Marq

  @Cor De Choconelly chocolade is inderdaad niet te hachelen maar het kost duur en is niet te vreten omdat je er een Afrikaanse boer mee helpt daarom moet je die repen kopen om ze weg te geven dat vreet je toch niet zelf op gewoon kado doen aan een links meisje dat de wereld wil verbeteren en daarom die troep eet. Nou dan.

 12. wil

  Gezien de reacties van velen gun ik ze een stevige totale lockdown van een maand of 3. eens kijken of ze nog steeds zo zuur reageren op een terechte opmerking.

 13. Zomaar

  Moet Keuken (de naam alleen al) niet gaan kijken bij een supermarkt, hij zou compleet gek in z’n pan worden.

 14. Jantje

  Als we gedogen dat vuurwerk naar hulpverleners wordt gegooid met Oud&Nieuw en dat oplossen door vuurwerk te verbieden ipv de gooiers aan te pakken wat verwacht hij nu dan?

 15. m00i!

  De echte landverraders zijn de gekkies die hier nepnieuws ‘commentaar’ achterlaten en daarmee de nationale veiligheid en gezondheid in gevaar brengen. Maar ouwehoer lekker door vanuit mama’s kelder.

 16. Max

  Helemaal eens met de vorige reactie. Zelfs in crisistijd zijn de idioten hier bezig. Doe iets nuttigs voor de maatschappij

 17. blamiebal

  Ach het helpt wel de woningnood im Amsterdam op te lossen…

 18. Max

  Een lockdown voor deze site zou goed zijn. Stelletje ophitsers

 19. Piet Pannelap

  Iemand de reactie ook gezien van de republiek-leidster Halsema?? Onder haar schrikbewind wordt er niet gehandhaafd op afstand houden. Vindt deze mafklappert van een burgemeester niet nodig. Dat mens is knettergek!

 20. darius

  Van de Keuken heeft wel gelijk maar zou inderdaad zijn kritiek moeten richten aan mw. Halsema, zijn burgermeester. Zij heeft letterlijk gezegd dat de kinderen natuurlijk wel mogen voetballen. Maar ja als BN’er heb je natuurlijk nooit kritiek want je weet nooit of je elkaar nog eens nodig hebt.

 21. Scrotum

  Kan deze man niet een eind op tyfen ajb?

 22. Simon

  @Sjaak

  Een beetje zoals jij op zogenaamde Gutmenschen moet afgeven om jezelf goed te kunnen voelen

 23. gerdien

  Hij heeft gewoon gelijk maar het zijn echt niet alleen voetballende kinderen en hun ouders op straat. Ook mensen die in de supermarkt veel te dicht bij je komen staan, ouders die om de beurt thuis speelmiddagjes organiseren voor hun kinderen en nog veel te vaak hoor je mensen zeggen dat we overdrijven want aan griep kan je ook dood gaan, en ‘ík ben toch niet ziek dus ik hoef mij er niet na te houden’ etc. etc. En dan inderdaad van die types als Halsema die hun eigen regels verzinnen. Maar totdat er van bovenaf een duidelijke lockdown wordt afgekondigd hou je dit. Nederland is toch wel erg traag steeds met dit soort maatregelen.

 24. Erik ten H

  Het mág allemaal van dat knettergekke linkse bestuur in Amsterdam met opperidioot Halsema voorop. Het volk heeft gekozen! Komt mooi uit, want nu kan ik tóch mijn jeugdvoetbal tournooi houden! Al 12 inschrijvingen van elftallen! Komt u ook? Neem vrienden mee! # het moet niet gekker worden!

 25. robb

  Hij heeft toch gewoon gelijk.

 26. alexh

  Ik ben het opzich best met hem eens. Maar… waarom gaat hij dan wel naar een talkshow toe? Hij komt daar toch ook in contact met mensen qua makeup, haar, verlichting, geluid, etc. Is het nu echt zo kritisch voor hem om daar te zitten?

 27. Simon

  Licht en geluid houden gewoon afstand. Gasten worden ook ingedeeld zodat er niet te veel tegelijk aan tafel zitten. Dat is wel wat anders dan samendrommen bij een sportveldje.

 28. jlagendijk

  Wat hij, denk ik bedoelt, is dat er in grote groepen partijen voetbal worden gespeeld en dat ouders ook in grote groepen op straat bij elkaar staan te praten. En dat wordt natuurlijk door de afdeling paniek, zoals de reageerders hieronder, gretig overgenomen en opgeblazen. Lézen en lúisteren naar wat de medici zeggen: kinderen mogen best buiten met een paar vriendjes (3 4), ze moeten alleen niet de hele wijk, het dorp gaan doorkruisen om met 10 20 of meer kinderen op een plein te gaan voetballen of spelen. Nogmaals, lezen en luisteren, zo moeilijk is het niet, we hebben er momenteel bovendien tijd zat voor.

 29. Guttegut

  Domme randdebielen hierboven. Al vindt je deze meneer nog zo’n lul, hij heeft wel gelijk. Wie denkt je dat de kosten moeten dragen als dit soort lui opgenomen moeten worden sukkels??

 30. man pan

  Lees net dat 20% rijschoolhouders in Brabant nog steeds lessen, totaal onverantwoord voor hunzelf en de leerlingen. In zo’n koekblik is besmetting gegarandeerd.

  Ook idioot dat leerlingen hiermee akkoord gaan, die besmetten weer hun familie en ga zo maar door…

 31. Marco

  Rutte had vandaag z’n zwarte stropdas weer om. En het RIVM deed er nog een schepje bovenop om de massale besmetting te promoten: “Kinderen kunnen gewoon buiten spelen”. Tuurlijk, die gaan daarna niet meer naar huis waar ouders en/of andere familie op ze wachten. We doen wel de scholen dicht, maar laat ze maar lekker buiten spelen. Belgie heeft de grenzen met Nederland nu gesloten. “In Belgie hebben ze inmiddels een panische angst voor al die Nederlanders die de grens nog overkomen en corona-virussen meebrengen”, aldus een Vlaamse burgemeester. “Italië en Spanje zijn in quarantiane, Belgie en Frankrijk zijn in lock down en Nederland doet alsof er niets aan de hand is”.

  In Italie is het op dit moment heel erg. 627 doden op 1 dag, daar zijn ook de ziekenhuizen in lock down want ze zitten vol. Wij doen VEEL minder dan Italië dus iedere simpele ziel kan bedenken dat het hier straks nog erger wordt dan in Italie, precies zoals Rutte/RIVM wil. Maar het kwartje lijkt toch nog niet echt te vallen bij de meeste mensen. Waarom denken jullie dat wat nu in Italie gebeurt, hier niet zal gebeuren ?? Omdat wij zoveel meer doen ? Omdat we een heel ander volk zijn? Omdat we betere ziekenhuizen hebben?

 32. Piet Pannelap

  @Marco

  Doordat de leefgewoonten tussen Nederlandsers en Italianen zo verschillen zal het hier inderdaad niet zo erg worden. Wij wonen niet met onze bejaarden in 1 huis. Italië heeft een bevolking met hoge gemiddelde leeftijd. Mede door het feit dat de zuid Europeanen nooit zo hard hebben hoeven te werken als de noord Europeaan. Bovendien zijn noord Europeanen genetisch wat sterker van lijf en lede omdat wij elk jaar een griep golf meemaken. Dat scheidt elk jaar het kaf van het koren. Klinkt naar allemaal misschien, maar daardoor wordt het in Nederland inderdaad niet zo erg als in Italië, frankrijk en Spanje.

  Keep the faith.

 33. Marco

  @ Piet Pannelap We staan nu wereldwijd op de 8e plaats van meest getroffen landen. En waarom is het op dit moment in Brabant dan zo erg ? De voorbode van wat komen gaat in het hele land. Dus ik denk niet dat wat je zegt opgaat. Hier wonen we niet met de ouderen in een huis, maar veel ouderen zorgen wel voor de kleinkinderen en er is natuurlijk ook hier veel contact tussen alle generaties. Wel is daar inderdaad de bevolking gemiddeld ouder. Maar moeten we dan de ouderen (dus ook jouw ouders misschien) dan maar opofferen om we er hier minder van hebben ?

  En hoop heb ik nou juist niet, omdat ik zie dat hier gewoon wordt gewerkt aan massale besmetting. Doelbewust. De hoop is al opgegeven zonder we er echt tegen hebben gevochten. Kijk naar wat alle andere landen om ons heen doen en naar wat wij doen.

 34. Rukken moet lukken

  China 80.967
  Italië 47.021
  Spanje 20.410
  Duitsland 19.711
  Iran 19.644
  VS 16.621
  Frankrijk 12.612
  Zuid-Korea 8.652
  Zwitserland 4.176
  VK 3.983
  Nederland 3.003

 35. Marco

  Het heeft met het aantal doden te maken, het lijstje van besmettingen is toch als een wassen neus want dat cijfer slaat nergens meer op sinds er nauwelijks nog wordt getest. Gezien het aantal doden staan we WERELDWIJD 8e, boven Zuid Korea.

 36. Joke

  Men zegt dat gezonde mensen andere gezonde mensen kunnen besmetten met een goede gezondheid…

  De Amsterdamse Intocht met Zwarte Pieten volgend najaar maar op dat pleintje van Van Den Keuken organiseren?

 37. gerdien

  @Piet Pannelap: wat een ongelooflijk dom gezwets. Noord-Europeanen werken niet harder, zijn genetisch niet sterker – Zuid-Europeanen worden zelfs niet alleen ouder maar blijven langer gezond. En griepgolven kennen ze daar ook. Dat het in Italië zo ernstig is komt omdat de overheid het gevaar niet zag , te te laat maatregelen heeft genomen en veel Itailanen zich er niet aan hielden. Komt -helaas- bekend voor.

 38. man pan

  @gerdien
  Net Nieuwsuur gezien, volgens mij gaan we de Italianen keihard achterna. Veel mensen zien nog steeds ernst van de situatie niet in.

  Als ik lees dat 20% van de rijschoolhouders in Brabant nog steeds les geven dan kan ik alleen maar concluderen dat die lockdown snel aankomt.

 39. gerdien

  @man pan: Dat vrees ik ook. Maar je mag nu geen kritiek hebben want we moeten ‘samen de strijd’ aan en luisteren naar het RIVM. Jammer alleen dat die nogal eens mis kleunen zoals nu blijven zeggen dat het sluiten van de scholen helemaal niet nodig is. Moet je het niet gek vinden dat veel mensen -vooral jongeren- denken: oh, dan zullen al die voorschriften van afstand houden etc. ook wel niet echt nodig zijn.

 40. Marco

  Het eerstvolgende crisis-overleg wat staat gepland is a.s. maandag. Rutte oefent dit weekend thuis alvast op zijn volgende toespraak, want hoe vertel je de mensen dat er straks vele tien tot honderdduizenden doden gaan vallen omdat je zelf niets hebt gedaan. Er zijn niet eens genoeg mondkapjes, dat is toch wel het minste waar de overheid voor had kunnen zorgen. Gelukkig beseft Rutte nu ook dat een groot deel van het Nederlandse volk toch niet zo snugger is. Je trekt een serieus gezicht, gebruikt wat bemoedigende en lieve woorden en vertelt vanaf de auto-cue iedereen doodleuk dat ze Corona krijgen. Vervolgens barst het halve land in juichen uit en is Rutte populairder dan ooit. Die nieuwe toespraak is zo af, je kan ze alles wijsmaken.

 41. Marco

  de halve wereld loopt al maanden met mondkapjes sinds het virus rondwaart.
  Rutte vanmiddag op TV over het tekort aan mondkapjes:
  “Irritant dat we die niet hadden. Maar ja, daar had ook niemand over nagedacht”.
  Sorry ??

 42. Donald Dumb

  Wat een hysterische nicht, zeg.

 43. Donald Dumb

  @gerdien

  Jij bent echt compleet achterlijk. De voornaamste reden dat het aantal doden in Italië zo hoog is, is vanwege het hoge aantal bejaarden daar. Doe eerst onderzoek voordat je kletst.

 44. Donald Dumb

  @Marco

  Ja, Nederland is 8e. Zie je de grote afstand in cijfers met Italië of ben je blind???

 45. Keta Minek

  Geen aandacht aan dit slag volk besteden, mooi in eigen sop gaar laten koken.

 46. Hoe de vork in de steel zit.

  En dan nog ff wat.
  Ze lopen hier in de buurt gewoon allemaal buiten te spelen alsof er niks aan de hand is. Die besmettingen en die overbelaste ic’s is allemaal Brabant hoor. Boven de grote rivieren hoor je er niemand over.

 47. Kuis

  @22:28
  En straks houden de brabanders alle IC’s van nederland bezet. Hoe gaan ze dat uitleggen?
  “Nee sorry meneer uit, Rotterdam, Utrecht, Amersfoort, Zwolle, Assen, Leeuwarden” voor u is nu even geen plek. Die meneer uit brabant was eerst ziek.
  Ehhm?

 48. Virgil Pinatanha

  Straks heeft het Nederlandse leger de corona door heel Nederland uitgerold en liggen er in elke grote stad in het land mensen uit Brabant uit te zieken. Let maar op, dan is Nederland ineens helemaal rood gekleurd.

 49. Ted

  Teun van de Keuken dacht vrijdag al dat ie het niet goed zag en dook subiet in een stuip.
  Ik ben wel benieuwd hoe hij het weekend is doorgekomen met een tjokvol Amsterdams Bos, Bootcamps in het Vondelpark en lange rijen bij de bouwmarkten en tuincentra.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.