Teun van de Keuken woont vlakbij corona-uitlokkers

NPO-ster Teun van de Keuken wordt bloedgiftig van mensen die bij hem in de Watergraafsmeer in Amsterdam wonen. Zijn wijkgenoten gedragen zich als heuse corona-uitlokkers. Dat heeft hij donderdagavond aangegeven in de talkshow van Eva Jinek. Van de Keuken wordt er doodmoe van. “Bij mij in de buurt heb je een pleintje en daar zijn heel veel kinderen aan het voetballen. De ouders staan eromheen en die staan echt gewoon op pré-coronatijdperk-afstand van elkaar.

De presentator kan het bijna niet aanzien. “Ik word daar echt heel giftig van. Ik fiets er eigenlijk snel voorbij. Ik wil er niet eens naar toe. Als ik mensen ken die dat doen, zeg ik dat wel. Van: hé, hou eens even afstand!

Die mensen weten kennelijk niet wat ze in de hand werken, aldus Van de Keuken. “Het gevolg is dat de lockdown er komt. Wij kunnen dat dus kennelijk niet. Wij kunnen ons daar dus niet aan houden.

Voetballen moet voorlopig worden afgeschaft, vindt hij. “Als je gaat voetballen dan wil je toch de bal van elkaar afpakken. Voor je het weet zit je toch weer te dicht bij elkaar.”

Zelf sluit Van de Keuken zijn dochters op in coronatijd. “Ik verbied het mijn dochters wel. Ze zijn 14 en 10.

Foto: Stijn Ghijsen, KRO-NCRV

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen