Koffietijd blijft wel bij RTL 4, stekker uit 5 Uur Live

Geplaatst op wo 08 apr 2020 om 13:15

De komst van de 5 Uur Show op SBS 6 betekent het einde van 5 Uur Live op RTL 4. Zusterprogramma Koffietijd blijft wel achter op het vertrouwde RTL-nest. Dat heeft een woordvoerster van Goede Doelen Loterijen, de sponsor die achter deze shows zit, laten weten. Het loterijbedrijf achter onder meer de Postcode Loterij, heeft een deal gesloten met Talpa. “5 Uur Live gaat 5 Uur Show heten en is na de zomer te zien bij SBS. Tot de zomerstop is het programma te zien bij RTL 4.”

Koffietijd blijft wel te zien bij RTL 4. Het is een bewuste keuze om de twee dagelijkse programma’s van het loterijbedrijf te spreiden over twee zenders, aldus de woordvoerster.

De zegsvrouw: “Naast het werven van fondsen voor goede doelen is het onze missie om te vertellen over het goede werk dat zij doen. We willen een zo breed mogelijk publiek bereiken met onze programma’s en hen in aanraking brengen met het werk van de loterijen en de goededoelenorganisaties die wij steunen.”

Daarom is het voor ons interessant om naast een dagelijks live ochtendprogramma bij RTL 4 (Koffietijd), een live middagprogramma te hebben bij SBS6. Hiermee bereiken we de kijkers van beiden zenders.”

Het is niet bekend wat RTL 4 na de zomer gaat uitzenden in het vijfuurslot.

Lees ook: SBS 6 brengt beroemde titel 5 Uur Show terug op tv (vanochtend)

Foto: RTL
44 Reacties op “Koffietijd blijft wel bij RTL 4, stekker uit 5 Uur Live”


 1. BRK

  Lullig voor de RTL 4-presentatoren die geregeld invielen bij 5 Uur Live (Caroline Tensen bijvoorbeeld). Ik ben benieuwd of bijvoorbeeld Daphne Bunskoek mee gaat verhuizen of dat RTL zelf nog met een opvolger komt in de hoop de huidige presentatoren vast te houden. Denk dat dat voor RTL nu geen prioriteit heeft, helemaal niet nu met de coronacrisis.

 2. M.

  Koffietijd Een beetje gezelschap. Pak tijd voor jezelf. Het helpt je de dag door. Het is.. Koffietijd Voor jou en dat weet je. Lekker gezellig!!! Loreta schrijver mag op late avond een talkshowshow presenteren en Eva Jinek de ex van Bram Moszkowicz en veel anderen mag verhuizen naar koffietijd.

 3. Ook dat nog!

  Slimme zet van SBS6. Dit gaat RTL 4 heel veel kijkers kosten. Ik voorspel minder kijkers voor EditieNL en RTL Boulevard.

 4. Halina

  heftig_nieuws.mp4

 5. Dennis

  Zal wel een buitenlands kookprogramma worden om 17:00, of nog een herhaling erbij van een programma van de avond ervoor.

 6. Dennis

  @Ook dat nog! Dat zal wel meevallen, want zo goed zijn de kijkcijfers van 5 Uur Live nou ook weer niet.

 7. Erik

  ik hoop niet dat die suffe daphne bunskoek en patrick martens mee verhuizen naar de 5 uur show op 6.

 8. Flip de Beer

  Persoonlijk had ik Koffietijd ook naar SBS laten gaan en zelf wat nieuws gemaakt.

 9. Wyatt

  RTL4 zou gewoon een nieuwsachtig middagprogramma moeten neerzetten in samenwerking met RTL Nieuws. Nieuws is wat scoort nu.

  Een soort middagversie van de Today show moet voor RTL4 wel haalbaar zijn gewoon weee nieuws bulletins om 4 en 5 uur en daar tussen een live programma.

 10. Robert Jensen

  Ik zou ze allemaal doen, die dames van Koffietijd. Lekker gespiesd om mijn rechtse tampeloeres. Groetjes, Robert

 11. Martijn

  De kijkcijfers waren al niet heel bijzonder, dat zal alleen maar minder worden op SBS

 12. Levi

  Slim bedacht van de postcodeloterij, maar ik heb een voorgevoel dat RTL zich nog helemaal gaat terugtrekken. Een tijdje terug werd gesproken over een nieuwe ochtendshow bij RTL4. Zo’n groot succes is Koffietijd niet (meer) met gemiddeld 150.000 kijkers en ook 5 uur Live scoort matige cijfers.
  Bij SBS zal dit waarschijnlijk nog lager zijn. Kan iemand zich nog Show Vandaag herinneren?

 13. WEST*

  De grootste fout die reageerders hier maken is, het onderschatten van de kijker
  De zender is wel ingeburgerd bij de kijker, maar heeft altijd last dat NPO en RTL
  eerste keus zijn, en het feit dat RTL strategisch op 4 zit
  Als we SBS 4 in de beginnen hadden gehad , dan was RTL de campingzender geweest ! Maar ik denk dat SBS6 niet verloren is, en er toch komende jaren
  meer kijkers bijkomen !!

 14. Annoniemus

  Typisch De Mol om een zeer slecht bekeken programma te adopteren !

 15. Stop de ontbossing

  Na de crisis willen we ook een beetje leuk leven.
  Waarom zouden wij vanwege stikstof en al dat geneuzel niks meer mogen terwijl ze in Azië en in de Amazone nog steeds dagelijks hele oerwouden wegkappen tbv palmolieplantages? Luitjes, dit gaat niet lang meer goed. Milieuactivisten roepen woensdag tijdens de aandeelhoudersvergadering supermarktconcern Ahold Delhaize op de banden met samenwerkingspartner Cargill te verbreken. Volgens milieugroepen Animal Rebellion, Extinction Rebellion en Climate Save Movement is het Amerikaanse Cargill het meeste destructieve agro-industriële bedrijf ter wereld. Leuk onderwerpen voor de Koffietijd dames om de tanden eens in te zetten…

 16. teuntje

  Dikke loretta mag blijven kan dat wel van J de Mol ze kan niet presenteren heeft altijd spiekbriefjes lacht over de meest domme dingen want ze vindt dat ze een aanstekelijke lach heeft ik vind het een heel vervelende vrouw die absoluut niet kan presenteren niveau kleuterschool en is over de datum

 17. Crisis

  Wat mooie meisjes.

 18. Crisis

  Mag ik geen mooie meisjes zeggen.

 19. Richard de Bie

  Werkelijk waar ik woord niet goed van John de Mol zo kinderachtig weer en wat hebben we een s6 he o o o

 20. J

  Blijkbaar lopen de contracten met RTL/Postcode loterij per jaar, als ze dit zomaar kunnen weghalen bij een zender. Miljoenenjacht ging ook zonder enig probleem met Linda mee destijds. Overigens kost Koffietijd en 5 uur Live RTL bijna niks om te maken, omdat het dus van de loterij is. Ben benieuwd of dat 5 uur Show gewoon hetzelfde gaat worden als 5 uur Live. Zou gek zijn als ze dezelfde studio blijven gebruiken. Dan heb je daar sochtends koffietijd op RTL4 uit, en middags de 5 Uur Show op SBS6. Studio is dan wel weer van de Postcode loterij, dus zal wel gebeuren. Daphne staat overigens onder contract bij De Postcode loterij als presentatrice, dus die zou zomaar mee kunnen gaan.

  Gok dat RTL niet met een eigen alternatief gaat komen, dan moeten ze het zelf bekostigen, en 5uur live scoort niet geweldig momenteel. 5 uur show zal nog minder scoren, want ja, SBS.

 21. Crisis

  mooie meisjes

 22. Crisis

  Wilders

 23. By the way

  Niks meer of minder dan een geldkwestie. John de Mol houdt er weer een paar centjes aan over en de Postcodeloterij hoeft er minder voor te betalen dan bij RTL4.

  Verder zal er geen hond wakker van liggen. De mensen die graag naar het programma kijken, drukken misschien het andere knopje van hun afstandsbediening in. Maar dit gaat straks gewoon geruisloos voorbij.

 24. discuswerper

  @WEST*

  De kwalificatie “campingzender” heeft niets te maken met het aantal kijkers of op welk kanaal een zender zit. Het heeft te maken met het niveau van de programma’s dat erop uitgezonden wordt en het publiek dat ze trekken. Het simpelweg switchen van de kanalen verandert daar niet aan.

  Concreet: als je bij nieuws items bezig blijft met Bep uit Apelscha een microfoon onder de neus te duwen met de vraag: “wat vindt u er nou van?”, dan blijf je ook op dat niveau hangen. Omdat de reacties die je daarop krijgt van hetzelfde niveau zijn als het domme gezwets dat je hoort op een camping. Van mensen die geen idee hebben, nergens de ballen verstand ergens van hebben en dus ook een mening hebben die totaal irrelevant is.

 25. qroon

  Kim Lian zou dit prima kunnen.

 26. Henk

  Dat 5 uur live juist niet scoort is omdat t veelal een postcode loterij gaat en hun goede doelen. Als je elke dag dat voor de kiezen krijgt is t too much. Misschien moet RTL nu inspringen in t gat wat Catherine achter liet met dr talkshow en Gordon en patty willen gaan doen. Laatste twee gaan niet scoren… te grote ego’s voor zo’n show. Of anders die quiz van Ruben om 1730uur en dan 1700 dagelijks nieuwe kook show.

 27. Wessel

  Deze deal is al ver voor de corona crisis gemaakt. Beetje pech voor Talpa, want het gaat daar helaas niet beter scoren dan bij RTL.

  RTL is alweer bezig met nieuwe dingen want er was best een doelgroep te bereiken op dat time slot.

 28. Gwendolyn

  Wat een naar nieuws dit, ik begon 5 uur live net leuk te vinden, áls ik dan kon kijken.

 29. Freddie

  Als RTL slim is pakken ze een ander programma om 17 uur. Idd meer een soort nieuwsshow. Of een verbouwprogramma wat iedere dag kan.
  Ik weet wel dat: Wie doet de afwas bijv een relatief succesvol programma was in de zomer. Ik zou zo’n programma inzetten. Of een andere sponsor zoeken, ik weet niet wat unilever, campina of bijv een supermarkt wat kan betekenen. Het is rond etenstijd. De tv gaat wel even aan.

 30. Mark

  Ben benieuwd of 1 Tegen 100 ook naar Talpa gaat… En dat moet je dan door Linda laten presenteren. Een stuk beter dan die muts van een Caroline. Net een kleuterjuf…

 31. Repeat Television Luxembourg

  Er ligt vast nog wel iets op de plank om te herhalen op dat tijdstip.

  Als de uren maar met iets gevuld worden. Net als bijna dagelijks op RTL 5, 7 en 8.

 32. WEST*

  @Discuswerper >Betreffende campingzender < Is RTL zoveel beter dan? . Ook bij deze zender straalt de domheid er soms vanaf ! Daar zeggen ze in veel programma`s
  zoveel , zonder eigenlijk iets te zeggen ! Opvulling tv, meer is het niet !

  Ken je het gezegde? De pot verwijt de ketel?

 33. Suzy Wang

  Zulke zeikwijven die zo blij zijn met hun eigen. Bah.

 34. Mark

  Kost niets dus gooi ATWT in de herhaling vanaf 1996 tot 2010, kan RTL 14 jaar vooruit om 17.00 uur

 35. Mart

  De ex RTL-titel 5 Uur Show wordt nu verkloot door Talpa. Lijkt mij dat dit niet gaat scoren, 5 Uur Live scoort ook niet op RTL 4. Een onderscheidend, alternatief programma zal beter scoren.

  Droomhuis op het Platteland op 6 scoort nu ook beter dan 5 Uur Live op 4.

 36. J

  Die nieuwe 5 Uur Show is dus gewoon 5 uur Live. Het gaat vanuit dezelfde studio komen namelijk. Daphne zou sowieso gaan stoppen met 5 Uur Live en zal dus ook niet mee gaan naar SBS6.

  Ik gok dat RTL4 misschien iets gaat doen met Caroline en Irene afwisselend. Niet een al te duur programma. Gewoon iets met koken en gasten.

 37. Suzy Wang

  Die goeie doelen hebben knaken nodig. Veel binnen halen weinig uitkeren. Ik zou niet mee doen voor n goed doel maar om wat te winnen. Nou win ik niks eant ik doe niet mee met de postcodeloterij.

 38. Mick

  Als 5 Uur Live gewoon De 5 Uur Show gaat heten dan flopt het zeker op SBS6. Dat scoort al rampzalig. Gewoon het origineel met Catherine, Gallyon en Selma graag.

 39. Nils Holgersson

  “Het werven van fondsen van goede doelen”

  Ze bedoelen loten verkopen.

  De Postcode Loterij is een commercieel bedrijf waar bakken met geld worden verdiend.

 40. Televisieman

  The Bold weer terug naar RTL4? Voorafgegaan door een ouderwetse sitcom zoals Kees en Co, Zonnetje In Huis, The Nanny, Full House. Jaren 90 herleven ;-)

 41. René

  Hoop dat we nu van die tv-kok, de slechtste Expeditie Robinson winnaar ooit, af zijn en dat hij niet meeverhuist.

 42. WEST*

  @TELEVISIEMAN Ja oude series/programma`s terughalen op RTL , en tegelijk SBS6 afbranden omdat John dat ook doet

  Hier zijn maar weinigen die objectief reageren !

 43. Laat

  Geen funiest homevideo om de klok van vijf ? Jammer !

 44. RTL IS GEK

  De kritiek is dat SBS alleen maar ‘steelt’ terwijl SBS vooral voormalige John de Mol/Endemol/Talpa producties naar de zender haalt. RTL pikt daarentegen het concept van Paleis voor een Prikkie van Vincent TV door het toe te passen op B&B’s want daar is Martien Meiland succesvol mee. RTL koopt de talkshow Jinek weg bij de KRONCRV. RTL koopt alles weg terwijl SBS eigen producties naar de zender haalt.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.