Dieven stelen in coronatijd kliko Christine van der Horst

Terwijl we in deze coronatijd thuis massaal onze puinzooi aan het opruimen zijn, hebben dieven de kliko van nacht-tv-legende Christine van der Horst gestolen. Het komt erg onverwacht. Dat laat de presentatrice weten op Facebook. Met deze brute diefstal wordt Van der Horst tijdelijk de kans ontnomen om in deze moeilijke tijd haar huis op te ruimen. “In de categorie: echt waar?! Je zet de kliko neer om te legen en daarna is hij weg, foetsie, gestolen?“, zegt ze verbouwereerd.

Van der Horst, die vooral bekend is van het programma Nachtsuite, realiseert zich dat er op dit moment ergere dingen spelen in Nederland, maar ze vindt het toch vervelend. “Zeker in deze tijd totaal irrelevant, maar je staat toch even raar te kijken. Huuuuhhhh.

Een kliko is een kunststof vuilnisbak op twee wielen waarin huishoudelijk afval wordt verzameld. Veel Nederlanders met een gezinswoning hebben er één of meerdere in de tuin, of erger: voor het huis, staan. Voordat de kliko in de jaren 70 geïntroduceerd werd, zetten veel mensen hun vuilnis gewoon in een vuilniszak aan de kant van de straat.

Een tip voor Van der Horst is om even te bellen met het afvalverwerkingsbedrijf. Het gebeurt namelijk ook wel eens dat kliko’s per ongeluk in de vuilniswagen verdwijnen.

Al met al is het voor de presentatrice niet haar eerste vervelende ervaring op dit vlak. In 2007 gooide SBS 6 haar tv-carrière in de kliko.

De Facebook-post van Van der Horst:

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen