Kees Tol een van eenzaamste BN’ers tijdens crisis

Kees Tol blijft aandacht vragen voor eenzaamheid onder BN’ers tijdens deze coronacrisis. Hij vindt het lastig om in een tijd als deze alleen te wonen. Dat zegt hij in een openhartig vraaggesprek met de Volkskrant. Tol was één van de eerste sterren die meedeed aan de fotoserie van William Rutten over het coronaleed onder BN’ers. Hij bekende dat zijn situatie erg nijpend is en nu, twee weken later, is hij gefotografeerd door de Volkskrant. ‘Eenzaam gezelligheidsdier’, luidt de kop boven de foto.

De intro klinkt vrij zorgwekkend: “Alleen wonen vond VT Wonen-presentator Kees Tol (38) altijd prima. Maar dat was toen hij zijn vrije tijd met vrienden kon doorbrengen.

Daarna komt Tol aan het woord. Hij zit er behoorlijk doorheen. “Ik ben de laatste die mag klagen, maar dit is echt vréselijk. Als er oorlog zou komen, verrek ik als eerste.

Zijn Volendamse vrienden als Jan SmitNick Schilder en Simon Keizer bivakkeren gezellig met hun gezinnen. “Soms ben ik jaloers op mensen met kinderen en een partner thuis, maar van hen hoor ik juist dat dat ook weer niet meevalt, ken je dat?

Naar Tol kijken niet veel mensen om. “Ik heb drie vrienden die af en toe nog op bezoek komen, maar dan zitten we op anderhalve meter afstand van elkaar in de tuin. Da’s toch anders.”

Wat doet Tol om de tijd door te komen? Netflixen, rondkijken op de socials en eerder op de dag beginnen met wijn drinken. Ook gaat hij nu tekenen. “Door alle drukte kwam het daar de laatste jaren niet van.

De Volkskrant-foto en het artikel over de eenzame Kees Tol kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen