Jort Kelder geeft toe: ‘Ik zat ernaast bij Eva Jinek’

Jort Kelder geeft toe dat zijn eerste corona-optreden bij Eva Jinek achteraf gezien niet zo handig is geweest. Hij zat ernaast. Dat zegt de tv-persoonlijkheid in de podcast Een-Tweetje met Yves. Een maand geleden zat Kelder het virus aan tafel bij Jinek te bagatelliseren. Hij noemde het vooral een ‘mediavirus‘ en daar denkt hij nu iets anders over. “Eerlijk gezegd heb ik dit ook onderschat. Ik wist nog dat ik bij Eva Jinek zat aan het begin van de maand toen die eerste beurscrash er was.”

Hij vervolgt: “Ik zei toen: ‘Joh, dit is een griepje, maar verder is het een virus in de hoofden van de media. Iedereen is gek geworden.’ Ik zit er nu een beetje tussenin.”

Kelder ziet inmiddels dat het coronavirus flinke schade aanbrengt, maar denkt nog steeds dat de media het allemaal wat erger maken. “Ik denk dat het uiteindelijk mee zal vallen. Ik denk dat als we straks terugkijken dat het een virus was dat twee, drie keer erger was dan een gewoon griepvirus qua dodental enzo.”

Hij vervolgt: “Maar het is nu zo maatschappelijk ontwrichtend aan het worden. Het is een soort massahysterie over de wereld waarbij elke ratio en elke kritische kanttekening meteen wordt gezien als een daad van grootse rebellie of van: dat mag je toch niet zeggen! Dat heb ik zelf aan den lijve ondervonden.”

Volgens Kelder is de beste oplossing om zwakkeren en 80-plussers tijdelijk af te scheiden van de rest van de samenwerking. “Je moet proberen om die twee werelden zó te scheiden dat gezondheid en economie naast elkaar kan staan. De regering zegt nu: op plek 1, 2 en 3 staat gezondheid en de economie komt later wel.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen