Maarten van Rossem wil Ali B niet als Slimste-collega

Geplaatst op vr 10 apr 2020 om 15:30

Maarten van Rossem moet er niet aan denken dat zijn tv-hit De Slimste Mens iets cabaretesker wordt, net zoals het Vlaamse origineel. Dat heeft hij gezegd op Radio 538. Als de redactie het leuk lijkt om bijvoorbeeld Ali B naast Van Rossem neer te zetten, dan stapt hij direct op als jurylid. “Dat kunnen ze best doen, maar dan stop ik meteen. Dat is heel simpel“, zegt hij. En dat heeft nog niet eens met Ali B te maken. “Voor mij zou een tweede jurylid meteen een reden zijn om te stoppen.

We moeten het vooral zo houden als het is, vindt Van Rossem. “Ik denk dat het verschil zo blijft als het is en dat heeft te maken natuurlijk met het feit dat de Belgische versie ook heel veel kijkers heeft en dat de Nederlandse versie ook heel veel kijkers er heeft. Er is dus weinig reden om eventueel iets over te nemen van de andere partij.”

Het belangrijkste is dat Van Rossem de Vlaamse editie verschrikkelijk vindt om naar te kijken. “Daar komt bij dat ik zelf helemaal geen supporter ben van de Nederlandse variant. Met dat domme lachen, gieren en brullen.”

Het wordt dan een beetje een cabareteske vertoning en daar heb ik helemaal niets mee.”

De Slimste Mens is het grootste kijkcijfersucces van NPO 2, dat over het algemeen vooral ‘verdiepende’ programma’s uitzendt.

Foto: NTR
47 Reacties op “Maarten van Rossem wil Ali B niet als Slimste-collega”


 1. Wendy's dealertje

  De reden dat ik niet kijk, is juist Van Rossem.

 2. Derhal Flynn

  Behalve dat Maarten afhaakt zullen er ongetwijfeld heel veel kijkers gaan afhaken als dit idee werkelijkheid wordt. Het fenomeen Lach of ik Schiet ligt tamelijk ver verwijderd van de opzet van Slimste Mens, en de sikkeneurigheid van de norsige Maarten is op zijn manier wel weer heel rustgevend om naar te kijken.
  Verders zap ik sowieso weg als Ali B in beeld komt, ik heb de laatste 7 jaar niks meer gezien van deze, dat bevalt heel erg goed.

 3. Tinus

  Hej Wendies Dealer …
  Heb je Kabouterpost?
  Ik heb wel trek in een witte neus met Pasen.

 4. Wendy's dealertje

  @Tinus, nope, ben geen schoolpleindealertje.

 5. Kamal

  Helemaal met u eens

 6. Eveline

  Het programma valt of staat met dit duo. Dit kan alleen bij NPO, de commerciëlen hadden Voor de presentatie een blik tweederangs BN-ers opengetrokken en dan had er geen hond meer naar gekeken.

 7. Broer van....

  Flynn schrijft het al hierboven, niet alleen van Rossum ook de kijkers zullen afhaken, een groot deel.
  Ik in ieder geval wel. Overigens voelde ik dit al wel aankomen ( een zwetende redactie bij elkaar of via Factime nu die druk brainstormt.) Het moet met de tijd mee, jonger, sneller en toekomstbestendeig worden gemaakt bij KRONCRV…het mag vooral geen oude mannen tv ( Freriks, van Rossum) maken.
  En ook de publieke omroep moet mee…denken ze zelf.
  Ga asjeblief een eindje fietsen met je Ali. B. Laat hem fijn bij de commerciele omroep zitten. Of heeft hij zelf gebedeld nadat hij bij DWDD vertelde dat veel mensen door hem nu ook geen job hebben.

  Jongetje uit de Pijp en later Almere, drugs, gok verslaafd ooit die later zijn heil zocht in de Islam en rappen.
  Jongens bevlek NPO niet met deze gast. Laat hem bloemen uitdelen, meneer de weldoener.

 8. Sjors van Kempen

  De stagiaire heeft wel heel veel taalfouten in dit artikel gepropt. Even nakijken, folks.

 9. 123

  Terwijl het Vlaamse origineel ook serieuzer van toon begon. Maar op een gegeven moment moest het onderbroekenlol troef worden, en zie daar: iets waar je de gemiddelde Nederlander geen plezier mee zou doen.

 10. Broer van....

  @123
  vr 10 apr 2020 om 16:00 ,

  Zo is dat en daarbij zijn de grapjas hoe…ehum spontaan ook, gewoon gescript.

 11. Youssef

  Let op met wat u doet met succes. Vanwege drang tot vernieuwen is 3FM helemaal kapotgemaakt.
  Als een de Slimste mens zogenaamde mee moet in de vaart der volkeren en ze die geinige Marokkaanse Amsterdammer daar neerzetten dan is het over en uit want mensen willen weg kunnen uit het kleine cirkeltje panelleden die overal zitten.
  Hee, het zijn niet me vrienden of zo die ik elke dag of elke week wil zien! Dus ga ze dan ook niet overal inhuren omdat je denkt dat Nederlanders dat willen zien.

 12. real-Gordon

  Voor sommige azijnpissers hier is dit programma “De Slimste Mens” een tandje te verdiepend. Het is nog steeds jammer dat Jensen niet meer op tv komt, maar gelukkig hebben wij de wannabe kakker Beau nog!

 13. Annoniemus

  MC slaagt er altijd wel in om een leuke foto van iemand te vinden !

 14. Delly

  De titel had dus moeten zijn: Maarten van Rossem wil geen tweede jurylid naast zich.

 15. Wim Lubbers

  Ik zit ook niet te wachten op die gescripte ongein.

 16. Sip

  Voor mij heeft hij gelijk. Ali-b past niet in dit programma.

 17. Martijn

  @Eveline: hadden? hebben.

 18. anoniem

  Cabaretesker dan dhr. Van Rossum zal inderdaad moeilijk worden.. :-)

 19. X

  Die Geubels komt me ook de strot uit.

 20. Conny kerkhofs

  De Vlaamse serie is vreselijk
  De Nederlandse moet niet veranderen
  Als het gaat veranderen verlies het veel kijkers

 21. critikast

  Ali B hoeft niet bang te zijn dat ze hem zullen vragen naast Maarten. Ali B is dom, eigengereid, verwaand, hautain, denigrerend, discriminerend en vals. Allemaal karaktereigenschappen die het in Hilversum goed doen, vandaar dat hij geregeld mag aanschuiven bij zijn vrienden en vriendinnen. Maar De Slimste Mens is toch echt een beetje te hoog gegrepen voor hem.

 22. Suzy Wang

  Dat klopt maar van Rossum is nou niet bepaalt de gezelligste. samen met z’n broer en zus zijn het 3 viespeuken. Bah.

 23. Bram

  Direct doen dus.

 24. Jihals

  Nooit gedacht dat ik het nog eens een keer eens zou zijn met die ongewassen aap Van Rossem. Maar hij heeft deze keer helemaal gelijk. Geen Ali B. meer op TV!

 25. Brenda

  Een nieuwe marokkaanse buurman is voor veel mensen een reden om ergens anders te gaan wonen.

 26. Gerda

  Wie verzint het de Belgen na te doen. Mooi laten zoals het nu is.

 27. teuntje

  Aii B de junk van de Tv wie wil die nou praat poep en lijdt aan Zelfoverschatting

 28. Jan Lol

  Minder-minder-minder ali bbbbbbbbbbbbbbbahhhhhh
  Maarten top vent!!was idereen maar zo lekker “relax”

 29. Bejaarde kijker

  De Slimste mens zal, als Maarten van Rossem en Philip Freriks overleden zijn, wel worden overgenomen door RTL. En dan totaal verkloot worden door jurylid Tijl Backhand en presentator Ruben Nicolai. 🤮

 30. Kim Wieft

  Alsof de een-tweetjes tussen Freriks en Van Rossum niet gescript zijn. Bullshit! Het is deug-TV met een flinke scheut sikkeneurig dédain links gezwam van een moddervette in het zwart geklede zwerver.
  Het had best een leuk programma kunnen zijn.

 31. Nils Holgersson

  Zelfde spelletje, twee totaal verschillende programma’s.

  Beide mooi zo laten.

 32. Ron Bleeket

  Ik ben het helemaal met Maarten van Rossem eens, dat het zo moet blijven zoals het nu is. Het is quiz en geen cabaret show. Lachen en gieren kunnen we ook naar een ander progamma kijken. Ik vind deze quiz een van de betere op tv. Ga zo door.

 33. G.ossip

  Het moet wel een beetje klasse uitstralen dus inderdaad hou dat soort stoeprandlopers daar weg.

 34. 123

  @Wim Kieft: je hebt gescript en je hebt gestript. In Vlaanderen is men helemaal losgegaan, en is het het gescript én gestript.

  Ooit de verschillende vragen tussen de Nederlandse en Vlaamse versie gezien? Ooit begonnen als een gelijk huwelijk, maar Vlaanderen moest weer juist lachen, onderbroekenlol in kwadraat. NPO kocht het format van Talpa, en wist er hoge ogen mee te gooien. Ik was in eerste instantie sceptisch, maar dit programma hoort bij de NPO; juist door deze format.

  Puntje van kritiek: beter bekende Nederlanders zouden ook mee mogen/moeten doen. Maar zij schijnen niet te durven. 😢

 35. willem thomas degens

  Die hysterische zucht om altijd weer te veranderen, zonder zelf overtuigd te zijn van verbetering van alles wat heel goed is en was, schijnt nauwelijks bij zulke imbecielen te remmen. Wat een absurd idee om naast Maarten v Rossum nog een jurylid te plaatsen. Als het maar weer anders is, denken die hersenloze en smakeloze. Net als die cultuurbarbaren die het klapvee hebben overgenomen van het schreeuwerige Amerikaanse entertainment. De centen die nooit een dubbeltje worden veroveren nu ook al NPO!

 36. Willem

  Als Ali bagger erbij komt mag ook dit snel van de buis nemen ze allesoverheersende zuen wij die kop nig niet genoeg

 37. Broer van....

  Eventuele mogelijkheid:
  Laat Bouali plaats nemen in stoel als kandidaat. Hij ligt er na een ronde uit.
  Duidelijk dan. Freriks heeft als correspondent wel het een en ander gezien en heeft veel kennis. van Rossum is als oud hoogleraar begiftigd met een enorme kennis al is het programma natuurlijk wel voorbereid ( juiste vraag, juiste antwoord)

 38. Annelies

  Ik wist niet dat er anno 2020 er nog zoveel mensen met racistische opvattingen bestonden.😮
  Shame on you😠 shame on you😠

 39. @annelies.

  Zeg Annelies.
  Ga je eigen even zitten schamen.
  Uit het rijtje van 38 reacties zijn er welgeteld 2 die een beetje op het randje zijn. Jouw commentaar daarentegen kan eigenlijk niet omdat jij loopt te insinueren dat ‘iedereen’ hier foute denkbeelden heeft.
  Foei Annelies! Ga je heel erg diep schamen.

 40. Fikkie

  Ali B is ook uitgescheten bij het volk. Hij mocht een paar bloemetjes uitdelen aan voornamelijk ouderen, nou ja, leuk. Voor de rest hoort hij niet bij de Slimste Mens, daar moet je slim voor zijn en ik heb Maarten van Rossem hoog zitten dus die twee passen sowieso niet bij elkaar. Ga nu niets veranderen want dat zal, zeker met Ail B, het einde zijn van deze zeer leuke quiz.

 41. Fikkie

  @annelies…..wie is er dan een racist? Leg eens uit beste Annelies. Om iemand Ali bagger is heel legitiem want zo wordt hij constant genoemd. Een stoeprandloper is een leuke woordspeling, dus ook niets met racisme te maken. Wat Brenda schreef, zo denken en doen ook velen. Zelfs ik zou het doen. Is dat racisme? Misschien een beetje kortzichtig maar ach dat mag nog net van de overheid. En wat ene Evelien schreef sluit ik me helemaal bij aan want had het niet beter kunnen verwoorden.

  Nou kom maar op Evelien. Wie is er een racist??

 42. Fikkie

  Ik bedoelde uiteraard ANNELIES, met de vraag.

 43. Marike

  Ik ken Ali B niet persoonlijk. En het lijkt mij opzich wel een aardige vent. Hij moet niet naast van Rossum gaan zitten want het programma is goed zoals het is. De opmerkingen van andere mensen doen mij wel vermoeden dat de meeste Ali B wel goed kennen en vandaar uit een mening hebben gevormd over hem. Maar ik denk niet dat het zo is. Noem eens een voorbeeld van een domme opmerking van Ali B. . .

 44. herman

  Dacht iedereen nou werkelijk iedereen dat Ali B daadwerkelijk die bloemen bezorgt wat je momenteel op tv ziet ?
  Dat ie met het oranje busje vol met bloemen aangekomen is ?
  Als je goed kijkt zie je op de achtergrond 2 dure auto, s staan .. een hagelnieuwe X6 en een ster van anderhalve ton .. daar zijn ze mee gekomen om de reclame spot van een uurtje op te nemen !
  En zo werkt t , deze “knuffel” Marokkaan verdient 1,5 miljoen euro per / jaar met zn geintjes omdat heel veel jeugd in hem geloven.
  Kom op..Maarten is een geleerd mens.. wat wil Ali B nou toch.. wat een vergelijking om deze gast als 2e juri lid in te zetten..

 45. Diana

  Herman, get a life!

 46. Fikkie

  Helemaal eens met Herman, zoals velen hier vermoed ik zo.

 47. Flauwe Kul

  Ali B heeft het te druk met Ali B-promotie-tour…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.