Maarten van Rossem wil Ali B niet als Slimste-collega

Maarten van Rossem moet er niet aan denken dat zijn tv-hit De Slimste Mens iets cabaretesker wordt, net zoals het Vlaamse origineel. Dat heeft hij gezegd op Radio 538. Als de redactie het leuk lijkt om bijvoorbeeld Ali B naast Van Rossem neer te zetten, dan stapt hij direct op als jurylid. “Dat kunnen ze best doen, maar dan stop ik meteen. Dat is heel simpel“, zegt hij. En dat heeft nog niet eens met Ali B te maken. “Voor mij zou een tweede jurylid meteen een reden zijn om te stoppen.

We moeten het vooral zo houden als het is, vindt Van Rossem. “Ik denk dat het verschil zo blijft als het is en dat heeft te maken natuurlijk met het feit dat de Belgische versie ook heel veel kijkers heeft en dat de Nederlandse versie ook heel veel kijkers er heeft. Er is dus weinig reden om eventueel iets over te nemen van de andere partij.”

Het belangrijkste is dat Van Rossem de Vlaamse editie verschrikkelijk vindt om naar te kijken. “Daar komt bij dat ik zelf helemaal geen supporter ben van de Nederlandse variant. Met dat domme lachen, gieren en brullen.”

Het wordt dan een beetje een cabareteske vertoning en daar heb ik helemaal niets mee.”

De Slimste Mens is het grootste kijkcijfersucces van NPO 2, dat over het algemeen vooral ‘verdiepende’ programma’s uitzendt.

Foto: NTR

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen