Jort Kelder: ‘Media hysterisch over corona-uitbraak’

Jort Kelder vindt dat er in de media te hysterisch wordt bericht over de corona-uitbraak. Er wordt paniek gecreëerd, terwijl dat niet nodig is. Dat heeft de kritische opiniemaker vrijdagavond gezegd in de talkshow van Eva Jinek. Kelder vindt dat er te veel paniek aan het ontstaan is. “Ik ben ook licht smetvrezig, maar ik vind deze hysterie… Kijk, het contrast tussen de rust van de artsen de hysterie in de media… Je vraagt je af of er ook een soort mediavirus is uitgebroken“, zegt hij.

Het gaat te veel over corona, vindt Kelder. “Er staan tegenwoordig ook berichten op internet, bij de NOS nota bene, bij onze publieke omroep, waarbij alle berichten onder elkaar worden gezet die fake news zijn. Het ene nieuwtje wekt het andere nieuwtje op.”

Er zijn volgens hem wel ergere dingen op de wereld. “Laten we niet vergeten: natuurlijk is dat virus eng, maar er gaan duizenden mensen per jaar dood aan gewone griep. Op dit moment gaan er mensen dood.”

Er is in ons land al één iemand overleden aan corona en Mark Rutte heeft zijn medeleven betuigd. “Rutte kan natuurlijk niet op elke persconferentie alle mensen persoonlijk gaan condoleren, want er gaan geloof ik 250 of 300 mensen per dag dood aan longontsteking. Ik vind het een grote hysterie.”

Carlo Boszhard: “Ik heb smetvrees. Wist je ook dat de hele regie van dit programma met van die desinfecterende handgel loopt?

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen