Johnny de Mol wil heel graag coronahelpen op Lesbos

De steenrijke SBS 6-weldoener Johnny de Mol zou het liefst vandaag nog op het vliegtuig stappen naar zijn vluchtelingen in Lesbos. Hij wil hen door de coronacrisis heen helpen. Dat meldde zijn collega Bart Ettekoven woensdagavond in Shownieuws. Johnny vindt het heel moeilijk om in deze tijd niet bij zijn vluchtelingen te kunnen zijn, aldus Bart. “Dat vindt hij heel lastig. Hij zou het liefst in het eerste het beste vliegtuig richting Lesbos stappen om daar z’n handen uit de mouwen te steken.

Er wordt nu echter niet naar Lesbos gevlogen. “Hij hoopt dat de toestand zo snel mogelijk normaal wordt en hij daar ook z’n handen uit de mouwen kan gaan steken. Zodra het kan, zal hij er zeker bij zijn.”

Johnny zelf vertelt dat hij nog wel regelmatig contact heeft met zijn vluchtelingen. “De vluchtelingen hadden in eerste instantie zoiets van: ja, we hebben wel wat meegemaakt, dus dit kunnen we er ook nog wel bij hebben. Maar de ernst van de situatie is nu heel goed tot ze doorgedrongen. Er zijn daar natuurlijk weinig voorzieningen. Er is geen stromend water, er zijn te weinig medicijnen. Als het daar uitbreekt, dan zijn we echt heel erg ver van huis. Maar so far, so good.”

Ik heb elke dag contact met het team. Het is billenknijpen, maar het gaat gelukkig nog oké daar.”

Veel mensen hekelen het gedrag van weldoenende BN’ers die met hun steenrijke vingertje naar andere Nederlanders wijzen. Eerder liet de presentator weten dat hij vindt dat mensen die níets doen in de vluchtelingencrisis minkukels vindt. Zelfs het wangedrag van vluchtelingen is volgens hem onze schuld.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen