Johnny de Mol: ‘Wangedrag vluchtelingen ónze schuld’

Johnny de Mol denkt dat het onze eigen schuld is als vluchtelingen zich beginnen te misdragen na hun aankomst in Europa. Je moet ze namelijk wel goed genoeg behandelen. Dat heeft de SBS 6-presentator gezegd in 5 Uur Live. De Mol loopt al jaren te koop met zijn werk voor vluchtelingen op het Griekse eiland Lesbos, waar het nog altijd een zooitje is. Hij blijft vluchtelingen daar in de watten leggen, ook al misdragen ze zich soms behoorlijk. Dat gedrag kun je volgens hem voorkomen.

Als vluchtelingen zich beginnen te misdragen, dan moeten we de hand volgens hem in eigen boezem steken. “Heel af en toe is er een incident en dat wordt dan breed uitgemeten. Wij zeggen altijd: als je mensen als dieren gaat behandelen, dan gaan ze zich op een gegeven moment ook zo gedragen.

De Mol wil meer aandacht voor de situatie op Lesbos. “Het gaat niet zo best. Je hoort er eigenlijk heel weinig over. Er zijn momenteel 20.000 vluchtelingen op Lesbos en dat is ongeveer zes keer de capaciteit die het eiland aan kan, dus je kan je wel voorstellen dat dat spanningen oplevert, zowel onder de vluchtelingen als voor de lokale bevolking. Je hoort er weinig over, maar het is gewoon aan de hand daar.”

Er is geen doorstroom. Ze worden niet naar het vasteland gebracht. Je hebt een aantal verschillende kampen. Op sommige kampen zit je gewoon tussen gesloten muren. Er zijn dan een aantal dingetjes daarbuiten, die wij wat humaner proberen te maken.”

De zoon van multimiljardair John de Mol liet eerder al eens weten dat hij vindt dat mensen níets doen voor vluchtelingen minkukels vindt. Dat kwam hem op flinke kritiek te staan, aangezien hij vanuit een wel heel comfortabele positie praat.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen