Coronapatiënt Tijl Beckand: ‘Stop met deze lockdown’

RTL 4-gezicht en coronapatiënt Tijl Beckand vindt dat we de Nederlandse economie weer moeten gaan opstarten. De meeste mensen kunnen corona prima hebben. Dat zegt hij vandaag in het AD. Een week geleden kreeg Beckand de eerste symptomen van corona en daarna volgde de rest van zijn gezin. Zijn zoontje van 18 maanden moest zelfs naar het ziekenhuis door ademhalingsproblemen. Toch denkt de tv-persoonlijkheid dat het nu wel mooi is geweest met de intelligente lockdown.

We moeten ons niet bang laten maken, aldus Beckand. “Voor heel veel mensen is corona een stevige griep. Daarna gaat het leven gewoon verder. Dat wil ik benadrukken, die kant van het verhaal is er ook.”

Beckand vindt dat ook het verhaal verteld moet worden van mensen die er weinig last van hebben. “Dat je een paar dagen flink beroerd bent, dat het doet pijn aan je longen, maar verder is het een nasty griep.”

En een nasty griep kunnen de meesten echt wel aan, aldus Beckand. “Als grote groepen mensen het in die vorm en gefaseerd krijgen, dan kan Nederland weer opstarten.”

Met alle respect voor de regelgeving, we moeten naar een situatie toe waarin een deel van de bevolking immuun is. Veel mensen zijn gezond en sterk en kunnen het prima hebben. We kunnen niet op onze handen blijven zitten en wachten op een vaccin.”

Het AD-interview met Tijl Beckand kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL, William Rutten

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen