Knoop doorgehakt: GTST dit jaar vroegtijdig ten einde

De knoop is doorgehakt: RTL 4 stopt vanwege het coronavirus al op 28 mei met Goede Tijden Slechte Tijden. Het seizoen kan niet worden afgemaakt. Dat heeft actrice Caroline de Bruijn bekendgemaakt op het Instagram-kanaal van GTST. Er was geen andere optie, aldus De Bruijn. “Jullie weten het vast allemaal al, maar onze opnames liggen al een paar weken stil. Ook wij moeten ons aan de regels houden en we moeten natuurlijk denken aan de gezondheid van al onze medewerkers.

Het is niet mogelijk om op anderhalve meter van elkaar te acteren. “In die afgelopen weken hebben we met zijn allen heel hard nagedacht of er misschien toch een creatieve oplossing te bedenken is om te kunnen gaan draaien. Maar door de beperkingen die op dit moment gelden en die vast ook nog wel enige tijd van kracht zullen zijn, is dit eigenlijk niet mogelijk.”

Het had wel héél rare scènes opgeleverd, aldus De Bruijn. “Wij kunnen zo niet de kwaliteit leveren die jullie van ons gewend zijn. Met andere woorden: wij kunnen voorlopig niet gaan draaien en dat betekent dat de laatste aflevering van dit seizoen uitgezonden zal gaan worden op 28 mei.”

Wat nu? “Jullie hoeven ons niet helemaal te missen, want op de GTST-socials gaat alles gewoon door en in het nieuwe seizoen op RTL beginnen we gewoon weer met nieuwe afleveringen, want we zien er namelijk enorm naar uit om met jullie allemaal onze dertigste verjaardag te gaan vieren in het nieuwe seizoen.”

Daarmee heeft GTST in elk geval nog een extra levensjaar veilig gesteld. “Voor nu: hou vol, blijf goed voor jezelf zorgen en voor alle dierbaren om je heen. Blijf sterk en blijf vooral gezond.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen