Gijs Rademaker teleurgesteld in Arjen Lubach

Gijs Rademaker vindt dat Arjen Lubach wel heel erg selectief te werk gaat in de totstandkoming van zijn populaire programma Zondag met Lubach. Dat zegt de voorman van het EenVandaag Opiniepanel op Twitter. Lubach had twee zondagen geleden een behoorlijk kritisch item over de geplande corona-apps, maar ook over de opiniepeilingen die daarover werden gehouden. Terwijl er nauwelijks iets bekend was over de corona-apps, peilde onder meer EenVandaag naar de mening hierover.

Het opiniepanel van Rademaker kreeg het verwijt mensen te peilen, terwijl ze er nog helemaal niets van weten. Volgens Rademaker is er echter voldoende achtergrondinformatie verstrekt aan de respondenten.

Rademaker stelt dat dit publiekelijk bekend was, dus ook voor Lubach. “Just for sure: in onze introteksten stond heel duidelijk uitgelegd wát we peilden. Bijvoorbeeld: app op basis van bluetooth, Singaporees model, veel EU-landen kijken daar naar. Geen locatie. Etc etc. Stond ook keurig in de rapportage, Arjen Lubach.

Politicoloog Tom Louwerse valt Rademaker bij: “Ik zag bij het opiniepanel van EenVandaag dat in de vraagstelling meer specifiek werd gevraagd naar wat men van bepaalde varianten van een eventuele app vond (‘Singapore-style’ of ‘Zuid-Korea’). Dat lost dit soort problemen niet geheel op, maar is wel betekenisvoller.

Daarop zegt Rademaker: “Klopt – maar dat paste niet helemaal in de rant van Arjen Lubach, dus dat ehm, ‘detail’ hebben ze maar even achterwege gelaten. Of zoiets. Ik snap hun punt, maar ze deden net alsof we geen context boden bij de vraag. En dat deden we juist wél uitgebreid.

Overigens is het opiniepanel van Rademaker een favoriet slachtoffer van Lubach. Eerder gaf de opiniepeiler aan dat hij dat een eer vindt.

Foto: RTL

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen