Gerard wil corona gebruiken voor aanpassing radiowet

Geplaatst op di 07 apr 2020 om 10:20

Gerard Joling wil de coronacrisis aangrijpen om er een aanpassing van de radiowet doorheen te drukken. Hij wil het radiolandschap in deze crisis voorgoed veranderen. Dat heeft hij maandagavond gezegd in Shownieuws. De meeste radiozenders gaan op Koningsdag alleen Nederlandse muziek draaien om de nationale artiestenstal te beschermen. Allemaal heel leuk en sympathiek, maar dit moet eigenlijk gewoon voor altijd, vindt Joling, die de overheid oproept in te grijpen.

Joling wil dat de programmering van radiozenders aan strikte regels gebonden wordt. “Het is jammer dat het initiatief alleen komt nu het land in crisis is“, zegt hij.

Het roer moet nu voor altijd om, vindt de entertainer. “Ik vind gewoon dat er eigenlijk een soort wet moet komen in Nederland dat er gewoon net zoals in Frankrijk 60 procent Nederlandse producties of Nederlandstalige liedjes gedraaid moeten worden.”

Het zou voor Joling meer inkomsten opleveren. “Het zou natuurlijk fantastisch zijn, ook voor andere artiesten. En goed voor het Nederlandstalige product én voor de schrijvers, singer-songwriters en iedereen.”

Joling ergert zich al jaren aan het feit dat er weinig Nederlandse muziek te horen is op de radio. “Het zijn allemaal tyfuslijers“, riep hij in december zelfs. Even later had hij daar toch spijt van.

Foto: NPO
48 Reacties op “Gerard wil corona gebruiken voor aanpassing radiowet”


 1. Karel

  Akkoord, op voorwaarde dat Gerard’s oeuvre zelf helemaal nooit gedraaid wordt. Kijken of het om het principe of om het geld gaat.

 2. Jan

  Ja, want Gerard verdient nog niet genoeg hahaha

 3. Eibertje

  Minder botox is ook een oplossing.

 4. Snake Charmer

  Als Nederlandse muziek van het zelfde niveau is als wat ze nu draaien mag hij komen praten voor mensen die vrijwillig hun oren willen terroriseren heb je 100%NL en er zijn vast genoeg online stations die die rotzooi draaien.

 5. Britt.

  Wat een nichten hier wat voor site is dit?

 6. Shoukeviah

  Tuurlijk Gerard, zolang het maar in jouw eigen voordeel werkt he!

 7. X

  Britt, een site die je vooral niet serieus moet nemen.

 8. mennovdw00

  Hier laat Joling zijn ware verbouwde gezicht met die idiote te witte facings goed zien. Ikke ikke ikke. Je bent een waardeloze volkszanger. En je hebt een iq van een mongool. Met je kutmuziek. Ik vond het al een ontzettende lelijke eikel, nu haat ik hem.

 9. Britt.

  Oké X ik begrijp het bedankt.

 10. William Rutten

  Als al die Nederlandse zangertjes nou even netjes achter het keukenraam gaan zitten, kom ik vanmiddag langs om een fotootje te maken.

 11. M.

  Oh daar is hij weer, karkas, pafferige kop, opgespoten, rechtgetrokken ouwe kop van hem weer in de media. Ik zou deze man adviseren om eens muziek te gaan maken, ik ben bang dat het niet gaat lukken… Deze wet is voor artiesten die het geld nodig hebben en bovenal mensen de muziek maken en niet deze man.

 12. Kijker

  Wat een onzin. Der helft van het land zit niet te wachten op de prutmuziek van artiesten zoals Joling. Als je dat zo graag wilt luister je toch naar 100%NL.

 13. Joe Banana

  Hoe durft Joling, gaan ze ons dan binnenkort ook verplichten iedere dag droog brood te eten? Ik mag hopen dat dit plan geen navolging vindt.

 14. Shoukeviah

  Serieus Brit? Dat je hier uberhaüpt uitleg over nodig had.

 15. Ron

  Ja opportunisme is Joling niet vreemd. De wet kan hier helemaal niet voor aangepast worden want de politiek mag zich niet bemoeien met de inhoud van radiostations. Punt.

 16. robb

  Hij heeft een punt , je hebt overal feesten waar Nederlands talige zangers optreden die worden druk bezocht alleen op de publieke radio hoor je die muziek niet ,of je er van houd of niet het moet wel aan bod komen .

 17. Ap

  Joling je bent over de datum,je telt niet meer mee,je muziek is prut,
  verdwijn van tv en a.u.b geen muziek meer draaien van deze narcist.

 18. robb

  Ron als je zegt alleen Nederlandstalig bemoei je je niet met de inhoud maar met het concept , er is ook een klassieke zender voor een heel klein publiek

 19. Fikkie

  Kan die niet voor 100 jaar met Goordon in quarantaine gaan ergens in Zuid-Afrika. Slaan we gelijk twee strondvliegen in één klap.

 20. One and only

  Gerard kent het begrip “vrije markt” duidelijk niet en is kennelijk een aanhanger van het facisme.

  Wat een idioot joh, deporteren naar een Islamitisch land aub!

 21. pol pods

  Joling wil ook de laatste jongere van de radio hebben. Man begrijpt de moderne tijd niet. Moet Spotify dan ook 60% Nederlands product streamen? Oftewel, Joling door je strot.

 22. Michiel

  Daar heb je Kim Joling-Un weer met zijn dictatoriale ideeën. Als mensen niet naar Nederlandstalige muziek willen luisteren, dan moeten we het maar verplichten! Gelukkig wonen we nog gewoon in een kapitalistische samenleving waar vraag en aanbod de norm zijn. Er is gewoon veel minder vraag naar Nederlandstalige muziek, dus is dat ook minder op de radio. Zo simpel is het.

 23. Derhal Flynn

  Dat zegt de man die bij elke poging loopt te janken dat zijn prutswerkjes niet gedraaid worden.
  Als ik Gerard zou zijn (ben ik niet) dan zou ik de vacatures in de gaten houden, ze zoeken vast nog wel ergens een dictatortje.

 24. StefanV

  Joling heeft de dollartekens alweer in z’n ogen. Het draait zulke figuren niet om kwaliteit of originaliteit, maar puur om cashen. En als radiozenders overgaan tot het draaien van Nederlands product gaat het 9 van de 10 keer om gevestigde artiesten die financieel allang binnen zijn. Als je dan toch iets wilt doen op dit vlak, draai dan vaker muziek van minder bekende artiesten.

  Maar bovenal moet kwaliteit voorop staan. En laten we heel eerlijk zijn: in veel andere landen wordt beduidend betere muziek gemaakt dan in Nederland. We hebben hier een vrij matig ontwikkelde muziekcultuur. De blik is in Nederland juist veel te veel op onszelf gericht en daarnaast vooral op de VS en een beetje het Verenigd Koninkrijk. Wat niet uit één van die landen komt, wordt in Nederland al snel genegeerd.

 25. Anya

  Jeetje! Het lijkt wel of het coronavirus bij de bners harder aankomt dan bij de rest van Nederland. Geen inkomen, shows geannuleerd, geen schnabbels .. verrassing, welkom in de real world… ga een potje tennissen op je tennisbaan of sluit je op in je privé gym. Dan doe ik nog een rondje balkon!

 26. M

  Voor 90% van de Nederlandse muziek en voor 99,99% voor de Nederlandstalige muziek geldt:

  HET IS COMPLETE BAGGER. OPZOUTEN DAARMEE!

 27. Zomaar

  Hoeveel krijgt de uitvoerende artiest als het lied niet door hem of haar is geschreven?

 28. William

  Het is geen 60% maar 40% in Frankrijk. Bovendien heeft dat tot gevolg dat dit vaak word opgespaard voor de nachtelijke uren. Zeker niet doen. ER zijn toch al twee radios met uitsluitend NL producties, 100%NL en Sterren.NL. Ook is er nog TV Oranje, als die nu echt heel veel succes hadden dan waren er al veel meer die dat zouden doen.

 29. Karel

  Mensen bepalen zelf wat ze willen luisteren, en wat ze willen luisteren is wel duidelijk bij alle radio stations. Als Nederlandstalig muziek/artiesten luisteraars opleverde hadden de radio stations daar allang op geanticipeerd.
  De overheid is er niet voor om al die b en c artiesten de broek op te houden en gratis marketing te geven op de radio/npo.

 30. you

  Zomaar
  In wezen niets, maar je hebt wel naburige rechten. Maar zonder optredens etc. is daar een stuk minder mee te verdienen.

 31. Mart Smeets

  Moet eerlijk zeggen dat ik hem liever hoor dan Suzanne En Freek , Acda en de munnik , Blof Marco Borsato en dergelijke troep

 32. Guttegut

  Gaat dan eerst is goede muziek maken LUL !!!

 33. Arie

  Zolang Joling iets verzint dat in zijn voordeel past vind hij het goed hij is en blijft tenslotte een nicht.

 34. Trudy

  Wat een trieste man… om in deze omstandigheden enkel in financieel gewin te denken… Gerard Nooitgenoeg…. Walgelijke vent

 35. Jeffrey

  haha alsof hij dan wel gedraaid wordt

 36. Willie

  Vies mannetje de Joling om zijn portemonnee te vullen kraaide hij het uit dat de corona maar een griepje was en geen reden om het Hazes concert uit te stellen. Hij zou nu wel in de broek piesen van angst

 37. Deze gillende keukenmeid is volstrekt de weg kwijt

  Wanneer wordt deze man opgesloten in zijn eigen kasteel.

  Deze nietszeggende domme man krijgt elke keer weer een podium om zijn onbegrensde domheid aan het volk te tonen.

 38. qroon

  Het hoofd van de man achter Joling geeft aan dat de man muzieksmaak heeft.

 39. Donald Dumb

  Een beetje meer aandacht vood Ayreon ( deze week met zijn album op 1) zou niet misstaan inderdaad.
  Als Joling alleen die meuk bedoeld uit Volendam etc… 100% NL…

 40. Geilneef

  Geen polyestervezel op mijn hoofd die daar aan denkt.

 41. anoniem

  Als het goede muziek zou zijn, heb ik er denk ik minder bezwaar tegen.. :-)

 42. Suzy Wang

  Ga toch weg. Gekke meid.

 43. Jan

  Nederland heeft top artiesten die in eigen beheer mooie cd `s hebben gemaakt, maar geen schijn van kans krijgen om veel vuldig gedraaid te krijgen.
  Daar zitten echt juweeltjes bij van hoog niveau
  Om maar van de indorock maar te zwijgen
  Maar als je niet in het hedendaagse vreselijke pop straatje past , heb je pech
  Rotzooi gaat voor klasse op de vele zenders
  ik hoop ook echt dat er artiesten gedraaid worden, die wel weten of wisten wat zang, en muziek is
  Maar het zal wel weer jongeren gericht zijn denk ik !

 44. Fox Mulder

  Gerard ga lekker naar Frankrijk. Of zijn er ook andere landen die verplicht 60 procent eigen product moeten draaien? Nee, het zijn alleen die gekke Fransen.
  Trouwens mooi wit dat gebit.

 45. Arie Schoenlepel

  Geer, het is een kwestie van vraag en aanbod. Er is simpelweg geen vraag naar de troep van Nederlandse bodem. Hou op met je onzin over een dictatoriale aanpassing van de wet.

 46. Party Animal

  Nieuws voor Gerard: die twee Nederlandstalige zenders die ons landje rijk is beluister ik hééél soms wel eens, en na drie minuten tops ben ik het zat. Hoempa-muxiek, levenslied, zuipliederen, het zal allemaal wel, maar we zitten godderjee toch niet allemáál in een woonwagen met een halve liter Schultenbrau voor ons op tafel.
  Als vanouds slaat Gerard Joling de plank weer volkomen mis. Nederland wil geen Nederlandstalig n als het op zender komt zapt een groot deel van de luisterende mensen weg!
  Zon kutnummer van Racoon, het Isalaat toch. Dat kán toch niet!?
  Nou dan.
  En bij meer van dit soort nieuwswaardige berichten mbt Gerard Joling gaik pleiten voor een sociaal isolement van deze parodist.

 47. Ronald

  Belachelijk !

 48. Het Nederlandse Volk

  Hallo Gerard, voor de laatste maal: WIJ WILLEN JOUW KUTMUZIEK NIET!!!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.