Gerard wil corona gebruiken voor aanpassing radiowet

Gerard Joling wil de coronacrisis aangrijpen om er een aanpassing van de radiowet doorheen te drukken. Hij wil het radiolandschap in deze crisis voorgoed veranderen. Dat heeft hij maandagavond gezegd in Shownieuws. De meeste radiozenders gaan op Koningsdag alleen Nederlandse muziek draaien om de nationale artiestenstal te beschermen. Allemaal heel leuk en sympathiek, maar dit moet eigenlijk gewoon voor altijd, vindt Joling, die de overheid oproept in te grijpen.

Joling wil dat de programmering van radiozenders aan strikte regels gebonden wordt. “Het is jammer dat het initiatief alleen komt nu het land in crisis is“, zegt hij.

Het roer moet nu voor altijd om, vindt de entertainer. “Ik vind gewoon dat er eigenlijk een soort wet moet komen in Nederland dat er gewoon net zoals in Frankrijk 60 procent Nederlandse producties of Nederlandstalige liedjes gedraaid moeten worden.”

Het zou voor Joling meer inkomsten opleveren. “Het zou natuurlijk fantastisch zijn, ook voor andere artiesten. En goed voor het Nederlandstalige product én voor de schrijvers, singer-songwriters en iedereen.”

Joling ergert zich al jaren aan het feit dat er weinig Nederlandse muziek te horen is op de radio. “Het zijn allemaal tyfuslijers“, riep hij in december zelfs. Even later had hij daar toch spijt van.

Foto: NPO

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen