Gerard heeft spijt van flinke uithaal naar radiowereld

Gerard Joling heeft er spijt van dat hij maandag in De Telegraaf zo hard heeft uitgehaald naar de Nederlandse radio, die hem massaal zou boycotten. Hij wil namelijk niet negatief overkomen. Dat heeft hij gezegd op Radio Veronica. Wel blijft Joling achter zijn uitspraken staan. “Het zijn allemaal tyfuslijers“, geeft hij aan. “Bij Sky Radio hebben ze altijd een kutsmoes dat ze een groep hebben van een paar duizend luisteraars die het niets vinden. Sodemieter op, het is gewoon gelul.

Joling en zijn genregenoten zouden worden genegeerd door de radiozenders. “Ik wil ook niet als een of andere zure, oude artiest overkomen, maar je hebt ook bepaalde platen van Nederlandse artiesten die zes of zeven miljoen keer gestreamd zijn, maar nog nooit zijn gedraaid op de NPO en 100% NL of Veronica. Het is een bepaalde arrogantie die sommige radiostations hebben.”

Het ligt vaak aan de zenderleiding, aldus de RTL 4-ster. “Je hebt altijd te maken met het beleid van degene die het bepaald bij een zender. Dj’s moeten bepaalde liedjes gewoon draaien.”

Al met al heeft Joling dus wel spijt van zijn uitspraken in De Telegraaf. “Ja, weet je wat het is? Ik heb een interview gedaan die eigenlijk over de videoclip ging. Dan spreek je mensen en dan word je weleens een beetje emotioneel en dan zeg je eigenlijk dingen dat je later denkt: ‘Geer, hou lekker je mond dicht. Wat is het voor geteut.’

Lees ook: Gerard Joling boos op radio: ‘Sky vindt mij niet aardig’ (maandag)

 

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen