Gordon: ‘Door quarantaine weet Nederland hoe ik leef’

Gordon denkt dat Nederland door de coronacrisis voor het eerst écht kan zien hoe het is om zijn leven te moeten leiden. Door het BN’er-schap zit hij immers al vele jaren in een soort quarantaine. Dat zegt de SBS 6-presentator in gesprek met HorecaNederland.TV. Het leven leiden van een BN’er is voor veel mensen iets abstracts, maar nu kan Nederland eindelijk zien hoe zwaar dat eigenlijk is, aldus Gordon. Hij wijst erop dat hij ook buiten de crisis om een beperkte bewegingsvrijheid heeft.

Voor Gordon is het leven al jaren een zware coronacrisis. “Het gekke is: ik leefde al vrij geïsoleerd, omdat ik… Hoe moet ik het uitleggen? Het bekende-Nederlanderschap is voor mij best wel een soort een ding. Als ik naar buiten hier loop, ben ik Gordon, de artiest. Dus ik was al heel veel thuis.

Heel veel veranderd is er niet voor hem, meent Gordon. “Alleen het is nu heel erg geworden. Ik kan nu tegen mensen zeggen: ‘Eigenlijk heb je nu mijn leven.’”

Het is algemeen bekend dat Gordon allerlei aandoeningen en ziektes heeft. Daarom vreest de presentator dat hij corona niet overleeft als hij door het virus getroffen wordt. “Ja, ik ben nog helemaal niet klaar om dood te gaan, maar het kan je zo gebeuren.”

Ik dacht vanmiddag: ik kan nog wel even naar de supermarkt, maar in mijn situatie kan dat eigenlijk gewoon niet. Omdat je zo kwetsbaar bent, dat als ik het krijg, dat ik gewoon echt de lul ben.

Lees ook: Gordon denkt direct dood te gaan als hij corona krijgt (zondag)

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen