‘Coronacrisis gaf Eigen Huis & Tuin het laatste zetje’

De coronacrisis heeft Eigen Huis & Tuin het laatste zetje gegeven. Dat denkt Tom Groot, de tuinman van het programma, zo vertelde hij donderdagavond in RTL Boulevard. Na 27 jaar wordt Eigen Huis & Tuin in zijn huidige vorm van de buis gehaald. Het programma voert per jaar zo’n veertig metamorfose uit van zo’n 30.000 euro per stuk en er is geen hoofdsponsor meer. “Het staat los van corona, maar het heeft waarschijnlijk wel het een en ander teweeggebracht, ja“, denkt Groot.

Groot denkt dus dat corona het laatste zetje heeft gegeven. De advertentie-inkomsten van tv-zenders zijn sterk gedaald vanwege de crisis en er wordt gesneden in grote uitgaven. “Het kost heel veel geld, dat weet ik.

Het kwam wel onverwacht, aldus Groot. “We zijn gisterenavond gebeld door RTL en door Peter van der Vorst. Het is een beslissing die ze hebben moeten maken, maar wat wel ontzettend jammer is. Het kwam natuurlijk heel hard aan.

Het programma verhuist na de zomer waarschijnlijk naar prime time. “Ik kijk er positief naar uit dat we daar ook een rol in krijgen.

Van der Vorst zelf zegt van wel: “We verplaatsen het misschien wel naar een prominentere plek in de programmering, wat mij betreft inclusief het team dat het nu presenteert.

Op de vroege zaterdagavond is het in elk geval niet rendabel meer, zegt hij. “Veertig keer per jaar de metamorfose van een huis of een tuin gaat nogal in de papieren lopen. Dan is op dat tijdstip Editie NL een goedkoper en ook zeer volwaardig alternatief.

Lees ook: Editie NL straks ook in weekend, Eigen Huis & Tuin wijkt (gisteren)

Foto: RTL, Nick van Ormondt

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen