Angela de Jong weer eens boos op RTL: ‘Ik ben pissig!’

Angela de Jong begint echt een karikatuur van zichzelf te worden. Eén dag geen boze column is één dag niet geleefd, lijkt een beetje haar motto te zijn geworden. Waar is ze vandaag weer boos over? Eigen Huis & Tuin. Ja, in een tijd waarin duizenden mensen overlijden aan corona en ondernemers massaal dreigen om te vallen, kookt Angela de Jong over van woede over een klusprogramma op tv. “Verdrietig om het einde van Eigen Huis & Tuin? Nee, ik ben pissig!“, kopt ze groot op de AD-site.

RTL 4 heeft besloten om te stoppen met het half uurtje Eigen Huis & Tuin op de vroege zaterdagavond, omdat er al een tijdje geen hoofdsponsor te vinden is en de verbouwingen erg duur zijn. Waarschijnlijk keert het programma na de zomer terug in een wekelijkse frequentie op prime time.

Niet veel aan de hand, zou je zeggen, maar in huize De Jong is de mater familias woest de trap afgestormd om ‘pisnijdig’ achter haar laptop te kruipen. “Houdt het dan nooit op?“, verzucht ze zich.

De Jong denkt dat Eigen Huis & Tuin helemaal niet terugkeert op prime time, maar de nek om wordt gedraaid en dat we de presentatoren hooguit nog zien aanschuiven in RTL Boulevard. “U merkt het, ik ben pissig. En verdrietig. Ja, echt. Eigen Huis & Tuin is nationaal erfgoed“, zegt ze. “Maar bovenal is het de ultieme vlucht-tv, zeker in deze coronacrisis.

De tv-recensente nestelt zich ‘al jaren op zaterdagavond rond 18 uur op de bank’ om de Eigen Huis & Tuin-mensen aan het werk te zien. Straks kan dat niet meer en RTL denkt weg te komen met een slecht smoesje, briest De Jong. Ze spreekt van een ‘mokerslag’. “Laat u alstublieft niet in de luren leggen.

Nou, het is duidelijk dat De Jong weer aan het zuurstof moet. Hopelijk is er nog een beademingsapparaat over.

De AD-column van Angela de Jong kunt u hier lezen.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen