EO-collega’s vonden Renze Klamer een zondaar

De overstap die Renze Klamer in 2018 maakte van EO naar BNNVARA voelde als een opluchting voor de presentator. Zijn EO-collega’s zag hem als een gescheiden man, een zondaar. Dat vertelt hij in de VARAgids. Klamer vond het vreselijk beklemmend om bij de EO te werken. “Qua bedrijfscultuur past BNNVARA het best bij mijn huidige levensfase. Open, eerlijk, rauwer dan de EO. Je mag zijn wie je bent met je mooie en lelijke dingen. Het is er minder gekaderd“, zegt hij.

Na een jaar van ellende is Klamer gescheiden van The Voice-bekendheid Pearl Jozefzoon. “Bij de EO paste ik daardoor niet meer in het ideale plaatje, mensen daar hebben er een mening over. Ook zelf zou ik me daar niet lekker bij hebben gevoeld, want als gezicht heb je een voorbeeldfunctie.”

Het werkte bevrijdend om uit die wereld te stappen, aldus Klamer. “Terwijl niemand mij natuurlijk echt gevangen hield.”

Sowieso is het prettiger om bij BNNVARA te werken, vindt hij. “Qua werkcultuur vind ik BNNVARA een bedrijf van makers, terwijl de EO meer hiërarchisch is en ze presentatoren eerder als uitvoerenden dan als bedenkers zien. Ik wil me graag ook als maker onderscheiden.”

Het VARAgids-interview met Renze Klamer kunt u lezen via Blendle.

Foto: Natalia van der Zalm, BNNVARA

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen