Editie NL straks ook in weekend, Eigen Huis & Tuin wijkt

De vooravondrubriek Editie NL is vanaf het najaar niet vijf, maar zeven dagen per week te zien. Daarvoor moet Eigen Huis & Tuin wijken. Dat heeft RTL 4 zojuist laten weten in een persbericht. De doordeweekse horizontale programmering wordt op GTST na volledig doorgetrokken naar het weekend. “Editie NL is hierdoor ook op zaterdag- en zondagavond rond de klok van 18.00 uur te zien. Dit betekent dat Eigen Huis & Tuin in de huidige vorm en frequentie wordt aangepast.”

Het woonplatform Eigen Huis & Tuin wordt in de huidige vorm in de zomer gestaakt. In de toekomst krijgt het klus- en woonprogramma een andere plek bij RTL 4. Op welke manier, dag en op welk tijdstip wordt op een later moment bekendgemaakt.

Televisiebaas Peter van der Vorst van RTL realiseert zich dat Eigen Huis & Tuin voor veel mensen een baken was in het weekend. “Eigen Huis & Tuin wordt door een zeer bevlogen team voor en achter de schermen gemaakt en is in de afgelopen 30 jaar uitgegroeid tot een begrip op de vroege zaterdagavond, waar heel veel kijkers plezier aan beleven.”

Hij vervolgt: “Het is echter ook een duur programma om te produceren met veertig interieur en tuin metamorfoses per jaar. Daarom kiezen we ervoor om Editie NL vanaf september door te trekken naar de zaterdag en zondag. Dat is te doen met een beperkte investering.”

Bijkomend voordeel is dat de vooravond van RTL 4 dan zeven dagen per week horizontaal geprogrammeerd is, aldus Van der Vorst. “Met herkenbare en actuele ankers als RTL Nieuws, RTL Boulevard en straks dus ook Editie NL.”

Eigen Huis & Tuin laat hij niet uit zijn handen glippen. “Natuurlijk nemen we geen afscheid van het merk Eigen Huis & Tuin. Het tv-programma krijgt in de toekomst in een andere vorm en een lagere frequentie een mooie nieuwe plek bij RTL 4, zodat de fans hun geliefde gids op het gebied van wonen en tuinieren niet hoeven te missen.

Het woonprogramma met Evelyn Struik, Thomas Verhoef en Tom Groot is tot en met zaterdag 6 juni elke zaterdag rond de klok van 18.00 uur bij RTL 4 te zien. Daarna zendt RTL 4 tot en met eind augustus compilaties uit van het bekende klus- en woonprogramma.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen