Chantal Janzen: ‘Is er nog wel geld voor Songfestival?’

Chantal Janzen sluit niet uit dat het Eurovisie Songfestival 2021 tóch niet plaatsvindt in Rotterdam of überhaupt in Nederland. Het zal alles te maken hebben met de economische situatie waarin we ons dan bevinden. Dat heeft ze gezegd op Radio 538. Het coronavirus kost de overheid nu al tientallen miljarden euro’s en de cijfers lopen op naarmate de crisis langer duurt. Het zou zomaar kunnen dat we volgend jaar in mei geen zin hebben om zo veel geld te stoppen in het liedjesfestijn.

Janzen houdt overal rekening mee. “Ik ben me er ook wel van bewust, en de organisatie nog meer, dat je ook moet kijken hoe het er hier economische voorstaat in het land en hoe het gaat met geld. We hebben geen idee.

Volgende maand komt de EBU, de organisatie van Europese publieke omroepen, met een alternatief programma voor de Songfestival-finale. Dat wordt betaald door de EBU. “Gelukkig heeft de EBU nog wel een potje staan voor zoiets. Op zich vind ik dat nog wel heel netjes.

En noodzakelijk. Geen enkele overheid zou daar nu in geïnvesteerd hebben. “Geen één land heeft nu überhaupt nog een potje om dat enorm in de kosten te laten lopen.

Songfestival-commentator Cornald Maas zei gisteren niet uit te sluiten dat een eventueel Songfestival in 2021 ook wordt geraakt door het coronavirus.

Foto: AvroTros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen