‘Corona nekt mogelijk ook Eurovisie Songfestival 2021’

Het zou zomaar kunnen dat zelfs het Eurovisie Songfestival in 2021 niet op reguliere wijze doorgang kan vinden vanwege het hardnekkige coronavirus. Dat heeft Cornald Maas woensdagavond gezegd in de talkshow M. Het is helemaal niet gezegd dat het coronavirus ons dagelijks leven over een jaar níet meer in zijn greep houdt, aldus de commentator. “Misschien gebeurt het wel in een aangepaste vorm, ook over een jaar. Je kunt er nu nog niets over zeggen. De ambitie is er wel.

Misschien moeten we zelfs voor 2021 denken aan een Songfestival zonder publiek, aldus Maas. “Je weet ook niet hoe de situatie is over een jaar. Is er dan al een vaccin en werkt dat dan voldoende?

Songfestival-opperhoofd Sietse Bakker hoopt in elk geval dat het liedjesfestijn in Nederland blijft. “We hopen natuurlijk allemaal dat we volgend jaar het Songfestival alsnog in Nederland kunnen houden. Daar wordt achter de schermen ook hard aan gewerkt om dat voor elkaar te boksen.

Bakker doelt erop dat tegenwoordig even niets meer zeker is. “Het is een heel gekke tijd. We weten nog nauwelijks wat er volgende week gebeurt in Nederland, Europa en de wereld, maar iedereen is ontzettend positief.”

Blijft Rotterdam de gaststad? “Er moet een hoop gebeuren en het is niet een potje voetbal wat je even moet verplaatsen. Ahoy’ moet beschikbaar zijn, we hebben al die hotelkamers weer nodig en ook financieel betekent het natuurlijk iets.”

Foto: KRO-NCRV

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen