‘Corona nekt mogelijk ook Eurovisie Songfestival 2021’

Geplaatst op do 02 apr 2020 om 9:10

Het zou zomaar kunnen dat zelfs het Eurovisie Songfestival in 2021 niet op reguliere wijze doorgang kan vinden vanwege het hardnekkige coronavirus. Dat heeft Cornald Maas woensdagavond gezegd in de talkshow M. Het is helemaal niet gezegd dat het coronavirus ons dagelijks leven over een jaar níet meer in zijn greep houdt, aldus de commentator. “Misschien gebeurt het wel in een aangepaste vorm, ook over een jaar. Je kunt er nu nog niets over zeggen. De ambitie is er wel.

Misschien moeten we zelfs voor 2021 denken aan een Songfestival zonder publiek, aldus Maas. “Je weet ook niet hoe de situatie is over een jaar. Is er dan al een vaccin en werkt dat dan voldoende?

Songfestival-opperhoofd Sietse Bakker hoopt in elk geval dat het liedjesfestijn in Nederland blijft. “We hopen natuurlijk allemaal dat we volgend jaar het Songfestival alsnog in Nederland kunnen houden. Daar wordt achter de schermen ook hard aan gewerkt om dat voor elkaar te boksen.

Bakker doelt erop dat tegenwoordig even niets meer zeker is. “Het is een heel gekke tijd. We weten nog nauwelijks wat er volgende week gebeurt in Nederland, Europa en de wereld, maar iedereen is ontzettend positief.”

Blijft Rotterdam de gaststad? “Er moet een hoop gebeuren en het is niet een potje voetbal wat je even moet verplaatsen. Ahoy’ moet beschikbaar zijn, we hebben al die hotelkamers weer nodig en ook financieel betekent het natuurlijk iets.”

Foto: KRO-NCRV
28 Reacties op “‘Corona nekt mogelijk ook Eurovisie Songfestival 2021’”


 1. Joop van den Berg

  Gelukkig maar.

 2. Mamadou

  Het zal alleen door kunnen gaan als alle Europese landen mee betalen.

 3. Mink Vaillant

  Elk nadeel heb z’n voordeel.

 4. Chazia Mourali

  Eens met Mamadou

 5. robster

  Natuurlijk blijft Nederland gastland, dat gaat niet ineens zomaar random naar een ander land na deze crisis. Grotere vraag is of ze nu vanuit AVROTROS niet ineens gaan zeggen “Oh, Amsterdam is nu beschikbaar als locatie, weet je wat Rotterdam, bedankt tot ziens we houden het hele feestje nu binnen “de ring”, de ballen!”

  Mocht dat het geval zijn hoop ik dat EBU zich er mee bemoeit en het desnoods wel uit Nederland weg trekt! Dat zou namelijk een hele dikke middelvinger zijn naar een stad die zich een jaar uit de naad heeft gewerkt om iets mega gaafs neer te zetten.

  Maar laten we eerst eens zien hoe we er over een jaar bij staan, als hopelijk deze hele crisis iets meer is ingedamd!

 6. Erwin

  Hahaha Robster jaaa Amsterdam kan het schudden. Die stad is nog meer naar de klote dan voor het virus.

 7. Sandertje

  Die Cornald Maas is naast songfestival expert ook al een echte corona expert.

 8. Nils Holgersson

  Ach welnee

 9. Marko

  Sandertje

  Goed lezen jij maakt er een expert van.

 10. Henriette

  Wat een slap gelul allemaal. Niemand weet hoe alles verder gaat zeg……

 11. Esmee

  Die handpop met oren heeft weer eens wat te mekkeren, want ja, het songfestival gaat misschien wel/niet volgend jaar door.

 12. pepe

  nooit meer voetbal houden we politie over nooit meer festivals houden we politie over nooit meer demonstraties met meer dan 30 man houden we politie over. En asielzoeker zijn bang om te komen vanwege een virus. houden we politie over, één virusje en meteen een groot probleem opgelost.

 13. Danny van Fok!

  Jongens gelukkig blijft iedereen binnen
  groet groet

 14. zorro

  Zo sprak de deskundige.

 15. Joost

  Zo’n man denkt niet als ze hem opbellen: ik bedank, want wat heeft zo’n songfestival nou voor belang? Ik zou met al mijn vermeende kennis van kunst en kwaliteit (ik doe nl. ook kunstprogramma’s) een kwalitatief derderangs liedjeswedstrijd sowieso niet serieus moeten en kunnen nemen, maar ik vind het toch ook best fijn omdat ik eigenlijk net als mijn minder de schijn ophoudende gay vriendjes het wel lekker vind. En toch ook weer op tv, ook fijn! Of weet ik eigenlijk helemaal niks van kunst en weten degenen die me daar voor inhuren dat ook niet? Maar niet over nadenken.

 16. Sigmund

  Die eeuwige Amsterdam angst. Amsterdam wil dat festival niet eens man, get a grip.

 17. Maastricht 2021

  In aangepaste vorm met weinig of geen publiek is Maastricht de aangewezen locatie voor het Eurovisie Songfestival 2021. Alle faciliteiten zijn dan beschikbaar en, meest belangrijk, de hotels zijn beschikbaar tot het over de grens.

 18. Sigmund

  Robster

 19. Sigmund

  Maastricht is enger Robster, maak je daar maar zorgen om

 20. Steffie

  Zolang er geen vaccin is, kan alles op de lange baan worden geschoven.

 21. Wilfred Degens

  Ga daar maar vanuit! Tenzij en alleen zodra er een antivirus voor 2021 gevonden en wereldwijd toegepast kan worden. Nederland, wordt toch weer eens nuchter en zie de maakte waarheid onder ogen. We moeten ons in een nieuwe werkelijkheid opnieuw gaan ‘ uitvinden”.

 22. Joop55

  Dit is een illustratie dat we het te goed hebben, ESF mag van mij voor eeuwig niet doorgaan het educatieve of wetenschappelijke doel is 0,0.

 23. Wanny

  Mag toch hopen dat er geen cent aan uitgegeven wordt totdat we 100% zekerheid hebben dat t plaats gaat vinden in Rdam en in welke vorm.

 24. Geert Jan

  V.w.b. het ESC van 2021: Niets is duidelijk, niets is waar en niets is onwaar…
  Vraag: Waarom heb je het er dan in Godsnaam over? Dit heet “gelul in de ruimte”.

 25. Huismaker

  De één heeft er nog meer stand van, dan de ander.
  TIP; Kijk/luister iedere dag naar Jensen.nl (ook op Youtube). Je hoeft het er niet mee eens te zijn, maar de moeite waard om gewoon eens een ander mening te horen.
  En nog meer tips ? Blue Tiger Studios (via Youtuve). Geweldige interviews/discussies over de gevolgen van de Euro. Heel erg de moeite waard en natuurlijk compleet verzwegen in de media. Gewoon omdat we als makke schapen achter de Grote Leider aan dienen te lopen. In deze dagen gewoon eens je nuchtere verstand het werk laten doen. En zie hoe wij een richting in geduwd worden en wie daar zakken vol geld mee verdienen. Veel plezier !

 26. Paulus

  😷Het wordt met de dag gekker in Sodom en gomora land. Sinds wanneer is deze👨‍⚕️gast helderziende👀geworden?

 27. Fantastisch eindelijk van dit niet serieus te nemen 2de rangs liedjesfestijn verlost

  Nooit meer aan beginnen aan die opgeklopte rommel show.

 28. Fidan

  Als het niet doorgaan van het songfestival 2021 de laatste strop in het leven is: hiep, hiep hoera!!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.