Thierry Baudet oneens met Robert Jensen over corona

De liefde tussen Thierry Baudet en Robert Jensen lijkt over. De twee zijn het totaal niet eens over de coronacrisis die de wereld momenteel in zijn greep houdt. Dat zegt de Forum voor Democratie-leider in een video-interview met GeenStijl. Jensen maakt momenteel dag na dag video’s waarin hij de coronacrisis bagatelliseert. De voormalig tv-ster denkt dat corona helemaal niet zo erg is en dat het vooral door de media enorm wordt opgeblazen. Baudet volgt een heel andere koers.

Jensen vindt dat we de huidige beperkingen moeten opheffen, terwijl Forum voor Democratie juist een nog strengere lockdown wil. Het liefst zou Baudet elke Nederlander zo’n beetje vastketenen aan de keukentafel totdat de crisis voorbij is.

De coronacrisis heeft de liefde tussen Baudet en Jensen dus verpest. Baudet: “Wij denken verschillend over corona. Hij denkt dat het niet of nauwelijks bedreigend is en ik denk dat hij het onderschat. Als je ziet wat er vandaag werd gezegd dat 5 procent van de mensen die het hebben eraan sterft, volgens het RIVM… 5 procent! Het is dus ontzettend dodelijk.”

Is 5 procent niet een beetje aan de hoge kant? “Ik denk dat het getal lager ligt, maar dat moeten we uitzoeken. Tot die tijd kunnen we eigenlijk ontzettend weinig zinnigs erover zeggen.”

Misschien heeft Jensen wel een punt, maar daar kan nu nog geen zinnig woord over gezegd worden, aldus Baudet. “Als het veel en veel lager blijkt te zijn en 76 procent van de bevolking het al heeft gehad – dat kan ook, hè, dat weten we niet – dan moeten we de maatregelen terug gaan schroeven. Maar op dit moment weten we te weinig.”

Foto: NPO

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen