Rik van de Westelaken: ‘Nieuwe Mol-serie ligt ook stil’

De televisiewereld loopt ook forse schade op door de coronacrisis: de advertentiemarkt ligt op zijn gat en nieuwe projecten komen niet van de grond. Eén daarvan is het nieuwe seizoen van Wie is de Mol, dat in de lente zou worden opgenomen. Presentator Rik van de Westelaken vertelt op NPO Radio 1 dat deze monsterhit van NPO 1 óók ‘on hold’ is gezet, omdat het simpelweg niet mogelijk is om te reizen. Hij heeft zich verzoend met het idee dat je niet overal controle op kunt hebben.

Het is wat het is, aldus Van de Westelaken. “We zijn ook bezig met de nieuwe editie, maar alles ligt stil op dit moment, dus ook voor ons is het nu vrede hebben met het lot.

Later in het jaar kan de kijker overigens wel een nieuwe, reeds opgenomen serie van Wie is de Mol bekijken. “De extra editie, het cadeau van ons aan de kijker, is gelukkig al opgenomen, dus we zijn nu druk bezig om dat klaar te maken voor uitzending. Het zal later dit jaar uitgezonden worden, maar wanneer wordt nog bekend.

Hoe is hij zelf onder de coronacrisis? “Ik ben helemaal gezond en mijn werk gaat gewoon door met EenVandaag, dus voor mij is de situatie – afgezien van een aantal projecten die niet doorgaan of uitgesteld zijn – niet veel anders dan anders.”

Ik ben daar ook wel blij mee dat ik gewoon naar mijn werk kan. Het voelt daardoor wat normaler.

Foto: Ruud Baan, Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen