Angela de Jong wil Pete Hoekstra niet meer op televisie

Pete Hoekstra is als het aan de gevreesde tv-recensente van het AD, Angela de Jong, ligt, niet meer welkom op de Nederlandse televisie. Dat geeft ze aan in haar column in de krant. Hoekstra is de in ons land gevestigde marionet van de Amerikaanse president Donald Trump. Als ambassadeur van de Verenigde Staten zit hij af en toe aan tafel in de talkshow van Eva Jinek. Voor het eerst kreeg hij er deze week genadeloos van langs: Johan Derksen beledigde aan tafel zijn president.

Het is ongelooflijk hoe Hoekstra zich elke keer weer bewijst als de ultieme spreekpop van Trump, vindt De Jong. “Je vraagt je af waarom Hoekstra het zichzelf steeds weer aandoet om aan talkshowtafels te gaan zitten en waarom programma’s hem blijven uitnodigen.”

Er is voor beide partijen weinig tot geen eer aan te behalen, vervolgt ze. “Elke weldenkende kijker ziet een trekpop van Trump wiens woorden nauwelijks serieus te nemen zijn. Maar omdat hij een ambassadeur is, moet je hem als interviewer toch met bepaalde egards blijven bejegenen.”

Voor een interviewer als Eva Jinek is dat ‘een bijna bovenmenselijke inspanning’, aldus De Jong. “Omdat de opponent zijn uit het hoofd geleerde lesje blijft afdraaien en niemand grip op hem krijgt.”

Toch kreeg Hoekstra ditmaal de volle lading. “Ik denk niet dat ze aan de bitterballen hebben gezeten na afloop.”

De AD-column van Angela de Jong kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen