Aanvaring bij Jinek: Derksen vs ambassadeur Trump

Johan Derksen zorgde dinsdagavond in het programma van Eva Jinek voor een ouderwets ongemakkelijk talkshowmoment. Hij besloot de Amerikaanse president Donald Trump genadeloos hard te beledigen in het bijzijn van zijn ambassadeur in ons land: Pete Hoekstra. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Het merendeel van de Nederlanders vindt dat Trump als een losgeslagen krankzinnige acteert, maar dat geluid klinkt nooit als Hoekstra aan een talkshowtafel zit.

Als je de persconferenties van Trump kijkt, kun je bijna niet geloven dat je naar de president van het machtigste land ter wereld zit te kijken. Fragmenten uit die persconferenties halen regelmatig de media.

Ook Jinek liet gisteren een fragment zien, waarop Trump een journalist uitscheldt voor ‘derderangs journalist’. Pete Hoekstra, de Amerikaanse ambassadeur in Nederland, werd gevraagd naar zijn mening en zei: “Ik ken een aantal van die verslaggevers. Die hebben een vijandig milieu geschapen voor de president. Ik vind het geweldig dat de president daar elke dag 1 of 2 uur staat om hun vragen te beantwoorden. Soms is er wat confrontatie, maar hij gaat voor in de strijd en blijft niet op zijn kantoor zitten. Hij beantwoordt vragen en soms heeft hij kritiek op verslaggevers.”

Onbeschaafde idioot

Vervolgens kwam Johan Derksen om de hoek kijken met zijn snoeiharde mening: “Ik begrijp overigens dat meneer Hoekstra niet z’n president kan laten zakken. Dat begrijp ik heel goed. Maar ik hoop wel dat hij zich realiseert dat iedere weldenkende Nederlander Trump een onbeschaafde idioot vindt.”

Hoekstra reageerde buitengewoon ongemakkelijk. “Ha ha ha.”

Jinek: “Ehhh, deze woorden mag je zelf…”

Hoekstra: “Dat is niet waar. Ik reis graag in Nederland rond en veel Nederlanders ogen Trump en zijn het vaak met hem eens en ze vinden de band met de VS belangrijk. Kijk naar de herdenking van de Tweede Wereldoorlog. De hele dankbaarheid van de Nederlanders voor de Amerikanen is geweldig. Ik kan je vertellen dat niet iedere Nederlander het met u eens is.

Derksen: “Dan komt u ongetwijfeld andere Nederlanders tegen dan ik.”

Jinek: “Dat zou kunnen.”

Hoekstra: “Ik neem u wel een keertje mee.”

Jinek: “Kijk, nu moet je mee.”

Fragment

Het fragment:

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen