Zus Floortje Dessing heeft corona, zit in thuisisolatie

De zus van Floortje Dessing, die in het dagelijks leven werkt als stewardess, is besmet geraakt met het coronavirus. Ze zit momenteel in thuisquarantaine. Dat onthult de presentatrice van BNNVARA in een persbericht over haar nieuwe programma Floortje Blijft Hier, waarin zij ook met haar zus zal spreken. Floortje’s zus komt in de show aan het woord. “Via Skype spreekt Floortje haar zus die stewardess is en het coronavirus heeft. Ze zit in thuisquarantaine en deelt met Floortje haar verhaal.

Dessing, die overigens nog een zus heeft en een broer die in de Eerste Kamer zit voor de politieke partij Forum voor Democratie, wordt bovengemiddeld hard geraakt door het coronavirus, omdat haar hele levenswijze voorlopig onder druk staat. Al haar door de belastingbetaler gefinancierde vliegtickets zijn namelijk gecanceld.

Het noopt de presentatrice tot een alternatief programma en daar debuteert ze aankomende donderdag al mee: Floortje Blijft Binnen. “Het leek Floortje mooi om in deze barre tijden de tijdgeest van nu te voorzien van optimisme en inspiratie“, laat haar omroep BNNVARA weten.

Positief

Floortje ervaart nu dat er ook in eigen land mensen rondlopen met een bijzonder verhaal. “Het zijn verwarrende en verdrietige tijden, we proberen allemaal te dealen met de nieuwe realiteit, ik ook. Ik probeer in dit programma mensen te vinden in Nederland die ons kunnen inspireren, die ons verder kunnen helpen met hoe we met de nieuwe realiteit kunnen omgaan.”

Het moet een programma vol positivisme worden, aldus Floortje. “Ik hoop dat we ondanks al het verdriet opbeurende en positieve verhalen kunnen vertellen, over wat we wél kunnen. Want ik ben ervan overtuigd dat we allemaal veel meer kunnen dan we soms zelf denken.

Floortje spreekt ‘op gepaste afstand’ met verschillende mensen. Ze gaat onder meer op stap met schaapherder Riaan Strijdom, die alles weet van alleen zijn, en met wildplukker Edwin Florès, die laat zien dat je uit de wilde natuur voedsel kan halen.

Floortje Blijft Hier is vanaf donderdag elke week om 21.30 uur te zien op NPO 1.

Foto: RTL

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen