Men leeft mee met Floortje Dessing: ‘Ze kan niet op reis’

Mensen uiten hun medeleven met Floortje Dessing nu de presentatrice niet meer kan reizen vanwege de vele reisbeperkingen in verband met het coronavirus. Dat zei ze woensdagavond in De Wereld Draait Door. Dessing is al jaren gewend om grote gedeeltes van het jaar op kosten van de NPO mooie reizen te maken, maar dat zit er voorlopig even niet in. “Ik merk het zelf al. Ik kan niet naar het buitenland. De mensen zeggen tegen mij: ‘Dat zal wel heel zwaar zijn’“, aldus de presentatrice.

Zelf denkt ze daar anders over. Dessing kan er voor nu prima mee omgaan. “Want dit is het gewoon. Dit is de realiteit en hier moeten we mee dealen. En even vooropgesteld: het is verschrikkelijk voor alle mensen die dit echt raakt, het is hartverscheurend. Maar voor het grootste gedeelte van ons is dit het even.

Is ze niet bang dat ze zich gaat vervelen? “Dat is ook omdat wij natuurlijk zo onwijs verwend zijn in wezen. We kunnen 600.000 films bekijken elke dag en er is altijd wat te doen in de stad. Er is overvloed. We leven in een land van overvloed.”

Ik geloof dat die verveling niet hoeft te komen. Nu klink ik misschien ouderwets, maar ik denk dat je ook weer een simpel bordspel gaat waarderen. Je moet zoeken naar het kleinere en gewoon accepteren dat al het grote even weg is.”

Het is wel eens voor gekomen dat Dessing vanwege gezondheidsredenen niet op reis kon, maar externe factoren hebben haar nog nooit belet. Als het coronavirus is verslagen, kan Dessing haar reizen weer hervatten.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen