SBS 6 stelt Chateau Meiland veilig, opnames gaan door

SBS 6 verandert door de coronacrisis langzaam in één groot herhalingencircus. De grootste hit van de zender, Chateau Meiland, is een positieve uitzondering: die serie blijft de komende tijd gewoon in het schema staan op maandagavond. Het seizoen hoeft bovendien niet vroegtijdig afgebroken te worden, want anderhalve week geleden is er een cameraploeg naar het chateau gestuurd om de opnames te hervatten. Het gaat om een televisieploeg van drie personen, die nu in het chateau slaapt.

Het is volgens Martien Meiland ‘in alle veiligheid en natuurlijk met toestemming van de Franse en Nederlandse autoriteiten’ gebeurd. “Gelukkig is er al heel veel opgenomen. Maar er moeten nog wel dingen gedraaid worden.

De uitzendingen zullen niet in gevaar komen, vervolgt Meiland in De Telegraaf. “En Nederland kan voorlopig nog elke maandag naar Chateau Meiland kijken.”

Meiland vindt het leuk dat zijn familie de mensen kan blijven verblijden in deze moeilijke periode. “We krijgen ook nu weer zoveel leuke berichten. De mensen vinden het echt een lichtpuntje om naar ons te kijken in deze bizarre periode. Vorige week hadden we meteen weer 1,3 miljoen kijkers.”

Chateau Meiland trok gisteren 1,2 miljoen kijkers en was daarmee het meest bekeken alternatief voor NPO 1.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen