Wendy van Dijk geeft toe: ‘Ik kan niet tegen kritiek’

Het hoge woord is eruit: Wendy van Dijk kan inderdaad niet tegen kritiek. Als ze kritiek krijgt, dan schiet ze eerst altijd in de ontkenning. Dat vertelt de SBS 6-presentatrice in Veronica Magazine. Toen Van Dijk haar man Erland Galjaard zag vertrekken bij RTL, stortte haar wereld in: ze zat niet langer bij de leiding op schoot en verloor direct haar eigen serie Moordvrouw. Al snel volgde ze haar Erland naar Talpa Network, waar ze zich samen weer in een warm, kritiekloos bad wanen.

Aan kritiek heeft Van Dijk een broertje dood. “Ik kan slecht tegen hiërarchie en kritiek. Mijn eerste reactie is: ontkenning. Pas als het is ingedaald, doe ik er iets mee.

Het imago van Van Dijk is eigenlijk volledig gekanteld toen ze in 2006 overstapte van SBS naar RTL en het aanknoopte met de grote baas. Een ‘invloedrijke lover’, noemt Veronica Magazine hem.

De presentatrice daarop: “Ik denk dat je vanwege alle vooroordelen eerder nog harder je best moet doen om jezelf te bewijzen, al heb ik dat persoonlijk nooit zo gevoeld of gemerkt. In de tijd van Hart in Aktie had ik de meeste prijzen al gewonnen, dus ik had mijn sporen al verdiend toen ik een relatie met Erland kreeg.

Tot slot: waar zou Van Dijk het liefst nooit meer over praten? De kritiek die ze krijgt. “Negatieve ruis. Gek genoeg hebben mensen de neiging om eerder te praten over negatieve ontwikkelingen en roddels dan over positieve gebeurtenissen.”

Dat begint al in onze kindertijd: als je valt of huilerig bent, krijg je een arm om je heen en wordt er geluisterd. Zit je lekker in je vel en ben je vrolijk, dan gebeurt dat veel minder. Daar probeer ik zelf op te letten.

Lees ook: Wendy van Dijk: ‘Ik luister alleen naar Erland en Talpa’ (december 2019)

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen