André van Duin vol plannen voor post-coronatijdperk

Geplaatst op do 26 mrt 2020 om 14:45

André van Duin behoort met zijn 73 jaar tot de risicogroep als het gaat om het coronavirus, maar sidderen van angst doet hij niet. Sterker nog: hij is nu al druk bezig met het post-coronatijdperk. Dat zegt de komediant in gesprek met het AD. Zodra het coronavirus in zijn smoel is geslagen, gaat Van Duin aan de slag met de geplande kindereditie van Heel Holland Bakt, waarvan ook de reguliere opnames bijna starten. “En ik wil weer verder met de Dik Voormekaarshow als podcast.”

Die podcast zit volgens Van Duin al een tijdje in de planning, maar: “Door alle toestanden is dat er nog niet van gekomen, we hebben vooral herhalingen online gezet.”

Het heeft wel wat voeten in de aarde, legt hij uit. “Voordat we nieuwe afleveringen kunnen maken, moeten we eerst de studio optuigen en uitzoeken waar we al die jingles ook alweer hebben bewaard.”

Nee, Van Duin gaat niet bij de pakken neer zitten. “Ik heb echt geen tijd om voor me uit te zitten staren en te gaan kniezen.

Maakt hij zich dan helemaal niet druk over het virus? “Ik laat me niet snel meeslepen door hypes, daarom ben ik ook niet bang in deze coronatijd. Het leven gaat door, je moet verder, hoe verdrietig dat ook is.

Het AD-interview met André van Duin kunt u lezen via Blendle.

Foto: Roland J Reinders, Omroep MAX
29 Reacties op “André van Duin vol plannen voor post-coronatijdperk”


 1. John

  Ik hoef die scheve bek niet. Evenmin zijn eeuwige sarcasme.
  Gelukkig ben ik de baas over de afstandbediening.

 2. Volger

  André is echt een vakman, ofschoon ik niet kan lachen om die grappen van hem in zijn Revuevoorstellingen, vind ik het superlang hoe hij zichzelf blijft vernieuwen, erg knap!!!

 3. Volger

  André is echt een vakman, ofschoon ik niet kan lachen om die grappen van hem in zijn Revuevoorstellingen, vind ik het supergoed hoe hij zichzelf blijft vernieuwen, erg knap!!!

 4. Wanny

  Topkerel die André.

 5. Sender

  Meer dan respect voor deze man.
  73 jaar, harde werker, steeds mee (semi) serieus werk blijkt het met gemak aan te kunnen. De man zal nooit van niemand kwaad spreken maar trekt zijn eigen plan. Nauwelijks de slag te boven van zijn partner, maakt hij alweer nieuwe plannen.
  Voor Matthijs van Nieuwkerk droeg hij afgelopen week een prachtige hertaling op van Aznavour’s La’ Boheme.
  Matthijs, Marc-marie en vele kijkers waren terecht ontroerd en helemaal stil ervan.
  Andre, ga door en hou je goed.

 6. Fan

  André is een fijne lieve man.

 7. pieter baan

  John
  do 26 mrt 2020 om 15:19

  En John kan de dag weer met een tevreden glimlach vervolgen. Morgen weer naar de kliniek

 8. Timo

  Met John is er iets mis. De rest vindt André, terecht, top.

 9. pieter baan

  De wereld heeft meer van duins nodig, ik doel dan specifiek over het karakter van deze man. Voorbeeld, in alle opzichten

 10. Elbert

  Over Andre van Duin kun je gewoon niet negatief zijn. Ik kan nog altijd wel lachen om oude sketches van vervlogen tijden. Bekijk ze nog vaak. Andre beledigt nooit iemand. Een lieve man die nu veel verdriet moet doormaken door het verlies van zijn partner Martin. Ik hoop dat hij de kracht vind om door te leven. Mensen kunnen soms zo bot zijn om te zeggen dat ze “die scheve bek” niet moeten. Ze moeten zich diep schamen, zoals ene John. Beetje meer respect John voor iemand met zoveel talenten en die miljoenen mensen letterlijk buikpijn bezorgde van het lachen. Hoop dat je nog lang bij ons blijft Andre!

 11. Astrid

  Aan zijn grote shows bij rtl 4 kan hij niet meer tippen!

 12. Elbert

  Waren er in deze wereld inderdaad maar meer Andre van Duintjes. Zou de wereld er anders uit zien. Beter in ieder geval dan al die korte lontjes die de wereld onveilig maken.

 13. Elbert

  Welke grote shows bedoel je Astrid?

 14. Elbert

  Die sketches brengen je in gedachte terug naar de tijd dat we nog een gewone echte Nederlandse samenleving hadden. Geen gezeik over Zwarte Piet. Geen mens die het had over discriminatie. Iedereen was nog gelijk. We accepteerden meer van elkaar. Kijk er met plezier op terug.

 15. Wanny

  @ Elbert

  keek gisteren naar troost tv, Wedden Dat.

  Ook zo’n programma uit een tijd dat alles veel simpeler leek.

 16. Fred O.

  @Elbert, helemaal mee eens. Een homogene bevolking werkt ook het beste.

 17. Elbert

  Was het nog maar zo “simpel”. Er waren minder ergernissen en korte lontjes.

 18. Remi

  André is een ábsolute held.

 19. Lies

  @Elbert 16:13: mooi gesproken! Zoals hij kom je er maar weinig tegen in het Hilversumse. Zouden we een voorbeeld aan moeten nemen in deze rare tijden.

 20. Ronald

  Is nooit mijn humor geweest, maar de passie die hij heeft en hoe hij met mensen praar en omgaat en bij dwdd, respect en hulde!

 21. b

  Nooit echt een homo-icoon geworden, terwijl hij prima geschikt is. Hij is getalenteerd, grappig, beschaafd, geen dramaqueen en dus prima voor jongeren buiten de randstad. Veel sterkte en kom wat aan!

 22. Mr. Frank Visser

  André pijpt mij altijd zo lekker scheef als we elkaar treffen op de homoontmoetingsplek.

 23. Mr. John Reid

  Ga je schamen collega.

 24. B. Moszkowicz

  @ Mr. Frank Visser. Vast niet zo goed als Eva.

 25. Mr. John Reid

  Jij ook Bram.

 26. Sender

  @ Astrid,

  Aan de grote shows??? Welke grote shows vraagt terecht iemand. van Duin staat ‘far beyond’het zielige groepje talentlozen dat er momenteel in dienst is.

  Daarbij is het ook geen (rat) race of hij er wel of niet tegen op kan. Zo belachelijk.
  Het positieve verschil is dat de man enorm veelzijdig is en ook de serieuze kant meer dan goed heeft ontwikkeld. Ik vind hem zelfs nog meer ‘shinen’door de jaren heen.

 27. L.v. Gaal

  Echt een fantastisch mens, kan niet wachten op de nieuwe afleveringen van Dik Voormekaarshow op de podcast! Kwam je één keer tegen in centrum Amsterdam, mijn dag was gelijk goed. Wat een monument!

 28. Rens

  Respect voor André ! Heel fijne man. Gewoon en zonder aandachttrekkerij. Heel wat anders dan die verwende BN’ers.

 29. Elbert

  Als ik alle reacties zo lees over homo’s dan zijn die nog lang niet zo “geaccepteerd” als we doen voorkomen. Wat doen ze eigenlijk verkeerd op deze aardbol? Mensen hebben een heel vertekend beeld van een “homo”. Mensen denken nog steeds dat ze de hele dag met elkaar in bed liggen bijvoorbeeld. Dat ze de hele dag met seks bezig zijn. Er zijn ook “gewone” homo’s, zoals een Andre van Duin die net als de HETERO-mens werken, leren, studeren, een “normaal” leven leiden net al de HETERO-mens. Wees blij dat er homo’s zijn. Ze zorgen er in ieder geval voor dat de aarde niet overbevolkt raakt zoals dat nu al het geval is. Hetero zijn is nog steeds de NORM. Als ik vandaag de dag zie hoe de wereld er uit ziet en hoe onverdraagzaam de Hetero-mens is naar de mensen die anders geaard zijn word ik daar wel verdrietig van en zeker nu we met zijn allen in deze corona-crises zijn beland.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.