Wendy van Dijk: ‘Ik luister alleen naar Erland en Talpa’

Wendy van Dijk stopt na het signaleren van critici direct haar vingers in de oren. Ze luistert alleen naar haar man Erland Galjaard en haar werkgever Talpa TV. Dat zegt de presentatrice in gesprek met De Telegraaf. Van alle vrouwelijke tv-sterren heeft Van Dijk zo’n beetje het slechtste imago, vooral vanwege het feit dat ze met Galjaard een nepotistisch tv-bolwerk in stand houdt, maar ook vanwege haar negatieve houding jegens de pers en omdat ze gewoon niet zo likeable is.

Wat doet al die kritiek met Van Dijk? “Negativiteit is lastig, maar hoort tegenwoordig ook bij ons vak. Vooral in deze tijd met social media, daarvan hebben andere presentatoren ook last. Je moet er maar mee leren omgaan. Dat lukt me over het algemeen wel omdat ik blijf kijken naar het programma dat ik heb gemaakt. Bij Flirty Dancing denk ik nog steeds: ’Superleuk’.”

Heel veel mensen vinden Van Dijk en haar programma’s níet superleuk. “Tegen persoonlijke haat-comments bescherm ik me door ze niet te lezen. Het zijn meningen, die mag je uiten, maar ik heb er niets aan. Wat ik belangrijk vind, is wat de mensen om me heen, thuis (Erland, red.) en op het werk (Talpa, red.), ervan vinden.”

Van Dijk is boos op alles wat met showbizzverslaggeving te maken heeft. Heeft ze thuis ook altijd de bokkepruik op? “De ene dag zit ik beter in mijn vel dan de andere. Ik kan soms kattig uit de hoek komen, zoals iedereen. Vaak heeft dat met eten te maken. Als ik honger heb, word ik chagrijnig. Dan roepen de kinderen: ’Mam, je moet wat eten!’ Zo werkt het bij hen ook. Dus dan schuiven we er iets in en knuffelen we weer.

Het interview met Wendy kunt u lezen op de Telegraaf-site.

Foto: RTL

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen