VI-mannen steunen coronabeleid Mark Rutte

Geplaatst op zo 15 mrt 2020 om 9:05

De mannen van Veronica Inside steunen het coronabeleid van minister-president Mark Rutte. Ze vinden dat hij de crisis prima aanpakt. Dat hebben ze laten weten in hun programma op Veronica. De heren ergeren zich, net als Ali B, aan oppositiefiguren als Jesse Klaver die deze coronacrisis aangrijpen om zichzelf te profileren. “Ik vind dat onze minister-president het uitstekend doet met zijn team van deskundigen“, zegt de 71-jarige voetbalkenner Johan Derksen, die in de risicodoelgroep valt.

De maatregelen veranderen in rap tempo. “Het is een hak op de tak-beleid, maar dat komt omdat de situatie steeds weer verspringt. Dan stoor ik me op tv weer ontzettend aan de oppositie.”

En dan vooral aan het optreden van Jesse Klaver bij Jinek. “Uiteraard komt Zijne Koninklijke Hoogheid Klaver dan in beeld en die heeft weer allerlei kritiek. De SP ook. Maar de minister-president weet er net zo weinig van als Klaver, maar die laat zich leiden door dat team van deskundigen. Dat is het enige dat hij kan doen en ik heb de indruk dat ze dat heel goed managen.”

Er is ook kritiek op het besluit van Rutte om de scholen vooralsnog open te houden. “Die man heeft met alles rekening te houden en bij De Wereld Draait Door weten ze die ene onderwijzeres uit Zaandam te vinden die geweldig af zit te geven op het beleid van de minister-president. Dan denk ik: dan zit er weer zo’n viswijf om te vertellen dat het belachelijk is. Dan denk ik: joh, fuck off!

Zijn de VI-mannen bang het coronavirus te krijgen? René van der Gijp: “Wat wij nu hebben gedaan aan maatregelen, dat kun je toch niet drie maanden volhouden? Volgens mij moet je er maar gewoon vanuit gaan dat je het krijgt. Ga jij ervan uit dat je het krijgt?

Wilfred Genee: “Nou, die kans acht ik wel aanwezig, ja.”

Van der Gijp: “Ik ook, ja. En jij?

Derksen: “Ik hou me gewoon aan de richtlijnen, maar je moet dat niet uitsluiten.”

Van der Gijp: “Ik denk dat ze het volledig kwijt zijn. De controle is volledig weg man.”

Derksen: “Als je in contact komt met mensen die het hebben, dan ben je de sjaak.”

Jan Boskamp: “Als ik het krijg, dan is dit de laatste keer dat ik hier zit. Je weet toch wel hoe oud we zijn? We zitten wel in een risicoleeftijd, hè, maat.”

Foto: SBS
49 Reacties op “VI-mannen steunen coronabeleid Mark Rutte”


 1. anoniem

  Alweer een nepdeskundige die zich ermee bemoeit…

 2. Anne

  Die scholen gaan toch echt dicht dus Rutte zal met een mooi praatje moeten komen om het gezichtsverlies te beperken.

 3. Erwin

  Lieve mensen. Het land gaat op slot. Wees niet dom en bereid je voor. Natuurlijk gaan supermarkten dicht. Er zijn geen mensen meer om je te bedienen. Heb je genoeg medicijnen voor een maand? Huisdierenspulletjes? Straatverbod, avondklok. Houd er vanaf nu rekening mee!!

 4. Anne

  Die VI mannen zijn iets teveel in zichzelf gaan geloven. Dat is altijd een gevaar als je door een bepaalde groep op handen wordt gedragen.
  Microbioloog vdGijp en viroloog Derksen kunnen zichzelf beter een tijdje isoleren.

 5. Anne

  Erwin, je bent irritant bezig.

 6. Dronten

  Ik ben geen VVD stemmer maar de regering is in mijn ogen verantwoord bezig.

  Ik erger me dood aan Baudet met zijn fake. Hij vraagt debatten aan maar is bijna nooit aanwezig.

 7. Vrm MP Colijn

  We kunnen rustig slapen

 8. Elm

  Erwin krijg toch even lekker de tyfus

 9. X

  Erwin flikker op.

 10. Klaasse

  Gewoon even een paar weken isoleren alles dicht anders gaat het hard straks net als dominos zullen we omvallen.

 11. Klaasse

  Erwind heeft gelijk.

 12. Sjaak

  @Dronten
  Baudet nooit aanwezig? Jouw verhaal is tegengesproken door NRC, zelfverklaard vijand van Baudet. Volgens het NRC is Baudet juist één van de meest aanwezigen.

 13. Sjaak

  @X Als jij op de Titanic zit blijf jij naast het orkestje zitten tot het water aan je lippen staat.

 14. dynamische dennis

  Doodziek word ik van het RIVM en de bestuurders die daar als blinde paarden achteraan lopen terwijl alle landen striktere en hardere maatregelen treffen. Rutte heeft zelf geen enkele visie of idee. Hij is een technocraat, een procesmanager. Als over 2 weken de Nederlandse slachtoffers beginnen te vallen zoals ze dat nu in Italie doen, dan hoop ik dat hij goed slaapt met zijn geitenwollensokkenbeleid.

 15. Directeurtje

  “Maar het RIVM vond het niet nodig”

  De titel van de parlementaire enquete die in 2021 zal worden gehouden om uit te zoeken waarom er in Nederland honderden doden vielen door het virus

 16. Peter

  Het lijkt wel alsof het de bedoeling is om meer zieken te krijgen door scholen open te laten. Ze moeten harde maatregelen nemen!
  Waarom is Rutte zo verdomme naif?
  Altijd achter de feiten lopen.

 17. Corona

  Wereldwijd: 143.226 -> 151.779
  Groot-China: 81.021 -> 81.048
  Genezen: 72.284 -> 73.652
  Overleden: 5.388 -> 5.616

 18. René van Loon

  Paar weekjes iedereen thuis houden is het beste.
  Waarom zou je nog risico lopen op een besmetting?
  Dan maar geen werk.

 19. Ronaldz

  Ik kan niet als Nederlander niet nuchter blijven. Een pandemie waar geen medicijnen voor bestaan, is een serieus probleem. Volgens de RVIM directeur krijgt de helft van de Nederlanders het. Hij lijkt mij iemand die verstand van het materie heeft, meer dan een willekeurige MC reageerder. Dus, gewoon hamsteren en thuis blijven. De fabrieken en magazijnen worden bediend door mensen, en als hun ook binnen moeten zitten, zoals in Italië, dan hebben wij straks toch echt voedseltekort. En als je gelooft, dat het wel los gaat lopen met deze virus, blijft dat vooral doen. Niet iedereen heeft zo’n glazen bol. De rest zou ik adviseren echt preventieve maatregelen te nemen. Lees eens over de Black Death pandemie, zo’n 100 miljoen mensen gingen aan dood. We hebben nog geen antwoord op Corona, dus je weet niet tot wat voor een sneeuwbal effect dit kan leiden.

 20. gerdien

  Wat een geruststelling want als iemand er verstand van heeft zijn het wel de mannen van VI!

 21. Xavier

  @Ronaldz
  Ik hoop dat het over een maand of wat minder begint te worden en dat jij vanaf de herfst alleen nog witte bonen met tomatensaus uit je eigen voorraad eet zodat je voorraad wc-papier goed van pas komt.

 22. TrüütelTürk

  Dat er nog mensen luisteren naar het RIVM na die stikstof-farce is mij een raadsel

 23. Nostradamus

  Een maandje thuiszitten met het gezin en/of geliefden is zo erg nog niet. Deze gehaaste maatschappij mag wel heel even op pauze gezet worden. Even op adem komen. Als wij ons hier gewoon aan houden overleven we dit virus wel. Ik voorspel medio december wel een geboorte explosie.

 24. Jillie

  Elke vrijdagavond een Sinterklaas-uitzending :o

  Vet…

 25. Ron

  Iedereen kan weer rustig doorlopen aangezien ‘de mannen’ van VI hun goedkeuring aan het beleid van Rutte hebben afgehamerd en goed hebben bevonden….

 26. Huismaker

  Rutte is een amateur. Durft geen beslissing te nemen en zit angstig te kijken wat het RIVM doet. Door traag te reageren heeft hij nog meer ellende veroorzaakt. Rutte kan weer beter lachend stofzuigers verkopen aan wanhopige huisvrouwtjes.
  Onvoorstelbaar dat het mediakartel heb blijft steunen. Zo zie je maar waar hun belangen liggen.

 27. GW

  Ach ja, de deskundigen van het RIVM… tiiihiii.

  De RIVM die een woordvoerder voor de camera meermaals liet zeggen dat als iemand geen symptomen had, iemand niet besmettelijk was terwijl uit andere landen artsen al lang aangaven dat dat niet het geval was?

  Het RIVM dat op woensdag het onvermijdelijke advies om de scholen te sluiten naliet te geven? Bijeenkomsten van 100+ man zijn een probleem maar scholen niet?! WTF.

  Gisteren heeft de Federatie Medisch Specialisten een oproep heeft gedaan om de scholen te sluiten. Dat tezamen met de toegenomen kritiek vanuit de media maakt het onvermijdelijk dat het kabinet vanmiddag bijeen komt en de scholen sluit. Mark my words, de scholen gaan dicht vanaf maandag.

 28. dynamische dennis

  RIVM is een club van charlatans

  Geloof deze club niet mensen

  Het RIVM heeft vanaf het begin fake news verspreid over o.a. de besmettelijkheid van het virus.

  https://twitter.com/MerlotVine/status/1238771633185226755

 29. Nils Holgersson

  Politici, vakmensen en deskundigen moeten met elkaar in gesprek om samen besluiten te nemen.

  In plaats van via de media de bevolking op te hitsen.

 30. Willie

  Best veel naar dat programma gekeken maar het is gezakt naar een zeer laag niveau en eentonig gel&L van die Derksen. Het gaat over Bami schijven en n..ken. Rutte heeft totaal gefaald en dit land op de rand van de afgrond gebracht. Heeft het prestige gevecht met de PVV over sluiten van scholen boven het redden van mensenlevens gezet met daarbij weer leugens.

 31. Jaap

  Helemaal mee eens, ik kan het zelf niet beter verwoorden.

 32. GW

  https://twitter.com/caffeinatedkrys/status/1239024760769527808

  ^ Must see.

  Nodig deze man eens uit @talkshowredaties i.p.v. de tachtigste keer Peter R. de Vries, Jort Kelder of Eus.

 33. Ingmar

  Wat ik zie is machteloosheid en een verschrikkelijke naïeve overheid die stilletjes droomt dat het een boze droom is en dat het hopelijk snel overwaait. Kunnen ze weer zeiken over banen, economie, grote multinationals. De halfbakken maatregelen zijn gewoon lachwekkend. Koop een boek van een survival specialist en lees eventjes wat die te vertellen hebben. Niet moeilijk doen. We luisteren liever naar kinderachtige BN’rs wiens feestjes niet doorgaan dan naar echte experts. Die vind je niet bij de NPO of bij heks pisnek aan de talkshows. Wat het met de grote bedrijven doet is niet relevant en totaal niet interessant of we wel of niet op wip vakantie gaan naar taailand ofzo

 34. Kooss

  Interessant

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/03/rivm-liegt-covid-19/

 35. Ronaldz

  @Xavier, ga ik zeker doen. Waarschijnlijk leef je dan al niet meer.

 36. aldus

  Wat een onbenullen grotendeels hierboven. De Hong Kong griep in de jaren zestig kostte 700.000-1.000.000 mensen in de wereld het leven. De Mexicaanse griep in de jaren 90 kostte 54 man het leven in Nederland, bij zo’n 1.500 besmetting. In beide gevallen was er bij lange na niet zo’n ophef als nu. De Nederlandse overheid probeert de zaak in de hand te houden op basis van kennis en de data die er nu zijn uit de andere landen. Denk nou niet dat je als doorsnee burger dat beter kan beoordelen. Dat is heel dom. Twee weken geleden waren er ruim 50.000 man ziek in Nederland met de gewone griep, waarvan er een paar honderd overleden zijn…De Nederlandse overheid moet afwegen of we nu alles op slot gooien, met een economische schade als gevolg die uiteindelijk de gezondheidszorg in Nederland zwaar gaat treffen, nu, maar zeker ook in de toekomst. Als je niet over dezelfde informatie beschikt als de overheid, hou dan je kop dicht en denk vooral niet dat jij het beter weet dan een grote groep deskundigen die wel alle informatie heeft en daar dagelijks naar kijkt en wikt en weegt, overlegt, nadenkt en tot conclusies komt. Niks naïefs aan. Niemand hierboven die dat beter zou doen.

 37. anoniem

  Wat mij irriteerde in de afgelopen weken was de lacherige reactie en dat we ons vooral geen zorgen moesten maken.

 38. Je moeder is lelijk en dik

  Pfff Mark Rutte, hahahahahaha ja daar gaan we de oorlog mee winnen ja…. Alles kapot bezuinigen en Bij het grofvuil zetten; dat is wat hij doet…..

 39. Je moeder is lelijk en dik

  Wat een josties die hier reageren en dan vooral diegene die oproepen tot hamsteren. Waarsch allemaal van die domme randstedelingen die altijd maar lachte om die boeren van het platteland.

  Ik woon lekker tussen de boomgaarden en de super hier is nog niet leeggeroofd door domme hbo randstedelingen, wat heb ik het toch goed.

  Ook ben ik niet bang voor corona, zou het waarschijnlijk niet eens door hebben als ik het had. Enkel mensen met inferieur dna of een zwak gestel die dat merken maar zo’n bad boy als mij gaat gewoon keihard door….

  Bang voor een griepje? Bang voor een virusje wat je je niet eens kan zien??? Corona wordt je gewoon aangepraat door de media in opdracht van de nieuwe wereld orde; het bestaat niet eens anders kon je het wel zien!!!

 40. Willie

  De Belgische viroloog Marc Wathelet, die in 2003 in de VS een wetenschappelijk team leidde naar het onderzoek van SARS-1, veegt in een open brief de vloer aan met de veel te lakse reactie in zijn land in Nederland en Europa op het coronavirus. Hij vindt het onbegrijpelijk dat er, gezien de harde cijfers, zulke enorme risico’s met de volksgezondheid worden genomen, en waarschuwt voor een drama indien er niet onmiddellijke strenge quarantaine maatregelen worden genomen zoals in China. Waren die meteen doorgevoerd (waar wij van meet af aan voor pleitten), dan was het virus snel onder controle gekregen. Nu is het veel te laat.
  Volgens Wathelet is de corona variant die nu rondwaart in Italië, België, Nederland, Spanje, Frankrijk en de rest van Europa veel dodelijker dan die in China en Duitsland. Maar daar waar China, Japan en Singapore onmiddellijk drastische maatregelen namen om het virus te stoppen, houden Amerika en Europa, en vooral de EU, zich vrijwel enkel bezig met bureaucratische nonsens.
  ‘Jullie hebben niet de juiste maatregelen genomen,’ schrijft Wathelet aan de premier en de regering. ‘De keus is heel simpel: we kunnen nu extreme maatregelen nemen, of later. Want met een verdubbelingstijd van 3,3 dagen zullen we niet in staat zijn extreme maatregelen te vermijden. Als we die nu nemen, zullen alle kosten, zowel menselijke als economische, veel lager zijn.’
  België en Nederland hebben veel dodelijkere Italiaanse variant

 41. Je moeder is lelijk en dik

  Nepnieuws willie, ik sloop het corona virus eigenhandig omdat ik in tegenstelling tot de meeste Nederlanders niet bang ben voor alles wat vreemd is.

 42. Barto

  @ 12:19 Och och een Jensen-gekkie

 43. X

  @Willie: Je ziet ook dat nederlanders uit zichzelf al maatregelen nemen zoals kinderen niet naar school laten gaan.
  De regering schiet duidelijk tekort. Dus lossen we het zelf maar op.
  Ook te zot dat de belgen zomaar hier de kroeg in kunnen.
  Wat er vanmiddag gaat uitkomen bij dat overleg is wat de meesten denk ik al wel weten.
  Scholen, horeca dicht, thuis blijven zoveel mogelijk .
  Èen weldenkend mens doet dit al.
  Maar er lopen ook genoeg domme mensen rond helaas,

 44. Willie

  Waarschuwing uit epicentrum Bergamo: ‘Nederland reageert veel te traag’
  Nieuwsuur
  In het Italiaanse Bergamo zijn in korte tijd zo veel mensen aan corona overleden, dat het openbare leven er volledig tot stilstand is gekomen. De stad zit potdicht. De arts Ivano Riva definieert de situatie als “dramatisch”. “We kunnen helaas zeggen dat we het epicentrum van coronabesmettingen in Lombardije zijn geworden.”
  Op 24 februari kwamen in Bergamo de eerste coronapatiënten op de intensive care terecht. Het ging om zeven personen. Riva: “Morgenochtend zitten we al op zeventig bedden voor zware corona-gevallen op de intensive care.”
  Nooit zag Riva, die ic-arts is, zulke grote aantallen zieken op de intensive care in zo’n korte tijd. “De laatste dagen zien we dat de gemiddelde leeftijd van patiënten die op de intensive care belanden gigantisch aan het dalen is. Patiënten zonder gezondheidsproblemen van 30, 40 jaar die moeten worden beademd.”

 45. Willie de opruier

  Willie stop met opruien anders doe ik ff aangifte tegen je en dan mag je langzaam wegkwijnen in de isoleer ok?

 46. VI mannen met hun onbedachte neo liberale prietpraat hebben het weer mis

  De simpele prietpraat club die VI heet met hun neoliberale prietpraat hebben het weer mis. Miljonairs zoals Rene en Johan hebben gemakkelijk lullen. Doen wat ze willen, hebben geld zat en zitten de doelgroep die naar VI kijkt, de lagere voetbal klasse van hardwerkende mensen, zand in de ogen te strooien .

  Dit kabinet is wederom een kabinet die vooral nadenkt over de bedrijven en of ze kunnen doordraaien. De mensen die er werken zijn onbelangrijk. Terwijl de landen om ons heen de meest logische besluiten nemen zit ons Rutteriaanse liberale clubje haar eigen dingetjes te doen en worden telkenmale gecorrigeerd door de werkelijkheid die de gewone man al lang door heeft.

  De maatschappij en de gewone mensen hebben hier last van maar daar hebben Rutte cs en FvD met Baudet voorop, geen boodschap aan.

  Gelukkig dat de algemene opinie dit kabinet ook dwingt om de juiste maatregelen te nemen.

  Scholen dicht en allemaal thuiswerken waar het kan is de enige juiste wijze om het virus zo veel mogelijk te isoleren.

  De mannetjes van VI hebben alleen kennis van hun eigen onderbuik gevoel en ze krijgen de kans om voor een overschat salaris al hun dommigheid 2 x in de week uit te kotsen over de voetbalkijkers met een laag relatieveringsvermogen. Treurig maar wel passend bij de geldgraaicultuur van Pulpa BV.

 47. Downlow

  Jezus, wat ben jij een jankerd. Heb je zand in je vаgina of zo?

 48. Paulus

  Gewoon luisteren wat de leider van het land te zeggen heeft. En het nuchtere die wat te zeiken heeft: Had je niet op hem moeten stemmen!

 49. The Henk

  De VVD campagne is onverwacht vroeg begonnen …

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.