VI-mannen steunen coronabeleid Mark Rutte

De mannen van Veronica Inside steunen het coronabeleid van minister-president Mark Rutte. Ze vinden dat hij de crisis prima aanpakt. Dat hebben ze laten weten in hun programma op Veronica. De heren ergeren zich, net als Ali B, aan oppositiefiguren als Jesse Klaver die deze coronacrisis aangrijpen om zichzelf te profileren. “Ik vind dat onze minister-president het uitstekend doet met zijn team van deskundigen“, zegt de 71-jarige voetbalkenner Johan Derksen, die in de risicodoelgroep valt.

De maatregelen veranderen in rap tempo. “Het is een hak op de tak-beleid, maar dat komt omdat de situatie steeds weer verspringt. Dan stoor ik me op tv weer ontzettend aan de oppositie.”

En dan vooral aan het optreden van Jesse Klaver bij Jinek. “Uiteraard komt Zijne Koninklijke Hoogheid Klaver dan in beeld en die heeft weer allerlei kritiek. De SP ook. Maar de minister-president weet er net zo weinig van als Klaver, maar die laat zich leiden door dat team van deskundigen. Dat is het enige dat hij kan doen en ik heb de indruk dat ze dat heel goed managen.”

Er is ook kritiek op het besluit van Rutte om de scholen vooralsnog open te houden. “Die man heeft met alles rekening te houden en bij De Wereld Draait Door weten ze die ene onderwijzeres uit Zaandam te vinden die geweldig af zit te geven op het beleid van de minister-president. Dan denk ik: dan zit er weer zo’n viswijf om te vertellen dat het belachelijk is. Dan denk ik: joh, fuck off!

Zijn de VI-mannen bang het coronavirus te krijgen? René van der Gijp: “Wat wij nu hebben gedaan aan maatregelen, dat kun je toch niet drie maanden volhouden? Volgens mij moet je er maar gewoon vanuit gaan dat je het krijgt. Ga jij ervan uit dat je het krijgt?

Wilfred Genee: “Nou, die kans acht ik wel aanwezig, ja.”

Van der Gijp: “Ik ook, ja. En jij?

Derksen: “Ik hou me gewoon aan de richtlijnen, maar je moet dat niet uitsluiten.”

Van der Gijp: “Ik denk dat ze het volledig kwijt zijn. De controle is volledig weg man.”

Derksen: “Als je in contact komt met mensen die het hebben, dan ben je de sjaak.”

Jan Boskamp: “Als ik het krijg, dan is dit de laatste keer dat ik hier zit. Je weet toch wel hoe oud we zijn? We zitten wel in een risicoleeftijd, hè, maat.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen