Coronavirus haalt ook De Telegraaf overhoop

De uitbraak van het coronavirus raakt vrijwel alle mensen in Nederland en ook De Telegraaf moet alle zijlen bijzetten. “De inhoud van de krant zal de komende tijd noodgedwongen worden aangepast“, laat hoofdredacteur Paul Jansen weten. Het dagblad kan niet anders dan het hele draaiboek overhoop gooien. “Want nu onder andere alle voetbalwedstrijden zijn afgelast, is het zinloos sportkaternen op zaterdag en maandag te maken. Er is hier simpelweg geen verhaal te vertellen“, vertelt hij.

Op andere terreinen is er juist weer veel nieuws, vult hij aan. “Wat dat betreft zijn het journalistiek boeiende tijden. Het is een noviteit wat ons land nu overkomt.”

Veel Telegraaf-medewerkers willen niet meer op kantoor komen. “Nu het kabinet heeft opgeroepen zoveel mogelijk thuis te werken, zet ook Mediahuis dat, waar mogelijk, in gang. Voor De Telegraaf-redactie heeft dat een flinke impact.

Webredacteuren, vormgevers en eindredacteuren blijven thuis en op de redactie zit een klein basisteam. “Moderne techniek maakt veel goed.

Voorop staat dat De Telegraaf blijft verschijnen, in print en online. Juist in deze tijd is de behoefte aan nieuws groot, zien we.

Foto: Telegraaf

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen