Angela de Jong: ‘Dit moet je kijken in quarantainetijd!’

Geplaatst op zo 15 mrt 2020 om 10:15

Voor Angela de Jong zal het meevallen om eventueel in zelfquarantaine te moeten. Als tv-recensent is haar leven eigenlijk al een soort zelfquarantaine: dagenlang bivakkeert ze op de bank om naar de beeldbuis te kijken. En als ze daarmee klaar is blijft ze zitten om er een kwaadaardig stukje over te schrijven. Maar wat moeten al die Nederlanders nou met een echte baan? De Jong heeft in het AD vijf tips op een rijtje gezet voor wat ze kunnen gaan kijken in het geval van coronaquarantaine.

Van de vijf tips van Angela de Jong zijn er drie te bekijken bij de NPO, één bij RTL en één bij SBS. Het is geen geheim dat de tv-kenner vooral gecharmeerd is van publieke programma’s.

Naast Oogappels, Hollands Hoop en Onze Jongens op Java recommendeert De Jong de commerciële programma’s Topdokters en Urk, van respectievelijk RTL 4 en SBS 6.

Wat is er zo goed aan deze twee titels? In Topdokters geven specialisten een inkijkje in hun werk en leven. “Je krijgt een bijzonder kijkje in hun werk en privéleven én in hun hart en hoofd.

Urk is leuk omdat er zo veel excentrieke types rondlopen, vindt ze. “Neem bijvoorbeeld het vriendenduo kapper Teun Föhn en vissersvrouw Nelie“, zegt ze.

Hoewel de meeste Nederlanders in quarantainetijd naar Netflix zullen grijpen, heeft ze daar geen tips voor.

Foto: RTL
49 Reacties op “Angela de Jong: ‘Dit moet je kijken in quarantainetijd!’”


 1. Dronten

  Ik heb de tips niet nodig want ik gebruik liever mijn gezonde verstand

 2. kantoorpik

  Laat dat wijf toch kletsen, zij weet van niks en het minste van tv, het is een kwaadaardige roddeltante zonder empathie en ze stinkt uit haar muil

 3. Een echte kerel

  Na wat ze zei over het corona virus kan ik deze dikke trol niet luchten of zien. Die heeft echt het iq van een veldmuis.

  Housevision op rtl staat hier aan nu. Wie is die donkere schoonheid?

 4. kritisch avro-lid

  Obese paddekop. Ga iets nuttigs doen ipv chips etend tv te kijken (lineair) en daar zure stukje over te schrijven. Meer algemeen aan de reaguurders hier: ban het AD en de Telegraaf met hun nutteloze inhoudsloze flut stukkies over de NL televisie en de B-garnituur BN-ers. En ban gelijk mediacourant dat ook het niveau van kattebakbulling niet overstijgt

 5. X

  Zij is echt niet meer serieus te nemen na het oranjegevoel bij corona voor zover men dat al deed.

 6. Curryworst

  De ironie is dat mw. De Jong columns over tv-programma’s wilde schrijven waar andere recensenten hun neus voor ophalen. Dus geen stukjes produceren over nauwelijks bekeken late avond NPO2 docu’s voor het NRC-lezer maar meer stukjes over tv waar tante Truus uit Hoogeveen graag naar kijkt.
  Uiteindelijk vist ze in dezelfde kleine vijver als haar collegaatjes van het Parool, Volkskrant en NRC.

 7. By the way

  Lekker belangrijk allemaal… vijf tv programma’s kijken om het leed te verzachten. Hoe bedenk je het.

 8. Bob

  @Curryworst: woon je in de Randstad?

 9. anoniem

  Ik denk dat als je doodziek bent, wel wat anders aan je hoofd hebt…

 10. Guttegut

  Wellicht kan Angela wat minder gaan eten in corona tijd.

 11. Joost

  @anoniem
  Leer Nederlands!

 12. Bobbelebob

  Niemand zit op haar zeurtips te wachten.

 13. Caramba

  “om er een kwaadaardig stukje over te schrijven”
  Om in hetzelfde stuk de bewering volkomen te ontkrachten. Het lijkt De Telegraaf wel.

 14. Sjesus hè

  Zit naar een oude Hollywood film te kijken met Elizabeth Taylor.. The last time i saw paris. Net 5.

 15. Vrm MP Colijn

  Misschien een geste aan NPO om de betaalmuur bij NPO Plus tijdelijk op te heffen? Bijv om zde hele serie 1 van Oogappels Tse bekijken?

 16. david

  @colijn. ja want 2,95 lukt echt niet meer in tijden van corona. bovendien eerste maand gratis.

 17. Gers Pardoel

  Advies van Gers: blijven knuffelen!

 18. Jantien Visser

  Ongelofelijk wat een armoede! Niet weten wat je moet doen als je gedwongen thuis zit en dan maar dom de hele dag voor een scherm hangen? Wij als gezin zouden uit ons dak gaan! Lekker niet naar school, fijn al die plannetjes uitvoeren die door daar gejakker van het werkende leven altijd maar voor je uit schoof.
  Al je planten verpotten, verstel klussen doen, je eigen kleding naaien, al die spellen spelen met elkaar. De badkamer opknappen of blinkend schoon maken. Ook dit keer met de tandenborstel tussen de voegen! En zo kan ik A-4tjes lang doorgaan. Wat een leeg leven, als je niet eens in staat zou zijn, om je, desnoods in je eentje, lekker te vermaken. En ben je grieperig, dan ligt het alleen lekker in je bed met allemaal kussens in je rug. Dan wil je toch alleen maar slapen en hopen dat je beter wordt.

 19. Cliché

  @jantien – helemaal gelijk. Bovendien blijken mensen met overgewicht het meest complicaties te hebben van COVID-19, dus nog meer reden om geen couch potatoe te worden.

 20. Trudy

  En Angela maar wapperen met haar Corona vlaggetjes….

 21. teuntje

  Lekker belangrijk

 22. Emiel

  Waarom blijven we deze vrouw nog aandacht geven. Zolang we lezen wat zij schrijft blijft ze in het AD verschijnen of in programma’s langskomen.

 23. critikast

  @Emiel
  Omdat ze fantastisch is en geen blad voor de mond neemt. Durft BN-ers te bekritiseren, behalve dan Jinek, maar dat nemen we voor lief. Angela is een geweldig leuke vrouw, sensueel ook nog en dat kunnen veel BN-ers niet van zichzelf zeggen.

  @redactie
  Waarom wordt er niet ingegrepen als er hier onwelvoeglijk taalgebruik en scheldpartijen aan de orde van de dag zijn? Omdat het zondag is misschien ? Schandalig wat je hier soms leest, ook n.a.v. dit onderwerp !

 24. X

  @critikast, dat heb ik al een paar keer gezegd hier, de enige respons die ik krijg is nog meer gescheld. Echt niet te geloven wat hier geplaatst mag worden. Maar ze doen hun best maar, maar als dit zo doorgaat kunnen ze de site wel opheffen. Gaat nergens meer over veelal.

 25. J. Plafond

  X, waar heb je het over? Mensen hebben zo hun mening en die komt niet altijd overeen met de jouwe. Leer ermee leven en zanik niet als een kind.

 26. X

  J.Plafond je kan je mening ook fatsoenlijk uiten.

 27. J. Plafond

  Dat was fatsoenlijk. Dat jij nou meteen op je microрenis getrapt bent…

 28. Een echte merel

  @een echte kerel

  Nina piguillet happia. Rotterdamse uit 1982 met Gahanese wortels.
  Maar maak je geen illusies ze heeft natuurlijk al een dochtertje van een vermogende vijftiger die toe was aan een tweede leg.

 29. X

  Ik heb het niet perse over jou maar in het algemeen.
  Bovendien heb ik geen penis.

 30. J. Plafond

  Ah, dat verklaart je gezanik.

 31. X

  En ga nu aan het werk. Ben nl verpleegkundige.
  Late dienst die hopelijk niet overgaat naar nachtdienst. Groeten.

 32. J. Plafond

  Succes, en bedankt!

 33. Bart

  Ik heb een tip voor als je thuis zit: De Mol België. Je kunt kijken via de site van VIER. Als postcode invullen 2000. Er staan 4 seizoenen op en het nieuwe seizoen is bezig. Kun je voorlopig vooruit. Vele malen leuker dan de Nederlandse Wie is de Mol.

 34. Chiel

  @Bart, Het is gelukt dus! MOOOI!

 35. Dadel

  Angela is wel zo ongeveer de laatste die mij vertelt wat ik moet. De arrogantie.

 36. Commerciële Yoghurt

  Topdokters is zeker een Top programma!

 37. Erwin

  Ja, nu is het allemaal nog grappig. Als je morgen naar je werk gaat of je kinderen naar school brengt, ben je niet meer te redden zó dom. Over een week zeg je ‘had ik maar’. Dit is HEEL serieus en mensen denken nog steeds dat het wel overwaait. GA JE DRUK MAKEN, NU. HET IS VAN LEVENSBELANG.

 38. Bedorven Aambeienspleet

  Bingewatch Tips:
  – Narcos (+ Narcos: Mexico)
  – Lucifer
  – Corporate
  – Succession
  – Taboo
  – Peaky Blinders
  – Chernobyl
  – Impractical Jokers
  – DARK

 39. Bedorven Aambeienspleet

  Mocht je deze series trouwens bekijken; dan kijk je bijna nooit meer naar Nederlandse tv. Dus wees gewaarschuwd.

 40. kantoorpik

  Angela de Jong die het van de week nog had over het oranjegevoel door het coronavirus, dat was toch wel zo’n beetje de druppel om die mevrouw de deur te wijzen bij het AD. Ze is toch gewoon gek? Weg met dat mens!

 41. Paulus

  Tv recensent? 😂😂😂 Omschrijving: de hele dag op de bank zitten met zakje chips, wijntje, scheten laten, jeuk, en stinken van de sweet, en daarna zeiken. Geen wonder dat ze met dag vetter wordt. Miss biggy moet straks een grotere bank lopen. Let maar op.

 42. Richard de Bie

  Mensen wie helpt me ????? Waarom is Angela de Jong zo belangrijk
  ik woord ziek van haar en het ergste is schijtpapier is bijna uitverkocht door de mensen die zijn gaan hamsteren ik vind het een mens van NIKS ieder voor zich natuurlijk maar waarom woord ze als een god gezien en vinden ze haar mening zo belangrijk . Tevens bepaal ik zelf wat ik kijk daar heb ik geen mening voor nodig van wie dan ook wel een werkende afstand-bediening . zo als doe maar al zong er is een knop op je tv die helpt je zo uit de puree En de mening van Angela boeit me geen reed

 43. Maroo

  Angela zit gezellig op de bank met haar Corona-vlaggetjes en slingers. Heerlijk vind ze het, dat oranje-gevoel wat er nu al is en dat zonder EK of WK. Nog zo’n dombo die totaal niet doorheeft wat er aan de hand is. Alsof iemand dit leuk vind ??!!

 44. Bart

  @Chiel Ja gelukt! Dank je wel

 45. Elbert

  Wie zet Angela de Jong in quarataine?

 46. IKNOW

  Jouw kop wordt met de dag dikker, ga eens wat meer bewegen ipv al die waardeloze NL TV te kijken.

 47. Bart

  @Colijn en david De NPO behoort helemaal geen betaaldienst hebben. De programma’s op NPO Plus horen evenals alle programma’s, series en films gemaakt door de NPO voor iedereen vrij toegankelijk te zijn. Waar en op welk moment dan ook. Iedereen heeft er namelijk al voor betaald. Zo konden al deze programma’s, series en films (van de NPO) gemaakt worden. Hoewel ooit is bedacht dat iets of iemand de rechten heeft en dat daar voor betaald moet worden is dit je reinste onzin. Dit zou alleen het geval moeten zijn als de gene die het programma (serie of film) heeft gemaakt of bedacht dit ook met eigen geld of van investeerders betaald zou hebben. Dit is bij de NPO voor meer dan 90% niet het geval. Als er al iemand de rechten heeft dan zijn wij dat met zijn allen. De politiek zou snel mogelijk zorgen dat NPO Plus word opgeheven en dat de NPO hiervoor na al die jaren voor op de vingers word getikt. Het Beeld en Geluid archief moet voor iedereen in Nederland vrij toegankelijk worden zonder dat hiervoor nogmaals betaald moet worden. Zowel het hele archief online als de zenders NPO Extra moet gevuld worden met deze programma’s.

 48. Elisa

  Wij moeten niks A de Jong

 49. Paulus

  Wedden.. Dat dikke Angela nu op de bank zit te stinken. 😂😂😂

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.