SBS 6 in lockdown: herhalingencircus tijdens crisis

Geplaatst op wo 25 mrt 2020 om 8:34

De coronacrisis raakt ook de tv-wereld hard en dan met name de commerciële televisie: de advertentiebudgetten zijn flink gedaald en tegelijkertijd liggen de meeste opnames stil. RTL 4 heeft ervoor gekozen om de verse programmering uit te smeren over een langere tijd: GTST is teruggeschroefd van vijf naar vier keer per week en de late talkshow – nu Jinek en vanaf mei Beau – is verhuisd van 22.30 uur naar 21.30 uur om verse prime-time-tv te bewaren voor later. SBS 6 gaat wél volledig in lockdown.

Niet alleen is na Shownieuws ook Man Bijt Hond geschrapt en worden vanaf volgende maand herhalingen van Lingo uitgezonden, ook op prime time verschraalt het aanbod voor de kijker die nu massaal thuis zit.

SBS 6 heeft de volgende wijzigingen in de programmering op prime time gemaakt:

Dinsdag: Het programma Getekend voor het leven, dat op 21 april zou starten is uitgesteld. In plaats daarvan worden er herhalingen van Cash or Trash

Woensdag: Het nieuwe seizoen van Hoeveel ben je waard? is uitgesteld. In de plaats daarvan wordt er een eerder seizoen van Hoeveel ben je waard?

Zaterdag: Vanaf 28 maart zijn er herhalingen van Ik hou van Holland te zien. Voor We Want More is er extra tijd nodig voor de opnames, dit programma wordt uitgesteld.

Zondag: De uitzendingen van Miljoenenjacht en Split Screen zijn verplaatst naar het najaar. Vanaf zondag 29 maart worden er herhalingen van Wie het laatst lacht en Frank Visser uitgezonden.

De overige programmering gaat vooralsnog door zoals gepland. Dat betekent onder meer dat Chateau Meiland op maandagavond gewoon op zender blijft.

Foto: SBS








44 Reacties op “SBS 6 in lockdown: herhalingencircus tijdens crisis”


 1. Snake Charmer

  Dus slechts 1 nieuw programma? 🤣

 2. Ron

  En de sbs6 kijker zal het niet doorhebben dat ze kijken naar herhalingen.

 3. GrijzePilion

  Leuk hoor. Misschien kunnen ze die cursus MS-DOS voor beginners uit 1995 eens herhalen. Wil daar echt serieus iets mee doen want MS-DOS komt terug!

 4. Curryworst

  Tegenwoordig is RTL5 een kopie geworden van het oude SBS6.
  Dus voor actie met politie, handhavers en ambulancepersoneel moet je bij RTL5 zijn.
  Ook worden de typische volvette armoedzaaiers gevolgd tijdens hun dagelijkse beslommeringen bij de Lidl. Programma’s waar SBS6 ooit patent op had.

 5. Astrid-Op1 1,6 miljoen

  RTL gaat een maand later de hele avond in de herhaalstand.

 6. M.

  Coronavirus, heeft de wereld veranderd, omkeer in de menselijk bestaan…

 7. Robert van Dam

  Wat gaat Talpa 28 augustus eigenlijk uitzenden met het 25 jarig jubileum van SBS6? Weet iemand dat?

  Waarschijnlijk The Best Of…Kim Lian programma’s….oh nee
  Dance as One
  DanceSing
  The Winner Is,
  6Inside,
  Flirty Dancing,
  Drone Masters,
  Opgezadeld met Britt,
  Mag ik jullie oma zijn?,
  Gordon tegen Dino,
  De Sollicitatie,
  De Scheetjes
  The World’s Best
  Hart van Oranje
  Klinkt Smakelijk
  House of Talent
  Filmster Gezocht
  De Poppen show

  ga zo maar door! Pareltjes van 25 jaar SBS6

 8. Robbert

  Als SBB6 slim is dan herhalen ze RAD VAN FORTUIN met André Hazes
  Spelletjes scoren in deze tijden André Hazes veel populairder dan drie jaar terug.
  En meteen 100 afleveringen op de Plank

 9. powered by jasper

  Meiland 6

 10. OMG

  Logische keuze om programma’s te herhalen, met de gemiddelde kijkcijfers van SBS van rond de 600.000 is er nog veel potentie om kijkers die nog nooit hebben gekeken, kennis te laten maken met ‘nieuwe’ programma’s op SBS.

 11. Curryworst

  Een nieuwe reeks van de Meilandjes in hun chateau schiet ook niet op want geen gasten door corona.
  Dan maar herhalingen uit de gloriejaren van SBS6: Over de Rooie, Jerry Springer, Domino Day.

 12. tv goed idee

  Ik ben blij dat het nieuwe programma Waar is dat feestje wel doorgaat, ik vind het gezellig en ik moet er veel om lachen, die Huisman is kostelijk zo onder de mensen!

 13. Robert

  Waldolala moet terug op tv.

 14. Broer van...

  De mens wilde t zoet, mooier, zoeter…groter ook, Maar dit is slechts het begin van de naar beneden.
  Zoet verandert in heel erg zuur en dit is slchts een onbelangrijk begin, wat doet Rtl of Talpa. Het echte zuuur voor iedereen komt nog en wordt voelbaar voor iedereen en gaat jaren duren. Natuurlijk treft het altijd de meest kwetsbare harder en zeer langdurig. Blijf daar altijd attent op. Alles wat verloren gaat voelt voor hen als ( onbedoelde?) een amputatie en de hevige pijn van nog meer verlies.

 15. Huismaker

  TIP ! Ziggo-klant ?
  Gratis Film 1,2,3 en 4. In ieder geval tot half april.
  En ook opnemen met je NEXT-kastje. Genieten !

 16. Bart

  @OMG Ze moeten juist niet kiezen voor recente herhalingen maar juist van langer geleden. Ja in het kader van het 25 jarig bestaan van de zender. Dit is een uitgelezen kans om te testen bij de kijker wat (nog) wel en niet werkt in deze tijd. In het geval van SBS is dat wel lastiger en bij RTL. Een programmering met oude programma’s (jaren 90 en 00) met daarnaast oude/familie/nostalgie series en films in elkaar draaien is echt niet zo duur als je maar een beetje creatief bent.

  Extra inkomsten kunnen de RTL en SBS zenders bijvoorbeeld genereren door overdag tussen de programma’s door interactieve spelletjes voor prijzen en geld te doen met de kijker. 2.0 versie van Call tv. Dit mag weer gewoon sinds vorig jaar januari. Bijna hele dag kan men bij RTL en SBS tevens een SMS/chat/foto balk laten lopen waar die mensen die allemaal thuis zitten berichten heen kunnen sturen. Een paar keer dag kunnen sommige berichten en foto’s wat verder worden uitgelicht. Helemaal niet duur om in elkaar te zetten en het levert weer extra geld op.

  SBS heeft het qua nieuwsvoorziening al verloren van de NPO en RTL dus kunnen zij kiezen voor de verstrooiing. Ben je dat geklets of corona even zat dan heeft SBS een alternatief. En dan geen recente herhalingen. Die hebben de mensen die het wilde zien (je doelgroep) pas geleden al gezien.

 17. robb

  Dat gaat ook bij de npo en rtl gebeuren .

 18. Tycho Graagnat

  @Huismaker,

  Heel aardig van Ziggo en Kpn.
  Maar dat Film, 1, 2 en 3 is voor 90% bagger.

 19. Bart

  Armoe. Ze kunnen toch wel een andere nieuwe quiz snel maken zonder veel publiek?

 20. MediaPrak

  @tv goed idee: Ja, waar is eigenlijk nog heden ten dage een feestje? Als er nou bij de ‘semi lock down’ een totaal misplaatst programma is…. En hoe staat het met de ontslaggolf op de Rietlanden en de Bergweg?

 21. JobF

  https://tv.talpanetwork.com//wp-content/uploads/2020/03/Monthly-Inside-Mei-2020.pdf
  Wordt in mei alleen maar erger met herhalingen. Alleen maandag en donderdag geen herhalingen…

 22. Annoniemus

  Dat word dan de genadeklap voor SBS6 als ze overgaan tot herhalingen , daar schijten kijkers bagger van !

 23. Klaas Flink

  Wat een ongelofelijke armoe. Het is al niet veel meer met SBS en dan nu de herhalingen van programma’s waar al eerder niemand naar keek. Haal die klotezender uit de lucht of verhuur ‘m per avond aan mensen met wat meer creativiteit in de bovenkamer dan wat daar nu rond loopt. Verhuur mij maar 1 avond, ik maak er wel wat van; in ieder geval met meer smaak en gegarandeerd zonder Gordon, Patty of Andre; dat is al eerste kwaliteitsinjectie

 24. Boerenverstand

  Curryworst: Jerry Springer hoeft niet eens herhaald te worden. Afleveringen zat die nog nooit in Nederland uitgezonden zijn. SBS6 wilde zich echter niet meer met dit programma identificeren. Maar er zijn ook nog genoeg andere leuke Belgische, Britse, Amerikaanse en Duitse programma’s die nog nooit in Nederland vertoond zijn. De inkopers van Talpa en RTL moeten gewoon beter hun best doen.

 25. Martien

  Ach mensjes, trek het je allemaal niet zo aan dat coronavirus. Laten we lekker gaan wijnen, wijnen, wijnen!

 26. Zomaar

  Meilandjes waarschijnlijk al allemaal opgenomen.
  Maar recentelijk uitgezonden programma’s herhalen? Kunnen ze niets beter verzinnen?

 27. Dennis

  In het najaar zal SBS niet meer bestaan!

 28. Zomaar een persoon

  Het valt me nog mee dat het schema niet gevuld wordt met een extra dosis Komt Een Man Bij De Dokter en/of Lachen Om Home Videos. Zo op het oog, tenminste.

 29. Anne

  Maar de subsidieparasieten van de NPO kunnen natuurlijk rustig doorgaan met graaien en cashen. Die NPO-chef Rijxman krijgt meer geld dan de baas van het RIVM en meer dan de ministers.

 30. Locked down Talpa TV?

  Sport7, TV Tien, Talpa TV.

  Binnenkort de stekker er uit.

 31. Anne

  @11:04
  Zou je mooi vinden hè, alle private bedrijven die zichzelf moeten bedruipen failliet en alleen de sstaatsomroep die met belastinggeld overblijft. Eén staatsomroep, één waarheid!
  Verder kijken dan je neus lang is, zit er voor jou blijkbaar niet in.

 32. Mark

  Rad Van Fortuin zou idd kunnen in de vooravond ipv 50/50. Maar iik denk dat Dreetje een goed contract heeft opgezet. Dat ie dik betaald wordt bij herhalingen omdat ie “zo groot is geworden”. Dat soort artiesten vraagt altijd de hoofdprijs; zie maar de de gages voor een half uurtje. En nu ie niet kan optreden zal ie er alles aan doen om op een andere manier te cashen.

 33. teuntje

  Dank God voor Netflix wat een armoe die TV Waarom geen Engelse series uitzenden geukkig is er BBC 1 en BBC 2 en BBc First geweldige series Ned TV is om te huilen vooral RTL en SBS6

 34. xandertje

  Lekker creatief. Ok, ik geef een tip….
  SBS6 LUCKY13 met presentator Rob Janssen met kwis waarbij heel nederland met mobiel meedoet zo goed mogelijk de vragen te beanwtoorden kan zo weer van stal worden gehaald. Gezellig!

  PS: Mijn eerdere tip Corona Inside is opgevolgd. Mijn bankrekening volgt.

 35. Jolanda Braaksel (columniste)

  Mijn acorona-advies als hoogwaardig columniste is: herhaal alle programma’s ooit gemaakt door Kim Lian van der Mey. Die zijn namelijk voor iedereen nog volledig nieuw.
  Ik ben een stijlvolle, intellectuele en coronavrije vrouw.

 36. Bart

  @xandertje Ja goed idee. Iets in die trant zei ik ook al hierboven.

 37. Chiel

  Ze zouden ‘De Code Van Coppens’ aan kunnen kopen bij SBS.

 38. MERS Pardoel

  “De overige programmering gaat vooralsnog door zoals gepland. Dat betekent onder meer dat Chateau Meiland op maandagavond gewoon op zender blijft.”

  Onder meer? Dat is serieus het enige programma dat nieuw is en niet herhaald wordt (hoewel het wel een herhaling van zetten is)

 39. William

  Alleen SBS 6 in de lucht houden en eens programma ’s herhalen die ouder zijn, ook dramaseries. Niet ptogramma ’s die enkele maanden oud zijn.

 40. Guttegut

  Ik denk dat de gemiddelde SBS6 tokkie geen idee heeft dat ze naar een herhaling zitten te gluren

 41. Mick

  Had dan wat leuke oude shows uitgezonden.

 42. Erica Lemmer

  Wat fantastisch dat SBS helden maakt van alle zorgverleners in Nederland in de reclamefilmpje. Hartverwarmend met dat mooie liedje erbij

 43. Commerciële Yoghurt

  Het lijkt me toch heerlijk voor SO1, 2 en 3, om uit de staatskas te kunnen rousen, nu de STER inkomsten teruglopen.

 44. Doe

  Veronica is 13 dagen geleden geleden gestopt met swatt s3 met aflevering 14 kwam ik vandaag achter Vorige week was een hh van dat zelfde seizoen aflevering 7 en morgen afl 8.

  Rare actie ipv bv Macgyver te hh en dan daarmee door te gaan.

Televisienieuws



Mail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.