Martine van Os angstig: ‘Met aversie naar MAX-studio’

Martine van Os (62) gaat elke dag met een ‘enorme aversie’ naar de tv-studio van Omroep MAX voor de live-uitzending van haar programma Tijd voor MAX. Dat bekent de presentatrice vandaag in het AD. Wat vindt Van Os ervan dat ze in coronatijden nog gewoon naar haar werk moet? “Aan de ene kant fijn omdat je nog iets te doen hebt, maar ik voel ook elke keer een enorme aversie om me weer onder de mensen te begeven, hoezeer we ons ook aan de regels houden“, zo vertelt ze.

Terwijl ze op haar werk elke dag diverse mensen tegenkomt, probeert Van Os in haar privéleven nauwelijks contact te hebben. “Het verdrietigst vind ik dat we onze kinderen niet kunnen zien.”

Haar dochter werd vorige week 32. “We zijn vanuit Hilversum naar Amsterdam gereden om op de stoep op de Prinsengracht, waar ze woont, met inachtneming van de afstandsregels een cadeau te overhandigen.”

Het was een emotioneel tafereel. “We hebben nog gezegd dat we heel veel van haar houden en toen zijn we teruggereden. Terwijl iedereen elkaar zo hard nodig heeft, moet je juist afstand nemen. Dat voelt zo tegenstrijdig.”

De angst werd groter bij Van Os toen ‘een paar goede vrienden’ werden geveld door het coronavirus. Een van hen ligt zelfs aan de beademing.

Het AD-interview met Martine van Os kunt u lezen via Blendle.

Foto: Janita Sassen / MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen