Will Koopman leeft mee met freelance tv-makers

Sterregisseur Will Koopman, bekend van onder meer Gooische Vrouwen, merkt dat veel tv-makers tijdens deze coronacrisis in een benarde positie zitten. Ze slaapt daar niet lekker van. Dat bekent ze in gesprek met het AD. De televisiewereld stikt van de freelancers, die door het annuleren van tv-producties ineens zonder inkomen zitten. Ook Koopman werkt met veel freelancers en daar maakt ze zich best wel zorgen over. Ze vindt dit een heel rare tijd. “Het is te bizar voor woorden.”

Koopman had zoiets totáál niet aan zien komen. “Wie had kunnen bedenken dat dit ons zou overkomen? Ik merk dat ik veel vroeger wakker schiet dan voorheen.”

Wat maalt er dan in haar hoofd? “Ik denk in deze tijden vooral aan de zzp’ers met wie wij als productiebedrijf veel te maken hebben.”

Ze hoopt dat al die zzp’ers in de tv-wereld snel weer kunnen werken. “Een paar weken geleden stonden we nog te draaien voor Meisje van Plezier. Dat ligt nu helemaal stil. We hopen de draad zo snel mogelijk weer op te pakken.”

Eerder liet minister Eric Wiebes weten dat zzp’ers zelf gekozen hebben voor het dragen van risico’s. Dat kwam hem op fikse kritiek te staan, aangezien de uitbraak van het coronavirus een buitengewoon uitzonderlijke gebeurtenis is.

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen