Will Koopman leeft mee met freelance tv-makers

Geplaatst op do 26 mrt 2020 om 11:49

Sterregisseur Will Koopman, bekend van onder meer Gooische Vrouwen, merkt dat veel tv-makers tijdens deze coronacrisis in een benarde positie zitten. Ze slaapt daar niet lekker van. Dat bekent ze in gesprek met het AD. De televisiewereld stikt van de freelancers, die door het annuleren van tv-producties ineens zonder inkomen zitten. Ook Koopman werkt met veel freelancers en daar maakt ze zich best wel zorgen over. Ze vindt dit een heel rare tijd. “Het is te bizar voor woorden.”

Koopman had zoiets totáál niet aan zien komen. “Wie had kunnen bedenken dat dit ons zou overkomen? Ik merk dat ik veel vroeger wakker schiet dan voorheen.”

Wat maalt er dan in haar hoofd? “Ik denk in deze tijden vooral aan de zzp’ers met wie wij als productiebedrijf veel te maken hebben.”

Ze hoopt dat al die zzp’ers in de tv-wereld snel weer kunnen werken. “Een paar weken geleden stonden we nog te draaien voor Meisje van Plezier. Dat ligt nu helemaal stil. We hopen de draad zo snel mogelijk weer op te pakken.”

Eerder liet minister Eric Wiebes weten dat zzp’ers zelf gekozen hebben voor het dragen van risico’s. Dat kwam hem op fikse kritiek te staan, aangezien de uitbraak van het coronavirus een buitengewoon uitzonderlijke gebeurtenis is.

Foto: RTL
14 Reacties op “Will Koopman leeft mee met freelance tv-makers”


 1. Astrid

  Meisje van Plezier. Dat ligt nu helemaal stil.
  —–

  Ook bij RTL zitten ze op de bank. Door hoor je PvdVorst niet over.
  Achterbakse hypocriet.

 2. Piet Pannelap

  Voor de niet-BN’ers in medialand en daarbuiten is dit een klote tijd.
  #staysafe, #stayathome, succes daarna!

 3. Speedyt

  Sterregisseur??? Gooise vrouwen en Meisje van plezier getuigt nog niet van sterregiserend vermogen. Ik hoop dat er wat beters op haar cv staat want wel bekende TV naam.m

 4. Ruud

  Ik heb vroeger wel eens met haar een productie gedraaid; zelden een valser kreng ontmoet die vooral vriendjes uit haar eigen circel bevoordeelde op een gluiperige achterbakse manier.

 5. Koos

  Wat voel ik me een ONBENUL in onze maatschappij.
  Heeft het nog wel zin om te leven of moet ik gaan emigreren.
  Ik ergerde me al DOOD aan de zogenaamde “BN’ers”
  Als je een kunstje kon doen of een bekende ouder hebt dan hoor
  je bij deze categorie.
  Nu komt er zelfs nog een “STERREGISSEUR” bij, wat heeft deze nobody geregisseerd, alleen maar nietszeggende dingetje met blonde Linda.

  Ik zou het heel erg goed vinden om al deze nobody’s te negeren, wat maakt het mij uit dat eentje van hun besmet is, noem dan die andere duizenden dan ook.

  IK heb SCHIJT aan “BN’ers, ik heb schijt aan alles wat uit commerciele kokers komt.

  Lang leve NPO

 6. WK.

  RUUD FOR PRESIDENT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Helemaal met hem eens.

 7. Arie Schoenlepel

  @Koos…
  Ook bij de NPO worden BN’ers gekweekt. Sorry man. Veel sterkte.

 8. Ben

  Goed dat deze crisis er is, veel mensen moeten heel goed wakker geschud worden.

 9. Rastom

  Eerst vet cashen En dan nu Bloeden zo gaat dat

 10. Oei!

  Eens Ruud 12.43 uur.
  Ik heb ook ooit een productie met haar gedraaid. Inderdaad een vals en achterbaks kreng. Ze heeft alleen maar veel werk omdat Linda graag met haar werkt.
  Alles wat ze maken ziet er ook hetzelfde uit: hapklare de Mol-brokken. Niet kauwen, gewoon doorslikken.
  Sterregisseur. Hahaha!!!!
  Linda’s poppetje die te pas en te onpas wordt ingezet. Net als Tjitske. Saai en voorspelbaar.

 11. Zomaar een persoon

  @12:43 en 18:35 – Daardoor is ze ook gekomen waar ze is. Met oprechtheid is een positie als de hare niet bereikbaar.

 12. Robbie

  Jongens, waar slaan al deze negatieve reacties op? Will Koopman is bezorgd over ZZP-ers die het heel lastig hebben deze tijd om hun kinderen te onderhouden, de huur en eten te betalen. Daar maakt zij een terecht punt, zeker als je ooit een keer met haar gewerkt hebt dan weet je hoe het werkt binnen die wereld.

 13. Nope.

  @ Robbie: heet jij miss. eigenlijk Zipje??

 14. Joost

  Will Koopman noemt zichzelf geen sterregisseur, dat maakt MC er van. Het was gewoon een leuk interview in het AD , wat wordt overgenomen en deze nare reacties oproept. Ze heeft overigens ook Oogappels geregisseerd voor de NPO

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.