Ook NPO-dj’s voorlopig achter plexiglas

De NPO gaat zijn radio-dj’s net als Talpa Radio beter beschermen tegen corona. Er worden plexiglasschermen geïnstalleerd in het NPO Radiohuis. Dat heeft de publieke omroep laten weten. Radiomakers zitten altijd relatief dicht bij elkaar en daar is het coronabeestje gek op. “Om de medewerkers in het Radiohuis van NPO zo optimaal mogelijk te beschermen tegen het coronavirus, worden in de studio’s plexiglasschermen geplaatst tussen de verschillende werkplekken.”

De plaatsing ligt in het verlengde van eerdere maatregelen om de kans op besmetting zo laag mogelijk te houden, licht een woordvoerder toe.

Welke maatregelen heeft NPO Radio nog meer genomen? “Eerder is al de schoonmaakfrequentie in het Radiohuis opgevoerd en de medewerkers gebruiken daarbovenop extra hygiënedoekjes om knoppen, schuiven, etc, schoon te maken. Iedereen werkt nu met een eigen plopkap op de microfoon.”

Het aantal gasten en medewerkers in de studio’s wordt bovendien zo laag mogelijk gehouden en uitzendingen en optredens vinden niet meer voor publiek plaats.

Ook verblijven de medewerkers niet langer dan strikt noodzakelijk in het Radiohuis, besluit de woordvoerder.

Foto: Talpa Radio

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen