Ook NPO-dj’s voorlopig achter plexiglas

Geplaatst op do 26 mrt 2020 om 13:15

De NPO gaat zijn radio-dj’s net als Talpa Radio beter beschermen tegen corona. Er worden plexiglasschermen geïnstalleerd in het NPO Radiohuis. Dat heeft de publieke omroep laten weten. Radiomakers zitten altijd relatief dicht bij elkaar en daar is het coronabeestje gek op. “Om de medewerkers in het Radiohuis van NPO zo optimaal mogelijk te beschermen tegen het coronavirus, worden in de studio’s plexiglasschermen geplaatst tussen de verschillende werkplekken.”

De plaatsing ligt in het verlengde van eerdere maatregelen om de kans op besmetting zo laag mogelijk te houden, licht een woordvoerder toe.

Welke maatregelen heeft NPO Radio nog meer genomen? “Eerder is al de schoonmaakfrequentie in het Radiohuis opgevoerd en de medewerkers gebruiken daarbovenop extra hygiënedoekjes om knoppen, schuiven, etc, schoon te maken. Iedereen werkt nu met een eigen plopkap op de microfoon.”

Het aantal gasten en medewerkers in de studio’s wordt bovendien zo laag mogelijk gehouden en uitzendingen en optredens vinden niet meer voor publiek plaats.

Ook verblijven de medewerkers niet langer dan strikt noodzakelijk in het Radiohuis, besluit de woordvoerder.

Foto: Talpa Radio
17 Reacties op “Ook NPO-dj’s voorlopig achter plexiglas”


 1. Mctje

  Dit heeft geen enkele zin. Ps Hier word uitgelegd in het nederlands hoe het echt zit met het virus.
  https://youtu.be/C2kA73RWPDs

 2. anoniem

  Kan me ook wel voorstellen dat men het personeel desnoods schijnveiligheid biedt, omdat je anders niet meer naar je werk durft..

 3. anoniem

  @Mctje: Zou een coronavirus misschien een graancirkeltje in het klein zijn? :-)

 4. Laura

  En dan een foto van de studio van 538 erbij plaatsen….

 5. Mctje-19

  @Mctje

  Tering, wat ben jij een ongelofelijke mongool. Dom bij elkaar geraapt en geplankt filmpje waar ook beelden tussen zitten van vóór november 2019. Totaal niet serieus te nemen.

 6. Mctje-19

  *geplakt

 7. Flupke

  Of de draaitafels goed schoonmaken. http://www.faqt.nl/recent/zeep-bleek-en-spiritus-hiermee-dood-je-corona/

 8. Timo

  @Mctje Vooral met je kop in die complotten blijven hangen, het leven wordt dan wel heel zwaar voor je, he? Het is schandalig dat je dit soort video’s overal en nergens post, je zou er voor opgepakt moeten worden. Heb je enig idee wat je hiermee bereikt? Kom met empirisch bewijs, geen in elkaar geflanste video’s met nepnieuws! Ga lekker Baudet stemmen.

 9. Henk

  @Timo
  80% van de kiezers stdmt volgend jaar op FvD.
  En terecht.

 10. Henk

  @Timo
  80% van de kiezers stemt volgend jaar op FvD.
  En terecht.

 11. Realist

  @Henk. GIstermiddag nog de Tweede kamer commissie gevolgd met daarin info van de baas van het RIVM? Ook jouw held/goeroe nog gezien. Hij mocht ook een vraag stellen
  Hij zei letterlijk: “ik heb niets nieuws gehoord….DAAROM heb ik ook geen vragen meer”.
  Als je dit kunt zeggen en je vindt Baudet nog altijd top,….. dan is dat terecht. Blijf vooral in dat wereldje, zodat wij kunnen zien waar die beperkte hersencellenkolonie zich bevindt.

 12. Arie Schoenlepel

  Hadden zie die bij NPO radio nog niet???? Was in de veronderstelling dat die er al zouden zijn vanaf de aanstelling van Giel Beelen.

 13. Kevin Frikandel

  Ze kunnen beter die DJ’s tegen zichzelf beschermen.

  Wie was die tyfusmongool van radio10 ookalweer met zijn chinezen corona lied? Oh oh wat grappig was dat zeg, zeker als je dat in de context van de huidige situatie zet; dan is het misschienwel het grappigste ooit…..

  Not

 14. tim

  Ik had me voorgenomen dit jaar meer positieve opmerkingen te plaatsen maar het wordt me wel erg moeilijk gemaakt.

 15. Arie Schoenlepel

  Stay strong Tim (18:44)

 16. Mark

  Ze kunnen ook gewoon weer in het glazen huis gaan zitten…

 17. Theo

  Een fotootje met Frank en Jelte van 538 bij een artikel over NPO-deejays… Beetje raar…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.