Rob de Nijs wilde publiekloos DWDD eigenlijk afzeggen

Rob de Nijs wist de kijkers van De Wereld Draait Door vrijdag tot tranen te roeren met zijn emotionele optreden, maar had er bijna niet gezeten. Hij wilde de talkshow last minute afzeggen. Dat onthult de zanger vandaag in De Telegraaf. De 77-jarige De Nijs, die last heeft van Parkinson, wist de kijker te emotioneren: met een licht trillende hand aan de microfoon zong hij het nummer Niet Voor Het Laatst. Zijn optreden in de talkshow stond al geruime tijd gepland, maar ging bijna niet door.

Heel even had de zanger er geen zin meer in. “Dit optreden bij Matthijs van Nieuwkerk stond, denk ik, al wel twee maanden in de agenda. Maar het oprukkende corona haalt een streep door vrijwel alles. Dus toen we hoorden dat het wel door zou gaan, maar zonder publiek, dacht ik eerst: ’Ja, wat is dat nou? Dat wordt toch niks, zal ik dat nou wel doen?’.

Uiteindelijk besloot hij om toch te gaan, aangezien hij in de theaters nu ook niets te doen heeft. “Laten we die stukken maar doen, zei ik, natuurlijk helemaal niet vermoedend hoe het zou uitpakken in die lege studio, met dat donkere decor en die stilte… Alles viel op zijn plek!

De Nijs, die het fijn vindt dat hij tegenwoordig ook door links erkend wordt, was blij met de complimenten van Van Nieuwkerk. “Matthijs was door het dolle. Dat ben ik ook niet gewend. Niet dat hij anders niet aardig is, maar dan was hij heel koel, en nu zei hij een paar keer: ’Wat heb je dát mooi gedaan…’

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen