‘Eddy Keur moet terugkeren op landelijke radio’

Eddy Keur is vier jaar na zijn ontslag bij Radio 538 verdwenen in de krochten van de regionale radio, maar onlangs dook hij ineens weer op bij een nationaal medium: hij is tegenwoordig te zien als deskundige in Shownieuws op SBS 6. Hij brengt de nodige sjeu in het programma, vindt oud-Veronica-dj Patrick Kicken. Het liefst ziet hij Keur ook weer terugkeren op de landelijke radio. “Eddy Keur is zoals je hem kent van de radio ook als je met hem optrekt. En dat zijn de echte talenten“, zegt hij.

De radio van nu is te veilig, zegt Kicken in een column op Spreekbuis.nl. “Eddy is wat de Amerikanen een ‘dangerous air personality’ noemen“, legt hij uit. “Hij is iemand waar je naar luistert en zelfs die kutplaat of dat lange commercialblok voor lief neemt, omdat je niet wil mislopen wat hij dadelijk gaat doen of zeggen.

John de Mols Talpa Radio moet hem weer omarmen, vindt Kicken. “Eddy Keur deed al een tijdje de nacht op 538, dat zou hij zo weer kunnen gaan doen. Maar ik zou hem dan toch liever bij Talpa’s Radio 10 horen.”

Keur zou daar Rob van Someren kunnen vervangen bij ziekte of vakantie óf een eigen programma krijgen in het weekend op hetzelfde tijdstip als Somertijd. “Zodat je het humorblok ook nog in het weekend doortrekt.”

Dus John, ik weet dat je dit altijd leest: geef je vriend De Keurbaas waar hij recht op heeft: zendtijd op landelijk FM.”

De Spreekbuis-column van Patrick Kicken kunt u hier lezen.

Foto: SBS

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen